Dagboka mandag 21. juni 2010

Vuvuzelafrykt og tam VM-fotball tar vi en annen dag. Det som gjelds er Vålerenga som viser gode takter til både opprykk og nedrykk. Kanskje mest det siste. Boys Against Men Fotball-VM halter videre og det samme gjør rekruttlaget vårt. Nytt tap i Vallhall lørdag, denne gangen mot Åsane, og selv om vi ikke er halvveis … Fortsett å lese «Dagboka mandag 21. juni 2010»

Vuvuzelafrykt og tam VM-fotball tar vi en annen dag. Det som gjelds er Vålerenga som viser gode takter til både opprykk og nedrykk. Kanskje mest det siste.

Boys Against Men
Fotball-VM halter videre og det samme gjør rekruttlaget vårt. Nytt tap i Vallhall lørdag, denne gangen mot Åsane, og selv om vi ikke er halvveis i serien, så er vi på rett vei mot tredje divisjon. Trener Andrea Lomberto sier til vif-fotball.no at vi bør slå denne type lag. Vi, derimot, skjønner hvorfor vi ikke kan vente annet. Åsane stilte uten en eneste under 25, mens Vålerengas lag stort sett besto av tenåringer, skal vi tro FrankO og hans ypperlige referat på forumet :

Boys against Men og tap 2-4 i Vallhall i dag. Av de med minutter for A-laget var det bare Mos, Martin Andresen og Håvard Nielsen på banen. Da Andresen gikk ut i pausen tror jeg hele laget var under 20 – med majoriteten fortsatt i tenårene.

Åsane på sin side hadde knapt en spiller under 25.

Vålerenga hang ikke sammen i førsteomgang og Åsane fikk gjøre som de ville. Baller i bakrom var oppskriften og gjestene hadde både rutine og hurtighet til å lage et lite helvete for VIF. Vålerenga bør være glade de avslutta kampen med 11 mann da det var to situasjoner som kunne ført til rødt kort. Først hopper Bojang opp som bakerste og handser ballen i beste Vidic-stil. Uten denne manøveren så det ut som en Åsane-spiller ville kommet en mot en med keeper, men det ble heldigvis gult. Like etter var det en takling som sistemann, men her mente dommeren han ikke hadde en åpenbar scoringsmulighet. Ingen feil å gi to gule, men en streng dommer kunne gitt to røde.

Nettopp taklinger var det dårlig med i dag. Klart, når du møter en sluggert fra Bergen er det ikke like kult for en 17-åring å gå inn i kroppen på han. Det førte til at Åsane fikk trille ball og mer eller mindre gjøre som de ville. Det sto 2-0 ved pause.

Vålerenga kom mer med i andre og spilte bedre sammen. Spesielt Håvard Nielsen synes jeg jobba bra på topp. I motsetning til rekkekompis Mos, gjorde Nielsen seg spillbar og hadde fart i kula. Alle gutta hadde reist seg og det fikk man også resultater for. Vålerenga skjøt et passe dårlig skudd, men endte opp med å bli skuddpasning for Mos kom inn på bakerste og måkte ballen inn fra kort hold. Like etter fikk vi fire-fem cornere på rad, og på den siste kneet Bojang ballen i nettaket fra 10 cm hold. 0-2 var blitt til 2-2.

Men like etter fikk Åsane frispark på skrått hold og 30 meter fra mål, og en feit Dag Riisnæs-type skjøt ballen rett i mål. Litt svakt keeperspill. Like etter kom en Åsane-spiller mot mål, tok 10 overstegsfinter før han oppdaga at han ikke hadde noen som helst rundt seg så han fyrte liksågodt av og ballen gikk i mål.

Da var i realiteten kampen over og det endte med nok et tap.

Litt humor på overtid da nevnte Riisnæs-tosk ble takla. Han skreik og skreik og det hørtes ut som han var i ferd med å dø. Så hinker han av banen mens han sier «jeg tør ikke se! Jeg tør ikke se!». Vel av banen kommer Vålerengas fysio bort og spør hva som var i veien. Han sier han hørte det smalt og var sikker på at han hadde brekt beinet! Kyllinger kommer i alle slags former, med andre ord.

Tredje – og hva så?
Det er kanskje soleklart at det er bedre matching for rekruttene i andre enn i tredje divisjon. Men tredje divisjon skal spisses og halveres, så det blir sikkert kvalifisert motstand og vel så det for andrelaget vårt der også. Denne sesongen kan ikke andrelag stille med mer enn fire spillere over 20 (eller var det 21?) år. Dette vedtaket ble gjort for å tilgodese klubbene som opprinnelig hører hjemme på dette nivået og gjøre livet mer rettferdig for dem. Før kunne jo andrelagene stille med veldig forskjellige lag fra kamp til kamp, nå er det heldigvis bremsa mye på dette.

Det er ikke bare andrelaget til Vålerenga som sliter i år, grovt sett har samtlige eliteserierekruttlag fått en tøffere hverdag med tabellposisjoner nærmere nedrykkstreken enn i fjor. Om tredje divisjon ikke vurderes som passende matching for rekruttene er det vel alltids muligheter til å leie ut våre beste nestbeste til høyere divisjonsspill en sesong eller to. En reservelags-liga for toppserielagene, som i England, er det ikke plass til her til lands ennå.

Damelaget nær opprykk
Vålerengadamene vant 3-2 mot Grand i Bodø i går. Fra denne kamptråden på forumet faller vi for innlegget fra Hjesus som avspeiler god supporterånd:

– Må nok innrømme at jeg angrer litt på prioriteringa mi i går.Paraguay kunne jeg sett i Bodø og jeg hadde fint rekki tilbake til Bohemen før Brasil-kampen starta…

Referat fra kampen på klanen.no:http://www.klanen.no/sporten/damefotball/vaalerenga_damer_naer_opprykk

Vålerenga i dag
En dag nærmere neste kamp

Legg igjen en kommentar