Dagboka tirsdag 6. april 2010

Ikke suicidale, men litt skuffa etter årets første tap. Vi satser på at Vålerenga tar det igjen hjemme mot Molde. Årets første tap Som i fjor ble det tomålstap for Start på bortebane. Med tanke på at Vålerenga scoret to etter at Start hadde gått opp til 4-1 på ydmykende vis kan tapet tilgis. Laget … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 6. april 2010»

Ikke suicidale, men litt skuffa etter årets første tap. Vi satser på at Vålerenga tar det igjen hjemme mot Molde.

Årets første tap

Som i fjor ble det tomålstap for Start på bortebane. Med tanke på at Vålerenga scoret to etter at Start hadde gått opp til 4-1 på ydmykende vis kan tapet tilgis. Laget viste gode angrepsskvaliteter og god moral og Morten Berre var kun millimetere unna utiligning til 4-4 i sluttminuttene. (Dette er 3. gang Berre er i posisjon til å vippe en kamp i Vålerengas favør uten å lykkes, vi husker alle Newcastle borte og Stabæk hjemme. Neste gang er det på tide at den går inn.) Vi kan også tilgi at de to superskuddene fra henholdsvis Christian Bolanos og Christer Kleiven går inn, eller for å si det med treneren

– Start har noen perlescoringer som du sjelden ser, sier Andresen til TV 2 Sport.

Vålerenga hadde likevel vunnet kampen om det hadde stoppet der. I det hele tatt var kampen nesten jevn

– Morten Berre hadde to muligheter til å gjøre 4-4, men lyktes ikke. I sum var vi for upresise på midten, og Start utnyttet det, sier Martin Andresen til Dagsavisen.

Og der setter Andresen fingeren på det vi ikke kan tilgi: Den dårlige pasningskvaliteten på midten og den tilsynelatende slappe innstillingen. Eller for å si det med vår nye guru Esten O. Sæther i Dagblkadet.

– For første gang i år ble VIFs sentrale midtbanetrio fullstendig overspilt.

– Kristofer Hæstad, Harmeeth Singh og Mohammed Fellah hadde ikke samlet løpsstyrke til både å kontrollere angrepsoppbyggingen og samtidig dekke opp rommet foran backfireren sin, og VIF burde vært straffet adskillig hardere for dette enn 0 – 1 ved pause.

– Martin Andresen så de samme problemene og prøvde å kompensere Fellahs svake dagsform ved å hente inn Morten Berre som indreløper. Det holdt bare i noen minutter. For å få en mer stabil løsning må VIF-sjefen sannsynligvis kreve en helt annen konsentrert defensiv jobbing av kantene sine. Der rimer ikke de fleste alternativene med tanken om å styre kampene ganske enkelt fordi både løpskraften og den taktiske forståelsen er for svak.

Fra vår lenestol på Grünerløkka så det ut til at Vålerenga startet ganske frisk med mot og optimisme de første 10 minuttene, men deretter spilte seg sure når selv den enkleste pasning ble for veik og derfor snappet opp av takknemmelige Startspillere. Det bedret seg i en periode i 2. omgang mot slutten av kampen, men det var først etter at Start hadde gått opp i 4-1. Og da er det liksom for seint. Vår anbefaling er å la Harmeet Singh og Mohammed Fellah stå over neste runde mens de øver på raske og ikke minst presise avleveringer. Så regner vi med at de kommer sterkere tilbake og forvandler «nesten» til «vakkert».

Et lite hjertesukk

Ingen etterkampsoppsummering er komplett uten litt klaging på motstanderlaget og ikke minst dommeren. For hva var det Kenneth Høie fikk lov til å holde på med mot slutten av kampen mens Vålerenga presset på som verst for utligning. Eller for å si det med en av våre lesere:

Jeg så gjennom opptaket. Han holdt ballen i 14 sekunder og det to minutter etter at han har fått gult kort for å hale ut tida.Dette er sitat fra spillereglene i fotball.INDIREKTE FRISPARKEt indirekte frispark tildeles motstander hvis målvakten, innenfor eget straffesparkfelt begår en av4 forseelser :* bruker mer enn seks sekunder når han kontrollerer ballen med hendene før han frigjør den forspillHvis dommeren hadde dømt for dette, hadde Vålerenga fått frispark, (indirekte) i en særdeles farlig situasjon i stedet spiller Høie ballen ut og Start scorer.

Er seks sekunders regelen død? Hadde det vært tilbakespill hadde ikke dommeren vært i tvil.

Vi bare spør.

Denne plukket vi opp et eller annet sted på Facebook:
Arbeidet med Vålerengens Idrettsforenings bok til hundreårsjubileet er i gang. Selv om historien er den samme som har blitt fortalt blant annet i flere bøker tidligere- senest: Fra Sotahjørnet til Bohemen. Så er dette allerede lagt spenstige planer for ei spennende bok.Men bokas redaksjonskomite trenger hjelp:Vi er spesieltpå jakt etter bilder som ikke har blitt brukt mye fra 1980-tallet, altså perioden somstarter med cupgull i 1980 og ender med 550 tilskuere hjemme mot Fyllingen i 1990.Arbeidet er igang og bilder trengs eller noe annet å bidra med?. Ta kontakt med Bjørn-Arild Gjerdalen på bjorn.gjerdalen@living.no eller Jarle Teigøy på ja-teigo@online.no «