Dagboka torsdag 3. juni 2010

Hele fem Vålerengaspillere var i aksjon for Norges landslag i går; Moa for A-laget og fire ungutter for U21. Mohammed Fellah satt 2-0 målet mot Finland. Dessuten så slo Vålererenga HamKam 3-2 i en treningskamp på Briskeby i går kveld etter to mål av Luton Shelton og ett av Bojan Zajic. Landslaget Så var vi … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 3. juni 2010»

Landslaget

Så var vi ferdig med den kampen, og også ferdig med rekken uten tap for Egil Olsen på hjemmebane. Egentlig så ser jeg fram mot at landslaget gjør seg helt ferdig med det de holder på med nå, for det laget viste fram i går i 2. omgang er ikke noe jeg gjerne betaler penger for å se. Nå leser man at Norge sto for et sjansesløseri uten like i 1. omgang, så det kan tenkes jeg tar feil, men fantasifull fotball som fryder hjerte og får sjelen til å sveve kan det neppe ha vært.

Moa fikk heller ikke vist all verden, men så var han også gitt en svært vanskelig jobb, alene på topp i en 4-5-1 formasjon. En stor sjanse var det han fikk.

– Jeg får ballen og kommer meg løs. Skuddet er også bra, jeg treffer egentlig perfekt, men den går dessverre rett på keeper. Det er synd jeg ikke får den et hakk til en av sidene, sier han til Dagbladet.

– Moa gjør en bra jobb, selv om han ikke kommer til så mange store målsjanser. Han er en annen type spiss enn det John er, men det er greit å få prøvd ut dette også. Samtidig vil nok de fleste spisser foretrekke å spille i 4-4-2, både Huseklepp, Moldskred og også Moa, sier Egil Olsen samme sted.

Det foregikk en landskamp til i går der U21 laget stilte med ikke mindre enn fire (egentlig fem, Fredrik Carlsen ble tatt ut, men er skadet og må nok innrømmes å være litt Ålesundspiller også) Vålerengaspillere på banen. Og i den kampen gikk det bedre: Finland ble slått 2-1 etter mål av Marcus Pedersen og Mohammed Fellah. Sistnevnte spilte hele kampen for Norge, Stefan Strandberg fikk 72 minutter, mens Harmeet Singh kom inn etter 72 og Amin Nouri etter 77 minutter.

Med andre ord så er framtiden fortsatt med oss.

3-0 mot HamKam

I skyggen av disse landskampene så spilte Vålerenga treningskamp på Briskeby stadion i går kveld. Vålerenga gikk oppskriftsmessig opp i en 3-0 ledelse allerede etter 16 minutter. Deretter er det tydelig at cruisekontrollen ble satt på, kampen endte med 3-2 seier.

Det gjør veldig godt å lese at det løsnet for Luton Shelton som scoret både 1-0 og 3-0, det første etter innlegg fra Dawda Leigh, det andre på corner. Bojan Zajic satte 2-0.

– Det var en helt grei gjennomkjøring etter en frihelg og fram mot søndagens kamp mot Haugesund, sier Martin Andresen til vif-fotball.no. – Vi fikk en knallstart på kampen med to tidlige scoringer, men vi gjorde mange bytter i andre omgang og da gikk det tyngre. Byttene var nødvendige for å ha alle friske og raske til søndagen.