Dagboka tirsdag 25. mai 2010

Cupen er ræva og serien er ikke helt god den heller. Tap mot Tromsø la en ny sten til mitt gretne humør og sørget for en kjip avslutning på pinsen. Det er allikevel ingen grunn til å gå i hi mens du venter på at sesongen 2011 skal starte. Tap mot Tromsø Vi hadde vel … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 25. mai 2010»

Cupen er ræva og serien er ikke helt god den heller. Tap mot Tromsø la en ny sten til mitt gretne humør og sørget for en kjip avslutning på pinsen. Det er allikevel ingen grunn til å gå i hi mens du venter på at sesongen 2011 skal starte.

Tap mot Tromsø
Vi hadde vel ikke allverdens forventninger. Tromsø betyr ikke poengras for oss, og joikebanden er på tabelltoppen så langt. Det skulle bli vanskelig.
Men Vålerenga stilte seg opp som menn og i første omgang var det mye trykk og noen fete sjanser. Allikevel ble det TIL som goalla. Vi fikk til noe i andre omgang, men det var ikke nok, og ”guschan” putta på en til på sin andre sjanse.
I dag er alle enige om at vi ikke spilte dårlig. Det er jeg også enig i. Så er det mange som er enige om at TIL er kjedelige og lite underholdende. Heldigvis er det slik at lag med den flyten Tromsø har hatt pleier å slukne, lag spom spiller med voldsom defensiv orientering vinner sjelden Tippeligaen, unntaket er vel nettopp hovedstadens stolthet som organiserte seg til seriegull uten å begeistre andre enn eget publikum under Gunder Bengtson.

Det som var svakt av oss i går er nettopp det å slippe til en motstander som er så effektiv. I går var forsvaret vårt under pari, og det var nettopp de to midten som ikke var ”på” når begge målene ble scora. Jepp, innleggene skulle heller ikke ha kommet, men å følge mann på retur og plukke markeringen burde de klare. De gjør det jo ellers i år.
Om TIL er så gode at de goaller på hver sjanse må vi være enda bedre med å ikke la dem få en sjanse. Lett å sitte her å si det, og det er seff vrient å gjennomføre det. Men ambisjonen er der. Ambisjonen er også å score mål oftere enn vi gjorde i går. For min del er min tro på årets Vålerenga fortsatt sterkt så lenge vi leverer en såpass sterk kamp mot en såpass sterk motstander på deres hjemmebane. Det vi vel trenger mer av er en bedre plan B dersom ikke plan A funker.
Den plan B`en inneholder vel Bengt Sæternes og Bojan. Bengt sammen med Moa i 4-4-2 (Berre ned på midtbanen) og/eller Bojan for Singh. Kanskje det siste spesielt når vi trenger ”låse” opp et forsvar, fortrinnsvis gjennom dødballer, sammen med Bengt.

Bojan og Mos møter Asker
Det er kanskje mager trøst, men i kveld er det mulig å se Bojan og gutta spelle mot Asker i Valhall kl. 17.00. Møt opp, der kan det bli trøst å få og i verste fall så kan du lese tabellen for Tippeligaen 2010 høyt og du vil finne god trøst om du legger inn litt skarring når du kommer til nedre halvdel.

Damene vant igjen
Det er knapt en nyhet at Vålerengas damelag feier over alt dem møter i serien, i helga var det Alta som fikk kjenne jentenes vrede og reiste hjem med 5-2 i bagasjen. Bortsett fra et lite arbeidsuhell mot Fart har det blitt noien seire de siste sesongene. Vi håper fremgangen fortsetter slik at vi når den absolutte norgestoppen også her, potensialet er i hvert fall der.

Vålerenga i dag
Det kunne vært verre, vi kunne vært bergensere. ”go Steinar, go Steinar”

Legg igjen en kommentar