Dagboka mandag 3. mai 2010

Vålerenga brukte litt for lang tid til å komme i gang, og dermed så ble det et knapt 0-1 tap for Strømsgodset på bortebane. Slikt er tungt å drasse på en hel uke, heldigvis er neste kamp allerede på onsdag. Kamp mot Strømsgodset – Før kampen var jeg kvalm. Jeg følte jeg hadde maten helt … Fortsett å lese «Dagboka mandag 3. mai 2010»

Vålerenga brukte litt for lang tid til å komme i gang, og dermed så ble det et knapt 0-1 tap for Strømsgodset på bortebane. Slikt er tungt å drasse på en hel uke, heldigvis er neste kamp allerede på onsdag.

Kamp mot Strømsgodset

– Før kampen var jeg kvalm. Jeg følte jeg hadde maten helt oppe i halsen. Det var veldig spesielt å skulle spille mot Vålerenga for første gang, sier Adam Larsen Kwarasey i Aftenposten, Vålerenga-spiller i ti år fram til 2007, da han gikk til Godset. Og da gikk det selvfølgelig slik det måtte: Adam spilte sin livs kamp, han gjorde i hvert fall sin livs redning på Sæternes heading i det 90. minuttet, og Aftenposten og resten av norsk presse fikk sitt enkle poeng klappet og klart til overskrift for kampen.

Vålerenga gikk med ord på sitt andre tap for sesongen mot hjemmesterke Stømsgodset som nå har vunnet ti på rad på Marienlyst. Det var en kamp av to omganger, i første så var Godset klart best og Vålerengas forsvar hadde store problemer med å holde unna, med den følge at midtbanen var så godt som usynlig. Strømsgodset gikk også til pause med en relativt godt fortjent 1-0 ledelse. I andre omgang var rollene byttet om, og selv om også Strømsgodset hadde sine sjanser etter hvilen, så var det Vålerengas som var størst. Moa alene to ganger med keeper uten å treffe skikkelig, Shelton med kanon over keeper treffer tverrliggeren, og nevnte Sæternesheading som Adam Larsen får slengt en hånd på i siste liten. Som kjent, ingenting ville i mål og dermed ebbet kampen ut til 0-1 tap.

Surt, men ingen skandale. Og i og med at Tromsø og Rosenborg spilte uavgjort, så henger Vålerenga fortsatt brukbart med i toppen. Men man burde ikke slippe toppen av tabellen alt for langt av syne, en får heller håpe at resten av vårsesongen skal se klubben hente inn en pen rekke med tre-poengere.

Litt ordkrig

– Hvis jeg kunne velge mellom de to stallene, ville jeg valgt min egen. Je har et bedre lag med større fremtid. Vi har 19-20 åringer som sammen skal skape et topplag i Drammen, er Ronny Deilas ord i Aftenposten om førsteomgangen på lørdag.

– Noen blir kjepphøye når det går bra. Vi får se utover i sesongen. Det er et ordtak som heter ydmyk i lykke, standhaftig i motgang, svarer Martin Andresen standhaftig.

Og det er sant det: Strømsgodset har fått mye ros denne sesongen for å spille med spillere så unge at de knapt kan gå forbi lekerommet på Ikea uten å få blod i bamsen. VPN har derfor spurt seg selv om Strømsgodsets spillende spillere virkelig er veldig mye yngre enn Vålerengas ballkunstnere.
Vi legger startoppstillinga for de 9 rundene som er spilt i årets tippeliga og har regnet ut at den høyeste snittalderen til Strømsgodset var 24 år og 4 måneder, for Vålerenga sin del var den 25 år og 10 måneder. Strømsgodset kan derimot skryte av at den laveste snittalderen på startoppstillingen var 23 år og 4 måneder mot Vålerengas 25 år og 1 måned. Gjennomsnittlig alder på førsteelleveren til Strømsgodset har vært 23 år og 10 måneder, til sammenligning med Vålerengas 25 år og 6 måneder.
En forskjell der på 1 år og 8 måneder altså.
Hva så med kampen lagene i mellom? Da var Strømsgodsets første elleve spillere i snitt 24 år og 1 måned mens Vålerengas elleve gutter i snitt var 25 år og 1 måned.
Så kan du selv avgjøre om ett år er nokk til å skille en god fotballspiller fra en skikkelig god fotballspiller.

Eller sagt på en annen måte, er det mange der ute som tror at Ronny Deila kunne ha sagt: Av de to stallene der ute, foretrekker jeg Vålerengas?

…en siste ting

Vi runder av Strømsgodsetkampen med et spørsmål fra en av våre medarbeidere: Jeg la merke til at en av Godsets backer hadde en spesiell innkastteknikk: – bøyde seg ned til knestående og kastet en «pasning» til sine medspillere. Ballen gikk bak og over hodet, men er det lov å gjøre sånn?

Vi roper i skogen. Får vi svar?

Legg igjen en kommentar