Vålerengas stadiondrøm flyttes!

Siden Klanens årsmøte har lite blitt sagt om fremdriften for Vålerengas stadionprosjekt, da hintet Skarheim frempå at Vålerenga og politikerne gjorde sitt og at mye ville avhenge av byråkratene. – Vi var i godt driv og planene med stadion begynte å konkretisere seg i form av en kultur- og idrettspark. Herunder skole og utdanning i … Fortsett å lese «Vålerengas stadiondrøm flyttes!»

Siden Klanens årsmøte har lite blitt sagt om fremdriften for Vålerengas stadionprosjekt, da hintet Skarheim frempå at Vålerenga og politikerne gjorde sitt og at mye ville avhenge av byråkratene.

– Vi var i godt driv og planene med stadion begynte å konkretisere seg i form av en kultur- og idrettspark. Herunder skole og utdanning i samarbeid med utdanningsetaten og barnehage. Nå ser det ut som om vi må starte forfra igjen, sukker en oppgitt Odd Skarheim.

Hva er det som har skjedd?

– Det er byråkratene i kommunen som trenerer hele saken og viser forsvinnende liten vilje for å se prosjektet gjennomført. Vi har derfor konkludert med at det blir umulig for Vålerenga å realisere ett anlegg slik vi ser for oss på Valle Hovin og i Oslo.

Betyr dette at vi ikke får stadion, eller blir det stadion et annet sted?

– Vi har siden jul hatt samtaler med Lørenskog kommune som har et tomteareal tilgjengelig ved Karihaugen. Dette passer utmerket til de planer og visjoner vi har for en komplett kultur- og idrettspark og vi kan antagelig starte bygging så tidlig som våren 2011.

Lørenskog er vel ikke akkurat et kjerneområde for Vålerenga?

– Selvsagt er det ikke optimalt, men vi har tross alt mange tilhengere på Romerike og plassering på Karihaugen er ved en av de største innfartsårene inn og ut av Oslo. Vi ser derfor ikke for oss at publikumspotensialet blir noe dårligere enn om anlegget ligger på Valle Hovin. Infrastrukturen er allerede på plass for å håndtere alle besøkende.

Hvilke føringer og betingelser foreligger fra politikerne på Lørenskog?

– Først og fremst vil de ha et stadion som kan være arena om Norge skulle få EM i fotball. Dernest har de satt som betingelse at vi samarbeider med LSK som også ser seg om etter ny tomt og større stadion.

Vi skal altså ut som leietaker på Ullevål, hvor vi har måtte dele med en rival noen år, for å bygge noe nytt i samarbeid med en enda større rival?

– Vålerenga og LSK har hatt svært positive samtaler og allerede undertegnet en intensjonsavtale. Forskjellen fra Ullevål blir at Vålerenga vil eie halvparten av stadion selv, med de fordeler dette gir. Da tenker vi både i forhold til det økonomiske og arrangementmessige.

Klanen har, etter hva vi forstår, vært delaktige i prosessen med nytt stadion. Hva synes de om at det skal bygges hjemmebane på Kanarihaugen.

– I likhet med oss har de vært skeptiske, men anerkjenner samtidig viktigheten av at vi tross at får et eget stadion.

Legg igjen en kommentar