Lars Iver Strand om Tromsø, cupen og livet

VPN har epost-intervjuet Lars Iver Strand, og han er helt klar på en ting overfor alle som bryr seg om Vålerenga: Beklager for den tidlige cup-exiten ! Livet i VPN byr noen ganger på positive overraskelser. Lars Iver Strand var en slik. Vi sendte han en sms, så en til og enda en, deretter e-post … Fortsett å lese «Lars Iver Strand om Tromsø, cupen og livet»

VPN har epost-intervjuet Lars Iver Strand, og han er helt klar på en ting overfor alle som bryr seg om Vålerenga: Beklager for den tidlige cup-exiten !

Livet i VPN byr noen ganger på positive overraskelser. Lars Iver Strand var en slik. Vi sendte han en sms, så en til og enda en, deretter e-post til hans hotmail og enda en e-post med flere spørsmål. Sent i går kveld tikket det inn langt svar fra Lars Iver, og vi siterer:

– Heisann! Dette var mange spørsmål gitt, men skal prøve å svare etter beste evne! 🙂

– Jeg hadde 7 flotte år i Tromsø før jeg kom til Enga. Jeg fikk godt med spilletid den andre sesongen der og etter det ble det gradvis mere og mere. Opplevde mange høydepunkter og selvfølgelig noen nedturer. Det hører med i fotballen. 2004 spilte Tromsø fantastisk fotball og vi ledet lenge Tippeligaen. Jeg og Morten var bestekompiser og ble en naturlig Knoll og Tott-duo. Faktisk bodde jeg hos han og familien hans de to første årene mine i Tromsø, og vi ble som brødre. Dette ga utslag på fotballbanen også hvor vi fant hverandre veldig bra. Desverre ble han solgt på sommeren og vi klarte ikke å opprettholde det gode spillet. Dette året spilte jeg offensiv midtbane og trivdes meget bra med det. Men min beste sesong var mest sannsynlig 2007-sesongen hvor jeg opptredte veldig stabilt i en sentral midtbanerolle. Jeg var også fast i landslagstroppen dette året.

Hvorfor ble det Vålerenga?

– Valget falt på Vålerenga av flere grunner. Enga er en veldig attraktiv klubb som jeg er stolt av å være en del av. En totalpakke med gode sportslige utfordringer, behov for nye utfordringer og ønske om å være nærmere familien min, gjorde at det til slutt ble Enga som trakk det lengste strået.

Hvordan er livet i Vålerenga?

– Livet i Enga er spennende. Fullt av opp- og nedturer har det vært. Man kan alltid ønske at enkelte ting skulle vært annerledes, men jeg velger å fokusere på det som skal skje fremover. Fokus på utvikling. Ellers trives jeg godt i klubben. Vi har veldig godt samhold i laget, og det er ekstremt mange mennesker som bryr seg om klubben.

– Jeg er alltid svært forsiktig med å finne unnskyldninger når jeg ikke har prestert godt nok. Når det er sagt så har jeg vært ekstremt skadeutsatt i min tid her. På mine 7 år i Tromsø var jeg knapt alvorlig skadet med unntak av 2005-sesongen. Men jeg jobber hver dag for å bli en bedre fotballspiller og for å forhindre flere skader. Jeg har også for det meste blitt benyttet som kantspiller, en rolle jeg ikke føler jeg får ut mitt beste i.

Hva synes du om Vålerenga i år sammenlignet med tidligere?

– VIF står helt klart fram som et bedre lag i år enn de forgående sesongen jeg har vært her. Mere stabilitet, tydeligere roller og spillsystem har bidratt til det. Noen vil kanskje hevde spillestilen er vel ambisiøs, men det mener absoutt ikke vi. De kampene vi får spillet til å flyte spilles det fantastisk fotball. Det som gjenstår for oss er å heve bunn-nivået så vi ikke får de store svingningene i prestasjonene. Angående den offensive stopper-rollen så er dette en meget spennede måte å frigjøre/skape overtall høyere i banen. Et lag som utnytter dette effektivt er svært vanskelig å møte.

Hva tror du om mulighetene til Tromsø og Vålerenga i Tippeligaen?

– Jeg tror både TIL og VIF har gode muligheter til å vinne i år. TIL har imponert meg og mange andre. De er et ekstremt kompakt og solid lag med fokus på det defensive. De er hardtarbeidende og en veldig tøff motstander, og vist seg vanskelig å score på. Vi har et litt annet type lag med flere strenger å spille på offensivt. Jeg mener også at vi har en bredere tropp, noe som kan bli utslagsgivende utover sesongen. Så gjenstår det å se hvem som trekker det lengste strået. RBK vil alltid være en sterk utfordrer til tittelen.

Hvem henger du mest sammen med i Vålerenga, og hvordan er livet i Oslo?

– Henger helt klar mest sammen med Doffen som er en veldig god kompis av meg. Vi har kjent hverandre i mange år og går godt sammen utenfor banen. Ellers lever jeg et relativt aktivt liv. Glad i å lære nye ting og liker utfordringer. Vurderer sterkt å sette meg på skolebenken igjen fra høsten av. På tide å finne ut hva jeg skal bli når jeg blir stor:) Jeg har en liten familie og har bodd vekke fra dem i mange år, så prøver å være sammen med de så mye som mulig.

Sist leste bok?

– Siste bok er: Svarte historier om hvite løgner. En gripende bok/biografi om en far som mistet sønnen sin.

Savner du Tromsø?

– Tromsø vil alltid være spesielt for meg, på mange måter. Klubben, folkene, byen og alle mine gode venner der betyr fremdeles mye for meg. Heldigvis får jeg tid å besøke byen og alle der innimellom.

Noen ord om cupen..

– Til slutt vil jeg bare beklage ovenfor alle som bryr seg om klubben for den tidlige cup-exiten vår. Vi, spillerne, er mer enn noen skuffet over dette. Slikt skal ikke skje, men klisjéer som cup er cup er kommet av en grunn. Mister vi konsentrasjonen og slipper oss litt ned, så blir man straffet. En dyrkjøpt lekse. Så gjenstår det å se om vi lærer av det. Nå er vi imidlertid ute og det nytter ikke dvele ved dette. Fokuset rettes framover mot Tromsø-kampen, hvor vi har sterke planer om å slå fryktelig tilbake.

Hva betyr det å ha besøk av Gamsten og Carew på treningene?

– At vi av og til får besøk av fotballpersonligheter som Gamst og Carew er bare hyggelig og helt sikkert en inspirasjon for mange. De kommer til oss med en god innstilling og er med å bidra både på og utenfor banen, skriver Lars Iver Strand.

Vi i VPN takker veldig for lange og informative svar. Lykke til, Lars Iver !

Bildet til dette innlegget er levert av Digitalsport

Legg igjen en kommentar