Dagboka fredag 21. mai 2010

Cup er cup og kun interessant for den som vinner finalen. Ekstrautgifter og lite publikum er det cupen dreier seg om. Jaggu bra det er over for denne gangen. Forbanna, nei! Og heller ikke veldig skuffa Vi har fått sms fra en blid vålerengasupporter som grudde seg til ferien: – Tusen takk til Vålerenga som … Fortsett å lese «Dagboka fredag 21. mai 2010»

Cup er cup og kun interessant for den som vinner finalen. Ekstrautgifter og lite publikum er det cupen dreier seg om. Jaggu bra det er over for denne gangen.

Forbanna, nei! Og heller ikke veldig skuffa
Vi har fått sms fra en blid vålerengasupporter som grudde seg til ferien:

– Tusen takk til Vålerenga som gjør tyrkiaferien min mindre pinefull. Nå går jeg ikke glipp av tredjerundekampen. Takk skal dere ha, gutta!

Kapper Kappa den greinen de sitter på?
VPNs tolkere av italiensk samfunns-og bedriftsøkonomi har kommet til at Kappa snart er konkurs. Om det ikke er hold i påstanden, kan den modereres til at det er dårlig med penger i tøyfabrikken. I helgen arrangerer Vålerenga eliteturnering for G16 på Valle, og det vi trodde hetKappa Elite Tournament heter nå Nike Elite Tournament etter at Kappa trakk seg som hovedsponsor for turneringen rett før forrige helg.

I forbindelse med de omdiskuterte miljødraktene gikk det rykter om at Kappa ikke kunne levere eller trykke Barnas Miljøfestival på vanlige blå drakter. Det kan jo være sant, men i fjor klarte Kappa ihvertfall å levere CC9-drakt til Jarl André Storbæk, se bildet Storbæks nye hverdag på vif-fotball.no

Det er også påfallende at de to eneste Tippeligalagene med Kappa-drakter, Brann og Vålerenga, røyk ut i cupen. For lite luft i det tettsittende plagget? For lite gryn i Kappa-kassa til reforhandling av avtaler med klubber med cup-suksess? Eller rett og slett en protestaksjon fra Brann og Vålerenga mot Kappa for å redusere eksponeringen av logoen?

Ikke kjøpt og betalt
I går var vi så forbanna at vi sparka vilt rundt oss og ett av sparkene traff selvfølgelig galt. Vi antydet at klubben vår er så bundet opp av avtaler eller samarbeid med TV2 Sumo at den ikke kan informere om at Vålerenga vises live på en konkurrerende kanal, nrksport.no.

Vålerengas mediesjef, Lasse Vangstein opplyser dette:

– Hadde vi blitt varslet av NRK i forkant av kampen at denne kampen ble sendt live på nett, ville vi selvfølgelig ha informert om dette, selv om vår VIF TV-player er i et samarbeid med TV2 Sumo. NRK er rettighetshavere på cupen, minus den ene kampen som TV2 Sport og TV2 Sumo sender i hver runde, og vi ville ikke hatt noe problem med å informere om dette.

Da vet vi det. Etter å ha blitt korrigert tok raseriet vårt en ny retning, denne gangen mot NRK og mot alle vålerengatilhengerne som vi veit jobber der og som ikke ga oss eller klubben beskjed om sendinga. Feil igjen.

Om sendingen på nrksport.no, sier Lasse Vangstein:

– Først og fremst må det nevnes at vi ikke ble oppmerksom på at nrksport.no sendte før de plutselig smalt den opp. Så vidt vi har sett eller fått beskjed om sendte de ikke første omgang, men det kan hende det har vært på grunn av dårlig informasjon fra NRK eller dårlig reklame på nrksport.no. På oss virket det som de heiv seg rundt og startet sending av andre omgang da det så ut til å bli en bombe i Tønsberg.

Med andre ord ikke noe å være sinna for, og med det ebber de siste restene av cupraseriet ut.

Pinse og nye pinsler?
Vi tror Vålerenga løfter seg mot serieleder Tromsø mandag. For det første spiller Vålerenga best mot de beste. For det andre tryller Martin som regel opp mottrekk mot motstandernes spesielt sterke sider. Slike sterke sider hadde verken Hønefoss eller Tønsberg, derfor gikk det som det gikk.

Andre pinsedag slår ånden ned i hylekoret av tungetalende fotballeksperter. Én ting er de dønn enige om: Serielederne var i realiteten helt sjanseløse mot et fantastisk lettbeint og leikent Vålerenga som nå definitivt har lagt lista høyere enn topp fire.

Vålerenga i helga
Eliteturnering på Valle fredag- mandag. Se kampoppsettet her

Legg igjen en kommentar