Dagboka fredag 14. mai 2010

Da var det klart for inneklemt dagbok. Cupslakt, kamp mot regjerende Norgesmester og grønne (hallo?) drakter er fasiten i dag. Slakt på Oppsal Det gikk som det måtte gå. Vålerenga kjørte over østkantsnabo i gårsdagens cupkamp. Det var ikke slutt før det stod 1-11. Dette er ifølge klubbens sider tangering av Vålerengas scoringsrekord i en … Fortsett å lese «Dagboka fredag 14. mai 2010»

Da var det klart for inneklemt dagbok. Cupslakt, kamp mot regjerende Norgesmester og grønne (hallo?) drakter er fasiten i dag.

Slakt på Oppsal
Det gikk som det måtte gå. Vålerenga kjørte over østkantsnabo i gårsdagens cupkamp. Det var ikke slutt før det stod 1-11. Dette er ifølge klubbens sider tangering av Vålerengas scoringsrekord i en obligatorisk kamp. Klubben har fyldig dekning av kampen på sine sider. Her i VPN registrerer vi oss navnet Kamer Qaka – det burde du også gjøre.

Og med det så er vi videre til neste runde, og da kan vi vel regne med å bli sendt langt av sted slik at logikken til NFF «går opp». Forstå det den som kan. Hvorfor legger man ikke alle de innledende rundene mot lag i nærområdet? På den måten kan man skape mye oppmerksomhet rundt kampen, sørge for at lokale lag og foreninger får storbesøk og stort oppmøte fra storlagenes supportergrupperinger?

Hvorfor skal det i det hele tatt være nødvendig å skrive noe så innlysende. Kampen mot Oppsal er på mange måter prakteksemplaret på hvordan man cupen kan være med på skape folkefest for fotballen.

Slakt på Ullevaal
Formtoppen til Aafk er borte. Tap i siste seriekamp. Rekdal famler i blinde. Tor Hogne Årøy står i fare for å måtte stå over kampen pga nye askeutbrudd fra Island. Aalesund brant en gang for mange år sida – nå brenner det på dass igjen.

Vi forventer at Doffen og hans menn lager bacalao av sjølsikre sunnmøringer – intet mer, intet mindre.

Vi forventer også at Ullevaal fylles til randen av feststemte supportere og Osloborgere – kjenn din besøkelsestid og kom deg for faen på kamp.

Er det Kamma eller
For noen år siden ble det skrevet en epistel her på VPN om hvordan man skal behandle sin egen drakt. Her ble det også skrevet en del om farger man ikke kler seg i dersom man holder med laget som har blå drakter med en anelse rødt i. Fy fargene var og er fortsatt Gult, grønt, rosa, oransje og ikke minst rød/hvit drakt og blå shorts.

Fra gammel av hadde fotbalklubben Spark mosegrønne drakter. Bortedraktene for noe år tilbake hadde mosegrønne partier på kraven. Men nå får vi altså grønne draker fordi Hafslund og Vålerenga er sentrale i Barnas miljøfestival.

Og det er sikkert fint med miljø og sånt, men hva pokker har det med våre drakter å gjøre? Vi er Vålerenga. Vi spiller med blå drakter. Punktum. De skal ikke være turkise, de trenger ikke å være svarte. Reservedrakta skal være hvit, og det er det vi trenger.

Man kødder da ikke med den mest innarbeida delen av merkevaren vår. Gjør man vel?

Tydeligvis.

For noe forbanna piss!

God helg.

Legg igjen en kommentar