Før avspark IK Start – VIF

Tid: Mandag 05.04.2010 klokka 16:00 Sted: Sør Arena, Kristiansand Sørlandet i begynnelsen av april er et godt stykke unna lettkledde sørlandspiger, ræææger og makrell. Fotballen derimot skal allikevel rulle der nede, og IK Start har ikke latt seg affisere nevneverdig av makrellens fravær og har i sesongens tre første kamper bitt godt fra seg. Hvem … Fortsett å lese «Før avspark IK Start – VIF»

Tid: Mandag 05.04.2010 klokka 16:00
Sted: Sør Arena, Kristiansand

Sørlandet i begynnelsen av april er et godt stykke unna lettkledde sørlandspiger, ræææger og makrell. Fotballen derimot skal allikevel rulle der nede, og IK Start har ikke latt seg affisere nevneverdig av makrellens fravær og har i sesongens tre første kamper bitt godt fra seg.

Hvem har det beste gresset?
I åpningskampen mot Sandefjord vant Start fullt fortjent 2-0, og de fikk Rosenborg til å se latterlige ut når de fikk 3-3 på scoringstavla i Trondheim.
Mot Molde derimot var ikke IK Start like hvasse, men 1-1 mot en av medaljefavorittene skal man ikke fnyse av.

Vålerenga på sin side dreit ut Viking i sin første kamp og spillet i 2. serierunde på Fornebu var jevnt over godt. Poengdelig var tross alt helt greit. Vår kamp mot Rosenborg, på hjemmebane, var derimot bedrøvelig selv om vi også her fikk ett poeng.
Nå var det riktignok to triste lag i den kampen.

Gresset fikk skylda for slett spill og sure miner. Selvsagt fortjener en liberal klubb, som er for alle, langt bedre gress.
Og det kan de visst by på i Kristiansand, de puritanske røverne.

IK Start, ha-ha-ha
Religion og kristendom står så sterkt på Sørlandet at vi kan forvente oss motstandere kledd ut som påskekyllinger i gule kostymer. I motsetning til Jesus derimot, er det ikke mye magisk over laget. Til tross for at Menigheden er overbeviste om Bolaños evne til å gå på vannet.
I tillegg kan IK Start mønstre gamle far sjøl, Ole Martin Årst.
Mannen som velger rullator som fremkomstmiddel til treningene.
Videre kan vi fryde oss over profiler som Fevang, Freeman og Vikstøl.
Sistnevnte oppkalt etter et kloster i Danmark.

Er det rart vi ler?

En vi derimot ikke skal le for høyt av er Christer Kleiven, en spiller Matta mente er som Kristoffer Hæstad var på samme alder. Bare bedre.
Gjennombruddet for Kleiven kom i fjorårets sesong da han gikk fra benken til startoppstillinga. Så langt denne sesongen har midtbanegeneralen spilt samtlige minutter for IK Start og notert seg for 2 mål. Ett av dem en perle mot Rosenborg.

– En hard, liten ting
Som avkobling i påsken har samtlige spillere hos IK Start fått to dager fri og ligger og slasker seg på sofaen før de starter kampforberedelsene på fredag.

– Det gjør godt med noen dager fri nå, etter kampen mot Molde var det nok en del slitne bein i laget som trenger hvile. Selv spiller jeg Call of Duty på X-box som jeg akkurat har kjøpt, sier Christoffer Kleiven til VPN og fortsetter:

– Vi har hatt en god start og stemningen i laget er svært god. Vi føler vi er i dytten.

Hvordan er det å starte serien så tidlig?

– Forståelig at de som har elendig matte ikke er fornøyde, men Start har strøken matte og veldig bra banemester. Det er i grunn deilig å komme i gang tidlig, det er kjedelig å trene i hall og det er tross alt kampene som betyr noe, slår Kleiven fast.

IK Start har vel en midtbane som ønsker å spille ball langs bakken. Hvordan blir det å møte et Vålerenga som også forsøker å gjøre det samme?

– Det blir knallgøy! Det er alltid ekstra moro å møte andre lag som også spiller langs bakken. Dessuten kjenner jeg midtbanen til Våleregna godt fra før med Fellah, Singh og Hæstad fra tidligere og landslag. Alltid gøy å møte teknisk gode spillere, kvitrer den trivelige sørlendingen.

Frykter du møtet med Hæstad?

– Jeg er ikke redd ham, det blir bare gøy. Men det kommer til å gjøre vondt, han er en hard, liten ting.

Hvordan blir stemninga på stadion, er det noe fart i Menigheden?

– Menigheden er jo alltid der, men litt over 7000 tilskuere på Sør Arena er for dårlig. Jeg håper det tar seg opp, sukker Kleiven.

Christian Kleiven kan nok ta det med knusende ro, stemninga blir selvsagt bra når hovedstaden sender sine fremste representanter.

Kom deg på tur !
Om du sitter og klør deg i ræva og lurer på om du skal ta turen sørover, slutt med det!
Klanen har satt opp buss som går fra Bohemen klokka 10:00 mandag, mensVertshusbussen dundrer fra Vertshuset til samme tid.

Eller du kan leve i trua på at NSB er i rute…

Legg igjen en kommentar