Dagboka fredag 7. mai 2010

Vi forbereder oss, dog uten alt for mye glede, for kampen mot (xxx). Og nok en gang er vi dumme nok til å forlange seier. Kamp mot (xxx) Kampene kommer tett som hagl, og med motstanderene som Vålerenga har igjen fram mot ferien så burde poengene komme tett som hagl også. Men så viser det … Fortsett å lese «Dagboka fredag 7. mai 2010»

Vi forbereder oss, dog uten alt for mye glede, for kampen mot (xxx). Og nok en gang er vi dumme nok til å forlange seier.

Kamp mot (xxx)

Kampene kommer tett som hagl, og med motstanderene som Vålerenga har igjen fram mot ferien så burde poengene komme tett som hagl også. Men så viser det seg at Sepp Herberger selvsagt hadde rett: Der Ball ist rund. Mange av de presumptivt sterke lagene Vålerenga møtte i starten av sesongen kaver rundt i ingenmannsland eller verre, mens lag vi før sesongen anså som listefyll konkurrerer om tabelltopp. Når det er sagt så kan vi med en gang også fastslå at dette ikke gjelder lag som Hønefoss eller (xxx), uten at dette hjelper stort, ballen er som sagt rund…

…men ikke rundere enn at (xxx) jevnt over taper, elller i beste fall spiller uavgjort, selv på hjemmebane. Laget fra de bondske skoger har 0-2-2 statistikk hjemme med målforskjell 3-5. Vålerenga er et bittelite hakk bedre borte, og stiller med 1-2-2 og målforskjell 1-2-2. I de siste tre kampene har (xxx) vunnet borte mot Sandefjord, spilt 1-1 hjemme mot Viking og tapt 0-3 for Haugesund på bortebane. Det er med andre ord ikke helt enkelt å trekke noen slutninger av dette, for hvem slår ikke Sandfjord borte?

La oss si det på en annen måte: det hadde vært forsmedelig trist om ikke Vålerenga kommer hjem med 3 poeng i bagasjen på lørdag kveld. Dette er et lag Vålerenga må slå om vi skal noen som helst rett til å stå fram med hevet hode de neste tre fire fem ukene. Og det skriver jeg i full visshet om at det sjelden bringer lykke å skrive at Vålerenga «må» vinne en kamp.

Men ærlig talt – avgi poeng til (xxx)??? Sist det skjedde var 4. august 1999 da Vålerenga tapte 0-4 på Gjemselund. Jeg kjenner folk som fortsatt er sure for det.

Konsekvenser

En mann som definitivt og dessverre ikke får stille for Vålerenga er Bojan Zajic. Han fikk direkte rødt kort for Vålerenga 2 i forrige mandags komp mot Frigg. Dommen fra NFF var 2 kamper i 2. divisjon, som forsåvidt er greit nok, men med dagens regelverk betyr det også tre kampers karantene for a-laget. Det vil si totalt sett 5 (fem!) kampers karantene.

Vi hadde blitt hissige om ikke mange års erfaring med NFFs avgjørelser hadde lært oss at det er en organisasjon som er totalt blottet for konsekvenstenkning, press utenfra, og eller sunn fornuft. Tenk bare tilbake på Juro Kuvicek, for å nevne en tilfeldig sak.

Billetter Oppsal

Første gang Bojan kan spille er mot Oppsal 13. mai, og tilfeldigvis legges billettene til det oppgjøret ut for salg i dag kl 10:00,
kr 100,- pr billett melder Sjappa. Det er åpent salg for klubbens og klanens medlemmer

Legg igjen en kommentar