Dagboka torsdag 6. mai 2010

Ikke siden Intertotokampen mot Ventspils har vi sett et dårligere lag på motsatt banehalvdel av Ullevaal. Men det hjalp svært lite når Vålerengaangrepet ikke greier å stokke beina. Dermed ble kampen mot Hønefoss et langt målfritt gjesp og Vålerengamaskinen fikk seg en stygg ripe i lakken. Kjedelig som f&%n Her går en og tror at … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 6. mai 2010»

Ikke siden Intertotokampen mot Ventspils har vi sett et dårligere lag på motsatt banehalvdel av Ullevaal. Men det hjalp svært lite når Vålerengaangrepet ikke greier å stokke beina. Dermed ble kampen mot Hønefoss et langt målfritt gjesp og Vålerengamaskinen fikk seg en stygg ripe i lakken.

Kjedelig som f&%n

Her går en og tror at Vålerenga, etter en sesongåpning langt bedre enn fryktet og forventet, endelig hadde knekt koden. Ikke minst etter 6-1 hjemme mot Odd. Heng på tabelltopp, unge talenter, morsomt spill, og en motstander som uten tvil skal nebsables uten problemer. Hva mer kan en ønske seg?

Ganske mye viser det seg. For nye Vålerenga var ikke oppgaven verdig.

– Det som skjer er nyttig læring for spillerne våre, men det er smertefullt å se på for alle som holder med Vålerenga, sier Martin Andresen i Dagbladet og kommer dermed med årets understatement. Skjønt «smertefullt» er på sett og vis et litt for sterkt ord. «Likgyldig oppgitt» tror jeg passer bedre.

Problemet slik jeg kunne se det var at tilstrekkelig mange av Vålerengas finter satt såpass godt mot håpløse Hønefoss at spillerene trodde de skulle og kunne vinne kampen uten å yte full innsats. Men, vil man spille som Barcelona så er det to ting man ikke slipper unna: det må være bevegelse rundt ballfører, helst hele tiden, og pasningene må være presise. Vålerenga syndet mot dette gang på gang på gang:

Harmeet Singh fører ballen på Hønefoss halvdel, skjærer mot høyre. Mos er ledig på vingen. Harmeet bestemmer seg for å føre ballen litt til. Mos må stoppe og står nå og venter på ballen. All annen bevelgelse stopper. Hønefoss forsvarere skjønner omsider at ballen skal til Mos. Harmeet tar ballen med seg to skritt til. Mos er nå markert og Harmeet har en mann i beina. Paningen blir presset og Hønefoss plukker opp ballen. Klareringen går rett til en Vålerenga spiller, som avleverer til Harmeet Singh. Mos er ledig på høyre, men Harmeet spiller heller upresist til en markert Moa. Osv, osv, osv.

Alt dette i 85% fart. Jeg overvar Totteham-City på en pub etter Vålerenga matchen og var sjokkert over forskjellen i tempo og presisjon. Klart det er en helt annen liga, men allikevel.

– Vi merker at vi er vi er ungt lag, og det er mange som mister hodet fordi de vet at vi bør vinne. Derfor stresser de mer enn nødvendig. Det er en læringsprosess vi må gjennom, vi lærer av dette, fortsetter Andresen uten å blidgjøre oss alt for mye.

– Jeg har sagt hele sesongen at det kommer til å svinge. Det er en læreprosess for de unge spillerne, og i dag misset de enkle pasninger de aldri misser. De kjenner at publikum er frustrerte og blir stresset selv, og så binder de seg. Når de har vært i den samme situasjonen noen ganger lærer de at «dette kan jeg kontrollere». Så husker de det til neste gang, sier en forhåpningsfull Andresen.

Det kjennes i det hele tatt svært tungt å motivere seg til noe som helst slags form for Vålerengaoptimisme akkurat nå. Men OK, klubben er fortsatt på øverste del av tabellen, andre klubber vi elsker å hate gjør det elendig, og sesongen har mange kamper å spille. Gi oss en klar seier mot (XXX) så skal vi nok klare å tvinge fram smilet.

Transport

Og apropos (XXX). Det er visst fullt på Klansbussene. VPN har flere redaksjonmedlemmer uten transport til Kongsvinger på grunn av dette. Tips og info om hvilke andre busser som kjører taes i mot med glede.

Legg igjen en kommentar