Dagboka tirsdag 22. juni 2010

Mens resten av redaksjonen nyter ferielivets plager, sitter en enslig grinebiter igjen i et støvete klasserom og skriver dagbok. Skoleferien er i god gang og alle er glade bortsett fra de få som må sitte igjen til de har lært seg det de er satt til å gjøre. Sånne som ukas dagbokskriver. Niks ferie før … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 22. juni 2010»

Mens resten av redaksjonen nyter ferielivets plager, sitter en enslig grinebiter igjen i et støvete klasserom og skriver dagbok.

Skoleferien er i god gang og alle er glade bortsett fra de få som må sitte igjen til de har lært seg det de er satt til å gjøre. Sånne som ukas dagbokskriver. Niks ferie før jeg har lært meg å skrive. Stoffet skal være interessant og det skal være vålerengarelatert. I sør ruler et uinteressant VM. I nord er det vålerengaferie. Det er begrenset hvor mye interessant det går an å få ut av Vålerengas sommerleir på Hankø neste uke, og den latterlige innføringen av 8 prosent moms på fotballbilletter gjelder jo alle lag i Tippeligaen og Adecco, ikke bare Vålerenga. Det går an å få politikerforakt av mindre. Neste skritt blir vel moms på medlemskortet i Klanen.

Det er ikke alle gitt å være skriveføre. Blant fotballspillere er Freddy Boy en enslig svale. Nasale, skarrende verdensstjerner forkledd i vålerengadrakter ( ja, det eneste positive som kan skrives om franskmenna er at de kler seg fint) er ikke mistenkt for å beherske skrivekunsten. Brevet spillerne sendte det franske fotballforbundet i protest mot at Anelka ble sendt hjem var avslørende: Det inneholdt ingen skrivefeil, følgelig kan det ikke være skrevet av spillerne, leser jeg i dagens aviser.

Franske spillere er ikke aleine om å få sitt pass påskrevet. For noen dagbøker siden nevnte vi at VPNs mann i Tyrkia hadde surra seg inn i trøbbel, såpass mye trøbbel at jeg er glad jeg sitter igjen her og ikke ferierer i det farlige utlandet. Men det ser heldigvis ut til å ha gått bra for vår utenrikskorrespondent etter denne e-posten å dømme:

Av en eller merkelig grunn dumpa jeg borti en nordmann bosatt i Tyrkia, faktisk mannen som stiftet Kjernen, samt en tysk hotelleier uten språk, men med et stort hjerte. Uten dem hadde jeg sitti der nede lenge.

En to-timers krangel på tyrkisk hos passpolitiet rett før flyavgang anbefales alle som vil friske opp en grå hverdag.

Forøvrig er tyrkiske advokater veldig dårlige i språk, men du verden så veldreide de er. Neida: jeg tenker ikke på hårete menn, men på små Turkish Delights. Bare til å ta seg en tur, gutta! Ingen ting er så galt at det ikke er godt for noe 🙂

VPN ferierer i stor stil. Én har kasta gabardinfrakken og dratt til Vestindia, vår mann i Havana sender oss kanskje et sensurert gabardinkort fra Cuba. Et annet redaksjonsmedlem utforsker jernbanenettet i Polen, og redaktøren vår befinner seg som vanlig et eller annet sted på kloden bortsett fra i Norge. Alle er bortreist, men ingen så bortreist som meg. Så om du ønsker mer strukkturert og serriøst vålerengaprat må du søke andre steder. Så hvorfor ikke se på det nyfødte nettstedet for vålerengasupportere? Her er linken til VPNs nye konkurrent,Engablogg.no Dagboka kommer tilbake med mer om engabloggen seinere, og vi håper du, kjære leser, kommer tilbake til den sure agurkkoker’n i VPN i mårra.

Ha en ypperlig dag i billettkøen for Barcelonakampen

Legg igjen en kommentar