Dagboka onsdag 9. juni 2010

En tidlig dagbok til glede for alle morratrynene der ute. Vi ser litt på hva man bør gjøre og ikke gjøre når guttedrømmen går i oppfyllelse. Dagboka på tur Jeg befinner meg på Kaffebrenneriet i Karl Johansgate. Klokka er 08.19 ifølge datamaskinens klokke. Tilgang til Internett har jeg rappa av Burger King. Så da gjenstår … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 9. juni 2010»

En tidlig dagbok til glede for alle morratrynene der ute. Vi ser litt på hva man bør gjøre og ikke gjøre når guttedrømmen går i oppfyllelse.

Dagboka på tur
Jeg befinner meg på Kaffebrenneriet i Karl Johansgate. Klokka er 08.19 ifølge datamaskinens klokke. Tilgang til Internett har jeg rappa av Burger King. Så da gjenstår det bare å finne saker med Vålerengarelevans.

Dagens VG har jeg jo allerede sett, lest og vurdert. Claus Lundekvam står fram som rusmisbruker, angrende synder og forhåpentligvis rehabilitert. Vålerengarelevans? Tja, det var vennene til Lundekvam som tok affære, og det innebar også at man involverte NISO, og der er jo tidligere Vålerengaspiller Joachim Walltin leder. Godt å se at fotballfamilien tar vare på sine egne. Så kan man jo også notere at Lundekvam er blant de heldigere der ute. Han har nettverket og pengene til å komme seg ut av sitt personlige helvete.

I sterk kontrast til den gjengen jeg passerte borte ved Oslo S for et kvarter siden. Slitne, nedkjørte dophuer på jakt etter et morraskudd. Noen sågar ikledd Vålerengaeffekter. Så enten så har Sjappesjefen vært gavmild på sin måte og gitt av sitt overskuddslager. Eller så er det slik at selv om du er dophue så viser du tilhørighet til klubben for alle.

En annen Vålerengalegende blir jo også henta fram i denne saken, og Anders Myhrvold klarer seg bra han, og han advarer Lundekvam om at dette er ikke over på 1-2-3, selv om avvenninnga har skjedd på fyllebøtta Tony Adams egen klinikk for avrusing av atleter og andre pengesterke folk med hang til lek med Kong Alkohol og Dronning Dop.

I denne sammenhengen er det jo interessant å se på tallene som viser at 8 av 10 fotballspillere på toppnivå ikke tar noen utdannelse ved siden av fotballen. Selv om det er masse tid å bruke på nettopp dette.

Så hvorfor er det slik?

Tenker en fotballspiller i det hele tatt på livet etter karrieren er over? De færreste sitter igjen med 100 millioner på konto, de færreste har samme utstråling som Freddy dos Santos (som også har tatt utdannelse ved siden av fotballen, skrevet bok og har medietekke) og det er nå et faktum at ikke alle kan jobbe med fotball etter at skoa er lagt på hylla.

Er det da man møter seg sjøl i døra? Den fete tida da du var i tjueåra. Kompisene dine fra barndommen gikk på skole, festa og hadde det gøy, traff damer og fikk barn, kjøpte seg villa, volvo og vovv-vovv. Mens du stod der foran tusenvis av elleville fans og tenkte at «Fy faen jeg lever i en drøm.»

Vel, guttedrømmen kan bli tung å leve med når den sakte feider ut hverdagen. Erik Mykland, Claus Lundekvam, Thomas Gil, Anders Myhrvold og en hel haug med andre mer eller mindre skakkjørte helter er beviset på at det kan lønne seg å ha noe annet enn fotballen å falle tilbake på når det hele er over. Selv om kontoen er full og overflaten ser perfekt ut. Hvis innsida er tom er det lett å falle for fristelsen…

VM-pause
Så er det to dager til det hele starter der nede i Mandelas land. BafanaBafana møter Mexico i åpningskampen, og til slutt så vinner enten Tyskland, Italia eller Brasil. Men det er lov å håpe på England, er det ikke?

For deg som driter i VM, og som lurer på om du skal ta deg en tur på Plata for å finne noe å roe Vålerenga-abstinensen med så kan vi faktisk redde deg utan at du må på avrusing. Vi kan nemlig melde følgende:

Søndag 13. juni tar Vålerenga Damer A imot Sandviken til toppkamp i 1.divisjon kvinner på Valle KGB. Kampstart er klokken 14.00.

Før denne 7. serierunden leder Sandviken med 16 poeng, Medkila har også 16. Vålerenga ligger på 3. plass med 13 poeng. I de to siste serierundene vant Vålerenga 5-1 over Alta hjemme, og 3-1 borte mot Sola i Stavanger.

Så dersom du vil ha litt ekte fotball fra ditt eget lag er det ikke lange veien opp til kunstgressbanen på Valle. (Ja, det er det KGB står for i denne sammenhengen.) Vær emd og få damene mot toppen. Hadde ikke det vært fett da? Lag i alle toppseriene i norsk idrett?

Og ellers da?
Den strie strømmen av folk som skal rekke jobben klokka 09.00 passerer vinduet. Sjøl så tar jeg meg en kaffe, drømmer litt om nedsabling av LSK på Åråsen om noen uker, hjemmekamper med fullere og fullere tribuner og til slutt Kaptein Doffen som hever serietrofeét over hodet i nestsiste serierunde…

Legg igjen en kommentar