Kalddusj i Drammen

Et klassisk eksempel på undervurdering og manglende nullstilling etter en knallmatch i forrige runde. Vi skulle til Drammen og hente tre poeng, men brukte første omgang til å gi dem bort til et Godset-lag med høy arbeidsmoral og god keeper. 1-0 til hjemmelaget var av type jævlig, men ålreit. Strømsgodset – Vålerenga 1-0 (1-0) KAMPFAKTA … Fortsett å lese «Kalddusj i Drammen»

Et klassisk eksempel på undervurdering og manglende nullstilling etter en knallmatch i forrige runde. Vi skulle til Drammen og hente tre poeng, men brukte første omgang til å gi dem bort til et Godset-lag med høy arbeidsmoral og god keeper. 1-0 til hjemmelaget var av type jævlig, men ålreit.

Strømsgodset – Vålerenga 1-0 (1-0)

KAMPFAKTA
Tippeligaens 8. runde, 1.mai 2010
Marienlyst Stadion – 7.444 tilskuere

Mål:

1-0 Marcus Pedersen (39.)

Gult kort Strømsgodset (Vålerenga 0): Lars Christopher Vilsvik (62.)

Vålerenga 4-3-3 : Lars Hirschfeld — Amin Nouri (Mostafa Abdellaoue fra 83.), André Muri, Birger Madsen (Stefan Strandberg fra 46.), Andreas Nordvik — Kristofer Hæstad, Mohammed Fellah, Harmeet Singh — Mohammed Abdellaoue, Luton Shelton, Morten Berre (Bengt Sæternes fra 68.)

Strømsgodset 4-3-3: Adam Larsen Kwarasey — Lars Christopher Vilsvik, Glenn Andersen, Kim André Madsen (Lars Sætra fra 6.), Joel Riddez — Jo Inge Berget (Alfred Sankoh fra 48.), André Hanssen, Fredrik Nordkvelle — Øyvind Storflor, Marcus Pedersen, Muhamed Keita (Ola Kamara fra 85.)

Hoveddommer: Svein Oddvar Moen

KAMPINNTRYKK
En imponerende rekke med busser – noen mer tørrlagte enn andre – fraktet over tusen Vålerengasupportere til Marienlyst for å hente tre gratispoeng. Martin forhåndsannonserte at Strømsgodset hadde et psykisk problem, kunstgresset skulle passe Fellah &Co mye bedre enn Ullevålmatta og med en ordentlig bortetribune lå det til rette for skikkelig trøkk på Marienlyst.

Ingen ting gikk som det skulle. Det psykiske problemet var Vålerengas. Ballen trivdes bedre i lufta enn langs bakken. Og hvor var trøkket fra bortesvingen? Hvorfor klarer ikke tusen mann det en tredjedel klarte på den forrige borteturen i Bergen?

Ingen bombe at en knallkamp følges opp med tap og motsatt. Klassikeren 3-0 over Brann i fjerde runde 1967 ble fulgt opp med tap 1-2 mot bånnlaget Sarpsborg. Stabæk feide over Vålerenga med 6-2 i siste serierunde for to år siden og vi husker åssen det gikk i finalen. Sånn har det vært og sånn vil det alltid være. Samma hvor mye det tytes om ikke å gå i undervurderingsfella så har verdensmesteren bitt seg fast under huden på spillerne og lar seg ikke uten videre feie bort. Så lett er det ikke å komme ned på jorda. Vi var i himmern en uke og trodde fremdeles vi var der klokka fem første mai, og hadde det ikke vært for at et hardt arbeidende Strømsgodset som spesielt kledde av midtbanen vår midt i første omgang, hadde vi vært der i andre omgang også og dermed gått på et større tap.

Godset vinner fordi vi absolutt ikke spiller på vårt beste, spesielt ikke midtbanen vår. Vi savner faktisk skikkelig backup for midtbanen når den ikke funker. Digre åpne rom på midten der Godset-spillerne til stadighet slapp til med knallende skudd fra distanse. Tre kjempesjanser – en subba rett utenfor, en gikk i stolpen og en ble reddet av tigerspranget til Hirsch – et par småfarlige og så var det duket for et flott gjennomspill fra Jo Inge Berget til Marcus Pedersen som drar ballen kontrollert med seg inn i feltet og avslutter med en utagbar, hard markkryper til side for Hirsch og inn i lengste hjørne. Vålerenga skal være glad de ikke gikk til pause med to-tre i sekken.

Et eller annet ble sagt i garderoben og Vålerenga framsto klart forbedret i andre omgang, men defensive haltet det videre kampen ut. Det fungerte etter hvert flott framover og med en blidere skjebne for Moas to forsøk og Lutons stolpeskudd før halvspilt omgang, tror vi Vålerenga hadde stikki av med de tre poenga vi var kommet for å hente.

Det ene poenget vi trodde vi fikk ble holdt igjen i Drammen av Godsets svært gode målvakt Adam Larsen på en feberredning av Seternes-headinga alle så i mål på overtid.

Ikke fem Vålerenga-spillere på ukas lag i VG etter denne kampen, men vi har trua likevel. Resten av denne uka skal ikke brukes til noe som helst annet enn å hente seks poeng.

VPNs spillerbørs

1 Hirschfeld 5

33 Nouri 4
4 Muri 4
22 Madsen 4
3 Nordvik 3

17 Fellah 4
23 Hæstad 5
28 Singh 4 (nesten 3)

11 Berre 3
25 Moa 5
21 Shelton 7 BB

Innbyttere
Strandberg: 4
Sæternes: 5
Mos: for liten tid

Legg igjen en kommentar