Vålerengas nye spillestil – del 3

Vålerenga fortsetter å svinge i prestasjonene, og VPN fortsetter med å jage forklaringen: Hva synes forstå-seg-på-erne om spillestilen vår? Denne gang er det bergenseren Davy Wathne som svarer på e-post. Hvordan synes du Vålerenga fremstår i årets tippeliga – gjerne sammenlignet med tidligere årganger og andre lag i Tippeligaen? – Selv om laget ennå ikke … Fortsett å lese «Vålerengas nye spillestil – del 3»

Vålerenga fortsetter å svinge i prestasjonene, og VPN fortsetter med å jage forklaringen:
Hva synes forstå-seg-på-erne om spillestilen vår?
Denne gang er det bergenseren Davy Wathne som svarer på e-post.

Hvordan synes du Vålerenga fremstår i årets tippeliga – gjerne sammenlignet med tidligere årganger og andre lag i Tippeligaen?

– Selv om laget ennå ikke helt har satt seg, virker Vålerenga forynget, forfrisket, fortsterket og fremtidsrettet – med et enormt potensial.

Er Vålerenga det mest posession-orienterte laget i årets Tippeliga?

– Det virker som om Martin Andresen er i ferd med å innprente spillerne en bevissthet om at en må ha mer enn ett gir og mer enn en måte å opptre på taktisk.

Hva er karakteristisk ved årets Vålerenga?

– Så langt har svingningene i prestasjoner vært iøynefallende – veldig gode på sitt beste – åpenbart sårbare når tingene ikke stemmer.

Hvorfor fungerer det bedre i år enn i 2008 og 2009?

– Fordi enkeltspillere har tatt viktige skritt fremover og fremstår som modnere og mer komplette – og fordi samhandlingen blir bedre og bedre.

Hva er de kritiske punktene ved denne måten å spille på?

– En er sårbar for brudd og raske kontringer imot.

Til og med Drillo har jo nå ytret seg positivt om en mer posession-orientert måte å spille fotball på – merker vi en endring i Norge?

– Det blir for enkelt og for forutsigbart hvis vi bare har en enkelt måte å tenke og spille fotball på.

Hva synes du om hvordan Martin Andresen flytter opp en midtstopper i de offensive delene av spillet?

– Det gir variasjonsmuligheter, uforutsigbarhet og overrumplingsmuligheter – som det gjorde det med Beckenbauer for Vest-Tyskland og med Hoftun for Rosenborg.

Hva tenker du om å hvile spillere i forskjellige kamper?

– Det kan være smart å se litt på motstanders styrke og svakhet og eventuelt gjøre taktiske justeringer i forhold til det. Men et lag som fungerer og vinner bør en i utgangspunktet tukle minst mulig med.

– Takk skal du ha.

– Velbekomme. Bare hyggelig, skriver Davy Wathne.

Bildet av Davy Wathne som er klippet inn i serie-illustrasjonen vår, er hentet fra DIGITAL SPORT, intervju etter kampen TIL-VIF på smp.no

Legg igjen en kommentar