Dagboka mandag 12. april 2010

Det er kamp mot Molde på Ullevaal i dag, og skal vi henge med i årets serie er det kun tre poeng som gjelder. Dagboka ser nærmere på saken. Harde fakta Det er klart for femte kamp i årets serie. Den tredje på hjemmebane. Status så langt er én seier, to uavgjort og ett tap. … Fortsett å lese «Dagboka mandag 12. april 2010»

Det er kamp mot Molde på Ullevaal i dag, og skal vi henge med i årets serie er det kun tre poeng som gjelder. Dagboka ser nærmere på saken.

Harde fakta
Det er klart for femte kamp i årets serie. Den tredje på hjemmebane. Status så langt er én seier, to uavgjort og ett tap. Vi møter et Moldelag som også trenger poeng for å henge med, og med tidligere oppgjør friskt i minne vet vi at dette er et lag med spillere som gjør hva som helst for å vinne en kamp.

Vi skal ikke fyre opp under noen som helst debatt, vi registrerer bare at Moldes importerte lag har en tendens til å ty til alle midler for å vinne sine kamper.

Dette innebærer grisetaklinger i knehøyde (også kalt kvesting), slag i ansiktet, albuer i tinningen, falling med stor innlevelse når motstanderen takler, samt en evne til å falle tre meter bakover hvis en motspiller blir forbanna etter at han har blitt taklet i knehøyde, fått et slag i ansiktet eller fått en albue i tinningen og blir forbanna og dytter til Moldespilleren i kampens hete.

Vi legger også til at treneren deres er en kuk.

Og apropos kuk: For noen år siden fikk kosmetikkdronninga Celina dette fra en Moldeinvestor, nå får hun det fra en Vålerengainvestor.

Den eneste vi liker på Moldes lag er Thomas Holm.

Statistikk
Vi har saumfart internettet for info om kampen, og funnet følgende data:

Hjemmekampen i fjor endte med 2 – 1 seier til Vålerenga etter scoringer av Luton Shelton (den der han går med ballen langs hele sekstenmeteren, skjærer inn og klinker ballen i mål) og Jarl Andre Storbæk.

Bortekampen vant vi også etter at vi hadde kniven totalt på strupen. Molde ble feid av eget gress og tapte 0 – 3 i en kamp som snudde sesongen for oss i en liten periode.

Det er 42% sannsynlighet for at Vålerenga vinner når Vålerenga spiller hjemme mot Molde. (Basert på alle spilte kamper siden 1948).

Det scores i gjennomsnitt 3.00 mål per kamp når disse lagene møtes på Vålerengas hjemmebane i Tippeligaen.

Vålerengas største seier på hjemmebane kom i 1977 da laget vant 4-0.

Når Molde scorer først på bortebane ender 60.00% av kampene siden 2005 med seier til Molde.

Bojan Zajic har scoret 1 mål for Vålerenga mot Molde siden 2005.

12 av de siste 20 kampene mellom Vålerenga og Molde har endt med hjemmeseier.

Molde har vunnet 2 av 4 kamper mot Vålerenga i denne turneringen med Kjell Jonevret som trener.

Molde har ikke tapt på bortebane siden 2. serierunde i år.

Vålerenga har vunnet 51 av 121 kamper på hjemmebane i denne turneringen fra og med 2000.

Hvis Vålerenga scorer i løpet av kampens første 30 minutter scorer Vålerenga 1.15 mål i snitt i resten av kampen.

Mandagskamp
Så var det klart for årets andre mandagskamp. Det suger lut. Rett og slett er mandager en håpløs kampdag, og det gjør det ikke noe bedre at vi møter enda et lag som ikke akkurat er kjent for brennende supporterkultur.

Mot Viking fikk vi høre at det var 12600-og-noen-flere tilskuere som hadde betalt for å se kampen. Hvor mange det egentlig var vet vi ikke. Vi håper bare at klubben får en form for kompensasjon for tøyset med kamper på ukas første arbeidsdag.

Vi håper at vi har fått vår kvote for i år – men det er vel å tro på julenissen.

Vi oppfordrer uansett alle som kan om å komme seg på kamp – ikke sitt hjemme foran TV’n med chpis og cola. Det er på stadion du opplever fotballen slik den skal være.

Det er ekte vare. TV er bare en billig kopi. (Så kunne vi sikkert sagt noe om sex med en annen og sex med seg selv osv. men vi lar det ligge…)

Legg igjen en kommentar