Dagboka torsdag 24. juni 2010

Vi blåser i vuvuzelaen og forbyr like gjerne bjeller, skarring og fotballkommentatorer, og det ser ut til at Storbæk blåser i videre landslagsspill. Og så har vi blåst i gang en uhøytidelig sommerkonkurranse. Vuvuzela – forbud eller ikke? Etter at Fredrikstad som første norske fotballklubb nedla forbud mot vuvuzelaen, sa Vålerengas daglige leder, Pål Breen, … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 24. juni 2010»

Vi blåser i vuvuzelaen og forbyr like gjerne bjeller, skarring og fotballkommentatorer, og det ser ut til at Storbæk blåser i videre landslagsspill. Og så har vi blåst i gang en uhøytidelig sommerkonkurranse.

Vuvuzela – forbud eller ikke?
Etter at Fredrikstad som første norske fotballklubb nedla forbud mot vuvuzelaen, sa Vålerengas daglige leder, Pål Breen, dette til Nettavisen :

– Vi har Norges beste supportere og de er en stor sånn [vuvuzela] alene.
– Klubben har ikke diskutert et eventuelt forbud, men vi ser for oss at det kan bli aktuelt.
– Vi tar det når det kommer. Selv om klanen skaper stemning nok, kan det hende andre medbringer instrumentet til stadion.

I Vålerenga tror man at vuvuzelaer er unødvendig for å lage liv. VPN er enig, men legger til at blåseinstrumentet kan ødelegge tribunelivet. Popcorn er ennå ikke forbudt i norske kinolokaler, ikke snakking heller, men en vakker dag, når det har tatt overhånd, vil det sikkert bli det. Så la oss vente og se.

Klanens Espen Knudsen har som Pål Breen, også en avslappet holdning til vuvuzelaen. Ikke snakk om forbud, men som han sier til Nettavisen:

– Er det noen som kommer med Vuvuzela på Vålerenga-kamp, så kommer de til å få klar beskjed om at det ikke hører hjemme hos oss. Da holder man med feil lag hvis man tror man kan ha med det på Vålerenga-kamp. Det blir nesten som å ha med tromme. Det er også uaktuelt hos oss.

Nettavisen bruker denne overskriften:

– Norske fotballsupportere er ikke i tvil: Forby vuvuzelaen på norske fotballbaner

Dette er konklusjonen fra Nettavisens undersøkelse blant sine egne lesere, der resultatet torsdag morgen er 84% stemning for forbud. Det sies ikke noe om hvor mange som har stemt og det settes likhetstegn mellom fotballsupportere og Nettavis-lesere.

Sløvt.

Nesten like sløvt som meg som ikke har oppfattet den summende støyen som sies å ødelegge TV-sendingene. Men så pleier jeg jo som regel å slå lyden av for å slippe å bli plaget av støyen fra kommentatorene. For meg er et fotballkommentatorforbud viktigere enn forbud mot et blåseinstrument jeg ikke kjenner.

For å bli nærmere kjent med saken gikk jeg inn på Wikipedia/Vuvuzela :

– Et gammelt sørafrikansk ordtak sier at «bavianen kan drepes med masse støy», og under det siste kvarteret av en kamp blåser supporterne frenetisk i vuvuzelaene for å forsøke å «drepe» motstanderne.

For øvrig leser jeg at:

– Et lignende instrument, kalt corneta i Brasil og andre latinamerikanske land, brukes av fotballsupportere i Sør-Amerika, og denne typen horn eller trompeter av plast har vært brukt på meksikanske fotballstadioner siden 1970-tallet.

La oss vente og se. Ingen har tenkt tanken om å forby kubjellene i håndballfjøsene. Av og til har en dommerjævel truet med å stoppe kamper om ikke russen slutter å bråke, men forbud mot fløyter på tribunen har ikke jeg hørt om. Fotballsupportere med respekt for seg selv bruker ikke trommer, bjeller eller horn, men skal vi nekte dem adgang til stadion av den grunn?

Men et sted går grensen. Jeg krever forbud mot skarring NÅ!

JAS til Danmark
Jarl-André Storbæk har skrevet under for danske SønderjyskE som ble nummer sju i ligaen forrige sesong, og i følge TV2sporten.no har han sagt dette til klubbens hjemmeside:

– Jeg gleder meg til prøve meg i den danske ligaen. SønderjyskE er en klubb med en spillestil og verdier som passer perfekt for meg. De er hardtarbeidende og har fått gode resultater med et godt kollektiv.

VPN har en egen sak om hva Jarl-André sa til den greske klubben han nå forlater da han forlot Vålerenga:

– Jeg kunne ikke forestille seg. Det var andre lag er interessert i bare noen dager siden var jeg i Skottland for å diskutere overføre meg. De har også diskutere med grupper i Romania og Tyrkia, og spilte i første divisjon, men ble rangert fra livet og ned, så det var bestemt mål. Det var mer interessant å komme til Panetolikó som ikke var i ligaen, men har som mål å klatre. Manageren fortalte meg sin interesse Panaetolikos og ble kjent med prosessen for gruppen

Flere godbiter finner du i intervjuet Helt gresk !

Visste du forresten at både West Ham og Portsmouth var på banen for å hente Storbæk ? PåVG-debatt med Daily Mail som kilde leser vi:

– Cheap alternatives such as Storbaek could come into the reckoning.

Jeg tror ikke dansk bakgård er billigste vei tilbake til landslaget for Jarl-André, dessverre.

VPNs fotokonkurranse
Send sommerens blinkskudd til VPN. Mest for å høyne kvaliteten på vår sommersløve nettside, men også for å kjempe om heder og ære. Les mer om saken på forsida:
Send oss bildet ditt !

Fotball i dag
Italia videre eller…?

Legg igjen en kommentar