Vålerengas nye spillestil – del 4

Vålerengas seier mot Haugesund gledet mange hjerter. Også Andreas Morisbak lot seg imponere, såpass at han fikk ånden over seg og nå bidrar til 4. del av vår miniserie om Vålerengas nye spillestil. Vålerengas nye spillestil, del 4 Andreas Morisbak er en norsk trenerlegende. Han så Vålerenga for første gang i år mot Haugesund. Vi … Fortsett å lese «Vålerengas nye spillestil – del 4»

Vålerengas seier mot Haugesund gledet mange hjerter. Også Andreas Morisbak lot seg imponere, såpass at han fikk ånden over seg og nå bidrar til 4. del av vår miniserie om Vålerengas nye spillestil.

Vålerengas nye spillestil, del 4
Andreas Morisbak er en norsk trenerlegende. Han så Vålerenga for første gang i år mot Haugesund. Vi sendte han epost for lenge siden om Vålerengas spillestil, men han har ikke svart før nå. Og seniorrådgiveren innenfor spiller- og trenerutviklingen i NFF er imponert.

– Beklager sent svar. Det har sin enkle grunn i at jeg ikke har sett VIF live i år, før altså i går mot Haugesund.

– Traff Martin Andresen før kampen og vekslet noen ord med han, bl.a. sa jeg at jeg hadde forventninger både til spillemåte og unge spillere med gode ferdigheter. ”Vi forsøker å spille slik fotball du liker”, sa han og hadde en god følelse før kampen.

– Svaret stemte ganske fortreffelig med det jeg fikk se på banen en halv time senere. VIF har nå et fint sammensatt lag med et par garvete og rutinerte spillere i bakre ledd (dos Santos og Muri) sammen med pålitelige yngre medspillere foran en meget habil keeper – og Berre framme som ser ut til å fått en ny vår med sine effektive driblinger.

– Men det som virkelig varmer et fotballhjerte er de unge og gode ferdighetsspillerne framover på banen. Fellah med sine overraskende valg samt kvikke vendinger/ driblinger – og skudd! Sammen med Singh, Shelton, Zajic, Berre og Moa representerer denne sammensettingen et ferdighetsrepertoar som både er variert og effektivt. Det gir muligheter for å spille et variert pasningsspill krydret med smarte tverrvendinger og driblinger – og av og til noen effektive helspark. Absolutt en fotball etter mitt hjerte, Martin!

– I tillegg til ferdighetsmessige godbiter, er det også godt å se at det jobbes hardt når motparten har ballen. Når en vet hvilke spillere VIF har i tillegg til de som spilte mot Haugesund, har nå klubben et potensiale det skal bli spennende å følge framover, skriver Andreas Morisbak i eposten til VPN.

Legg igjen en kommentar