Vålerengas nye spillestil – del 5

Andreas Holter er nestemann som snakker om spillestilen til Vålerenga. Han forklarer gjerne forskjellen på Vålerenga anno 2010 versus 2008 og 2009. Vi sendte utviklingssjefen i Vålerenga Fotball følgende spørsmål, og fikk svar på epost: Spørsmål: Er Vålerenga kanskje det mest posession-orienterte laget i årets Tippeliga? Hva er karakteristisk ved årets Vålerenga? Hvorfor fungerer det bedre i … Fortsett å lese «Vålerengas nye spillestil – del 5»

Andreas Holter er nestemann som snakker om spillestilen til Vålerenga. Han forklarer gjerne forskjellen på Vålerenga anno 2010 versus 2008 og 2009.

Vi sendte utviklingssjefen i Vålerenga Fotball følgende spørsmål, og fikk svar på epost:

Spørsmål:


Er Vålerenga kanskje det mest posession-orienterte laget i årets Tippeliga?

Hva er karakteristisk ved årets Vålerenga?

Hvorfor fungerer det bedre i år enn i 2008 og 2009?

Hva er de kritiske punktene ved denne stilen?

Til og med Drillo har jo ytret seg positivt om en mer posession-orientert måte å spille fotball på – merker vi en
endring i Norge?

Svar:


– Først av alt synes jeg at det stort sett har vært veldig morsomt å se kampene på Ullevål i år, skriver han.

– Jeg tror nok at Vålerenga er det laget i Norge pr i dag som prioriterer possesion orientering høyest. Posession orienteringen som Martin har ønsket å stå for, har nok etter hvert ført til at spillerne virker tryggere med ballen i år enn de to foregående årene. Dessuten har trener-teamet vært mye klarere på beholde en stil og en formasjon, noe som sikkert også har ført til at spillerne virker tryggere i år enn i 2008 og 2009.

– Det mest karakteristiske ved årets Vålerenga er vel kanskje at de tør å prøve å spille fotball langs bakken med mange pasninger i laget og at de har beholdt de samme spillerne på banen i så si alle seriekamper, med noen unntak selvfølgelig. Dette må jo ha ført til en veldig trygghet for de som har spilt mest.

– Morsomt er det også at vi har vært så gode som vi har vært på Ullevål med en stor andel av Oslo-gutter i laget. Dette bør snart vekke Oslo publikum, slik at vi får flere folk på kampene. – Jeg synes også at det er en vesentlig forskjell fra 2008 og til i dag. I 2008 virket det som at man skulle ha posession for en hver pris. I år har det vært mer plan over det og Vålerenga tar overganger hvis de byr seg. Jeg synes imidlertid at laget kunne vært enda mer direkte i enkelte faser av spillet, men dette handler også litt om hva spillerne leser ute på banen og at de er flinke nok til å velge når man skal ta en overgang for eksempel.

– Jeg synes Vålerenga i år har vært veldig gode i gjenvinningsfasen av spillet, spesielt på Ullevål. Det ser også ut til at det kollektive presset er bedre i år enn i 2008 og 2009.

– Jeg tror med den nye generasjonen spillere som kommer opp nå, at vi vil se flere lag som prioriterer en mer posession orientert stil, men det er viktig å presisere at de beste lagene i verden også kan være svært så direkte når det er fornuftig å være det. Og det er vel dit vi må komme at man har posession når det er fornuftig og at man er veldig direkte når det er fornuftig. Dette stiller enda større krav til oss som trenere og til spillerne selvfølgelig. Vi må utvikle smarte og skolerte spillere som tar fornuftige valg i de situasjonen som oppstår.

– Lykke til videre i årets sesong!

– Og VPN kan ikke si annet enn takk det samme, og takk for at du tok deg tid til å svare.

Legg igjen en kommentar