Dagboka fredag 9. april 2010

Etter en herlig kort uke går vi inn i ny helg. Dessverre uten innlagt Vålerengakamp, men holder vi ut til mandag har vi gleden av å møte Molde i sikte. Kamp mot Molde Så begynner vi endelig å få summet oss etter en lang påskeferie med dertilhørende tap for Start. I en kamp der forsvarsspillet … Fortsett å lese «Dagboka fredag 9. april 2010»

Etter en herlig kort uke går vi inn i ny helg. Dessverre uten innlagt Vålerengakamp, men holder vi ut til mandag har vi gleden av å møte Molde i sikte.

Kamp mot Molde

Så begynner vi endelig å få summet oss etter en lang påskeferie med dertilhørende tap for Start. I en kamp der forsvarsspillet ikke var prioritert fra noen av partene. Og får vi bare gjort unna helgen så er det klart for Molde. Også et lag som ikke synes om å gå av banen før det har rent inn mange mål. Både Vålerenga og Molde virker i tillegg interessert i å spille fotball, så kampen blir sikkert interessant også for dem som er nøytrale. Det vil si om den katastrofale Ullevaalmatta holder såpass standard at det overhodet er mulig å spille fotball på den. For like ille som i Rosenborgkampen kan den vel ikke være fortsatt?

Av større betydning for lesere av denne siden er nok sjansene for at Vålerenga tar poeng, helst tre, mot en av lagene som ble tippet høyt oppe før sesongstart. I fjor vant Vålerenga tilsvarende oppgjør 2-1 etter mål av Luton Shelton og Jarl André Storbæk. Kampen huskes av undertegnede for Lutons vakre løp med ball rundt 16 meteren, før han scoret med et godt og presist skudd.

I år har Vålerenga åpnet til godkjent mot på papiret svært god motstand de første fire kampene. På sin side ligger Molde nok noe etter pari poengmessig, men opphentingen mot Brann må ha varmet mange hjerter blant Tornekrattet. Med seier her melder Vålerenga seg på blant topplagene, det samme gjelder forsåvidt Molde. Og vi minner om at vi allerede nå skriver 5. serierunde, det vil si at serien begynner å sette seg og at det blir stadig tyngre å kjempe seg opp mot toppen dersom man ikke holder følge. Martin er optimist.

– Hvis vi spiller godt, opp mot vårt beste, så tror jeg vi slår Molde, sier Andresen til VIF TV.

Eller? Det ligger forsåvidt ikke all verdens informasjon i utsagnet, for Vålerenga slår vel hvem som helst dersom laget spiller opp mot sitt beste. Men vi skal ikke være vanskelige, vi tar det som tegn på at stemningen er god og at man har tro på seier. Dessuten, og som vi har skrevet tidligere så er Molde svekket med både Makthar Thioune og Pape Pate Diouf skadet.

Det blir interessant å se om Vålerenga for 5. gang i år starter med samme oppstillingen: vi tipper nei, blant annet så har både Harmeet Singh og Mohammed Fellah signalisert gjennom spill at de trenger en liten pause. Og Dawda Leigh meldte seg definitivt på i diskusjonen om midtbaneformasjonen med 2. omgangen mot Start sist.

– Det er utrolig morsomt å få sjansen igjen. Det har gått bra på trening, men jeg er overrasket over at jeg fikk spille så mye, sier Dawda til VIF TV og fortsetter,

– Jeg vet hva jeg kan på mitt beste, og har stor tro på at jeg kan spille meg til en plass på laget.

Det er bare å møte opp på Ullevaal på mandag. Molde har det ikke med å trekke uendelig mange, så det blir sikkert god plass, men vi håper at det kommer fler enn i fjor da kun 6891 tok turen. Såpass fortjener Vålerengas sesongåpning.

Sandefjordbilleter

Ilmelding fra Sjappa:

Posten har klart kunsstykke og levere Sjappa pakkelapp, men når unge Veie troppet opp på postkontoret var ikke pakken der allikevel… Så sporing er startet og vi venter forventer og ha de i hus i løpet av fredagen, men de er nok ikke i hus til kl 10 desevrre.

Salget starter så snart billettene er på plass.

Og så minner vi om…

Bohemen kjører full pakke på lørdag i anledning 2. kampen i hockeyfinalen som spilles borte mot Stavanger, kl 15. så vidt vi forstår. Det vil si det blir mange skjermer og god anledning til å nyte noe attåt. Vi anbefaler en visitt på det sterkeste.

Legg igjen en kommentar