Grrr for grønt !

VPN-redaksjonen har diskutert grønne vålerengadrakter og miljømarkering. Det er tydelig at vi ikke på langt nær er så begeistret for dette som klubben og hovedsponsoren vår er. Draktbyttenes historie og hvorfor 1997: 1. serierunde stilte vi med ? på brystet. Resten av kampene spilte vi med Vålerenga mot Rasisme Flott! Den er nå en integrert del av … Fortsett å lese «Grrr for grønt !»

VPN-redaksjonen har diskutert grønne vålerengadrakter og miljømarkering. Det er tydelig at vi ikke på langt nær er så begeistret for dette som klubben og hovedsponsoren vår er.

Draktbyttenes historie og hvorfor

1997:
1. serierunde stilte vi med ? på brystet.
Resten av kampene spilte vi med Vålerenga mot Rasisme

Flott! Den er nå en integrert del av klubbens breddearbeid.

2004:
Royal League hjemme mot Elfsborg spilte vi i svart og hvitt og var en del av Nikes store antirasismekampanje. Det var kun europeiske storlag og Vålerenga som var med i denne kampanjen.

Vi likte den – og det at Nike ville ha oss med viste med tydelighet at klubbens antirasisme- og integreringsarbeide blir lagt merke til og betyr noe.

2008:
Logoen CC=08 i endel kamper som i samband med Hafslunds Climate Conference på Hafslund Gård.

2009:
Vålerenga vil ha personlig reklame med forskjellige slagord som går på Hafslund og strømbruk

2010:
Grønne drakter. Hafslund produserer miljøvennlig strøm

Vi ser et helt klart skille her. Til å begynne med var draktbytte og og ikkekommersiell drakt-«reklame» noe som hadde sitt utgangspunkt i klubbens situasjon. Den gikk fra å være en hvit arbeiderklubb i hjertet av Oslo Øst til å bli et multikulturellt sentrum på 10-15 år.

Vålerengas miljøprofil de siste årene dreier seg i stor grad om at Hafslund er sponsor.

Sånn sett sammenligner vi Vålerengas miljøsatsing med den Stabæk hadde. Grønn arm på drakten fordi «vi gir høyrearmen for miljøet». Det var platt, uten engasjement og veldig transparent. Alt Stabæk gjorde i praksis var å sende rundt søppelbøtter på tribunene 10 min før slutt og lage egne Anders Linderoth søppelbøtter. Det er IKKE å gi høyrearmen for miljøet. Det er bare suppe.

På samme måte føler vi Vålerengas miljøengasjement er også. Det føles hult og som et kjøpt engasjement som ikke har sine røtter i klubben.

Hva gjør Vålerenga egentlig for miljøet? Klubben har 2 elbiler. Finnes det fler tiltak? Eller er det «it» for en bedrift som har et budsjett på over 100.000.000 i året?

Gi oss heller Vålerenga mot Rasisme tilbake. Det er noe som har engasjert klubben i lang tid.

Legg igjen en kommentar