Dagboka torsdag 25. mars 2010

Mange vålerengaaksjer har skifta eier i full fart med Henning Solberg i førersetet. Det har vi mere om i morgen. I dag gleder vi oss bare til Vålerengas superhelg som vil gå inn i historiebøkene om alt klaffer To dager igjen til superhelga starter. Lørdag går ishockeyfolket til finalen og håndballgutta har den første av … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 25. mars 2010»

Mange vålerengaaksjer har skifta eier i full fart med Henning Solberg i førersetet. Det har vi mere om i morgen. I dag gleder vi oss bare til Vålerengas superhelg som vil gå inn i historiebøkene om alt klaffer

To dager igjen til superhelga starter. Lørdag går ishockeyfolket til finalen og håndballgutta har den første av to matchballer for å sikre direkte opprykk til eliteserien neste år. Stikkord Jordal. Klokkeslett henholdsvis 15 og 17, men vi er ikke dønn sikre på akkurat det ennå. Seint søndag kveld kommer RBK, og enda seinere reiser det samme laget slukøret hjem med 1-3 i sekken.

Spartas trener har snakka med Nettavisen og allerede gitt Vålerenga finaleplass etter 4-1 over Storhamar tirsdag og 2-1 i kamper. Etter kampen på Hamar i kveld står det 3 til Enga og den fjerde og siste seieren kommer lørdag.

Håndballgutta får det tøffere mort serieleder Viking, men de har overrasket større lag før, bare det å være i opprykksposisjon er vel mildt sagt noe å løfte på øyenbrynene av. Innslaget på TV2-sporten i går var flott. Spillere som får lov å velge hyttetur framfor kamp er nødt til å tilhøre klubben med stor takhøyde, klubben i vårt hjerte, Vål’enga. De siste amatører! Idrettsnorge trenger sånne mer enn Northug for ikke å si trøndere.

Noen som trodde de ikke trengte trøndere er Rosenborg. Spillerstallen er for lengst internasjonalisert og det er ikke mange månedene siden styret sa et enstemmig nei til å få gamlefar sjæl, Nils Arne Eggen tilbake til treningsfeltet. Men nå har pipa fått en annen lyd. Spillergruppa har sutra høylydt etter at de fikk kjeft av den svenske landslagstreneren mandag etter Startkampen – kampen vi håper var starten på en herlig nedtur. Styret er tydeligvis heller ikke så begeistret for tingenes tilstand og nå skal de på død og liv ha inn Nils Arne som vikar før VM-pausen.

Nils Arne Eggen er ensbetydende med suksess, eller skal vi heller si var. Den berømte samhandlinga hans ble utført av trøndere, eller i hvert fall av spillere som snakka norsk. Jeg tipper kulturforskjellen blir for drøy kost for Nils Arne denne gangen. Nå skal han hanskes med primadonnaer på utenlandsk, men det er jo alltids hope in hænging snore.

De får styre på som de vil der oppe i Trøndelag. Det som gjelds for oss er hva Martin foretar seg med Vålerenga før søndag. I følge TV2-sporten i går kveld er han ikke synderlig imponert over rosenborgforsvaret. Han har funnet RBKs svake punkt, sier han. Vi tror det må være noe annet enn den bakre fireren til RBK, for at forsvaret ikke fungerte mot Start kunne selv rakettforskerne i VPN-redaksjonen se.

Nei, vi tror mer på at Martin utrolig nok har funnet et svakt punkt hos Steffen Iversen eller i samhandlinga hans med Prica og Olsen. Yes! Det er håp i hænging snorr.

Det begynner å bli trangt om plassen på Ullevål. Stikk ned i Sjappa for billett først som sist. Søndag er det for seint.

Er det fremdeles noen som tyter om at serien starta for tidlig?
Eller som gnåler om at serien ikke har satt seg?

Vålerenga i dag
Storhamar Dragons -Vålerenga 4. semifinalekamp klokka 18.30 i Hamar OL-amfi

Legg igjen en kommentar