Sandefjord – Vålerenga 0-1

Neida, Vålerenga er ikke Komplett ennå, men kamper som i går skal også vinnes, og at vi vant på Komplett.no skyldes ikke minst banens bestemann, Martin Andresen. KAMPFAKTA Tippeligaens 6. Runde, 15. april 2010 Komplett.no Arena (Sandefjord) – 5.580 tilskuere Sandefjord – Vålerenga 0-1 (0-1) Mål: 0-1 Mohammed Fellah (70) Gult kort Sandefjord: Marciano Jose … Fortsett å lese «Sandefjord – Vålerenga 0-1»

Neida, Vålerenga er ikke Komplett ennå, men kamper som i går skal også vinnes, og at vi vant på Komplett.no skyldes ikke minst banens bestemann, Martin Andresen.

KAMPFAKTA

Tippeligaens 6. Runde, 15. april 2010
Komplett.no Arena (Sandefjord) – 5.580 tilskuere
Sandefjord – Vålerenga 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Mohammed Fellah (70)

Gult kort Sandefjord: Marciano Jose de Nascimento (80- krangler med Strandberg)
Gule kort Vålerenga: Kristian Brix (65 – på etterskudd, holding), Stefan Strandberg (80 – krangler med Marciano)

Vålerenga 4-3-3 : Lars Hirschfeld – Freddy dos Santos, André Muri , Stefan Strandberg, Kristian Brix (Birger Madsen 71.) – Harmeet Singh, Morten Berre, Mohammed Fellah – Dawda Leigh (Moa 54.), Bengt Sæternes, Luton Shelton (Kristofer Hæstad 76.)

Sandefjord 4-4-2: Espen Bugge Pettersen – Olav Zanetti, Espen Nystuen, Rune Hansen, Henrik Gustavsen (Vamouiti Diomande 63.) – Ebrima Sohna, Panajotis Dimitraidis (Admir Rascic 75.), Marciano Jose de Nascimento, Victor Demba Bindia – Rune Ertsås (Samir Saric 75.), Malick Mane.

Hoveddommer: Espen Berntsen, god
Assistentdommere: anonyme og greie

KAMPINNTRYKK

Vi kom ikke i gang i første, og egentlig ikke i andre heller. Dawda skuffet på vingen, og Berre i midten er ingen spesiell lur løsning for å utnytte potensialet hans. Vel, det var tendenser til kjapt, kortpasningssikkert spill som tar motet fra motstandere og som bygger selvtillit på våre egne, men det varte i alt for korte perioder. Luton så vi mye til, etter hvert alfor mye. Farta hans er enorm, men utnyttes best ved at andre sender løpeballer til ham, ikke at han sender dem til seg selv. Et eller annet sted på veien ( eller egotrippen ) kløner han det til i uunngåelige duellspill. Fotball er fremdeles et lagspill. Det gjelder deg også, Luton!

Vi visste på forhånd at Sandefjord ikke er noen kasteball, (kasteballer finner vi ved Tyrifjorden og Glomma), så det var ikke undervurdering som gjorde at Vålerenga sparte sterke spillere i startoppstillinga i denne kampen. Banens bestemann sa dette før kampen:

– Vi har tre kamper på seks dager, og endringene er nødvendige. I tillegg har vi spillere som skraper på døra for å starte og som har prestert godt nok til å få en sjanse nå, sier Andresen til vif-fotball.no.

Vi har gitt Martin kudos for å ha løfta fjorårets spillere til noe som likner et medaljelag, selv om akkurat det ikke var så tydelig i Sandefjord i går kveld. Men kamper på vippen skal også vinnes. Med litt mer flaks eller litt mindre uflaks kunne vi gått til pause med ledelse, og det kunne Sandefjord også. Vi forventa noen genitrekk etter pause, og vi fikk det, men før skåringa til Fellah så det stygt ut. Brix, banens dårligste til han ble vekka opp av et gult kort midt i andre omgang, redda på streken, og Sandefjord var på hogget.

Dagens bestemann, Martin Andresen, viste coaching på høyt plan med å spare spillere før Brann-kampen, for så å bruke dem når det var nødvendig i dette hverdagsoppgjøret. Han sendte først inn Moa som ga Vålerenga nødvendig fart i angrepet og deretter Kristofer som dirigent og kriger på midten når mest det gjaldt, og det var etter hvert liten tvil om hvilket lag som fortjente seieren. Skjønt fortjent og fortjent. Hvalfangera hadde nok nestensjanser til at dette kunne gått gæernt for vårs. Flott at det gikk gæernt for dem, uten at vi kjempa på oss skader eller en altfor sliten spillerstall før krigen i Bergen søndag.

Fellah fortsetter der han slapp på Ullevål mandag. Banens beste ved siden av Martin. Singh kommer sakte og sikkert luskende etter, men bremser for mye av spillet fremdeles. Brix ser fram til at sesongen for andrelaget snart er i gang så han får mulighet til å finne seg sjæl. Strandberg har mer å gå på, men er klart førstevalg for tiden. Freddyboy får G for Grei, ikke Genial. Dawda vil, men får det ikke til. Luton er synlig på godt og vondt. Morten er berre bra og Bengt er god å ha. Takk til Muri og Hirsch også.

Godkjent – men ikke stort mer enn det.

Kveldens forventede flopp var Sandefjord-russen som ble taua gratis inn på stadion for å skape trøkk og bråke ut Klanen. Rødt er trøtt. Blått er flott.

Helt til slutt:
Bortedraktene våre denne gangen var forferdelige. Kan noen gi noen beskjed om at noen som bestemmer sånt tar feil !

Spillerbørs for Vålerenga 4-3-3

Hirschfeld: 6

dos Santos: 6
Muri: 6
Strandberg: 5
Brix: 3

Singh: 5
Berre: 6
Fellah: 7 BB

Leigh: 4
Sæternes: 6
Shelton: 6

Innbyttere:

Moa: 6
Madsen: 5
Hæstad for liten tid

Legg igjen en kommentar