Dagboka tirsdag 23.mars 2010

I dag er det først snakk om hvem som kommer til Ullevål søndag, deretter om hvordan man kommer dit. Underholdende vinterfotball I dag er vinteren er over oss igjen, men hylekoret om altfor tidlig seriestart er forstummet. Det har vært mye bra fotball og i går vartet Vålerengas to kommende motstandere opp med festfotball, i … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 23.mars 2010»

I dag er det først snakk om hvem som kommer til Ullevål søndag, deretter om hvordan man kommer dit.

Underholdende vinterfotball
I dag er vinteren er over oss igjen, men hylekoret om altfor tidlig seriestart er forstummet. Det har vært mye bra fotball og i går vartet Vålerengas to kommende motstandere opp med festfotball, i hvert fall for publikum. Kanskje ikke for den lille delen av publikum som kaller seg Kjernen, kjernen av tilskuere som utbasunerer seg som landets beste supportere – en slags misforstått logikk om at de som holder med landets beste fotballag er de flinkeste til å holde med.

Det var glissent på Lerkendal i går kveld. Under femtentusen, resten av Trondheim lukta lunta og fikk nesten rett. Medgangs holder seg selvsagt unna i motgang, og når de frammøtte småpeip mot sine egne når hele Norges lag gikk til pause, håper vi at dette er den spe begynnelsen på en ny nedtur for RBK på litt sikt.

Hamrén freste og Rosenborg skjerpa seg kolossalt rett etter hvilen. Hva det stakkars forsvaret til Vålerenga skal ty til for å stoppe Iversen, Prica og Olsen palmesøndag , aner ikke jeg, men Martin satt ringside og han pleier å finne på noe lurt uansett hva motstanderen heter for tiden, så vi har ikke tapt på forhånd. TV2-ekspert Petter Myhre tirra på seg Demidov når han kalte forsvarsspillet til Rosenborg for guttefotball. Jeg synes det minte mer om jentefotball, men vil ikke være med på at det ene og alene var grunnen til at Start fikk såpass fritt spillerom som de fikk. Bolaños og Årst hadde tatt med vintermakrell til Trøndelag, og åssen Vålerenga skal stoppe dem andre påskedag, aner jeg ikke. Men Martin satt ringside og han pleier … ja, ikke sant!

Jeg unner alltid RBK det aller verste, i Norge som i Europa, men i gårsdagens batalje burde de ha vunnet, vålerengapsykologisk sett . I stedet for arrogant selvsikkerhet kommer Rosenborg til Ullevål i palmehelga med bæggen smekkfull av revansj. På samme måte som et revansjesugent Molde kverker Start som er ganske ovenpå nå og som i sin tur er smekkfulle av revansjelyst når de tar i mot Vålerenga uka etter det igjen.

Tilbake til Rosenborg. Hvor har det blitt av attityden? Er det rart den mangler når sjefen til de grader har vanskjøttet seg sjæl. Erik Hamrén er totalt ute av form, spensttreningen er neglisjert. Persen i stille høyde blir ikke slått i år, for å si det sånn. Selv ikke etter Rosenborg-skåringene var det bevegelse i annet enn det altfor lange skjerfet. Sånn er det bare når den ene hjernehalvdelen – og vel så det – er i Sverige. Holdningsløst.

Før jeg gir meg med RBK i denne omgangen: Er det ikke merkelig hvor dårlig Rosenborg alltid har spilt når de har tapt poeng? Det er aldri snakk om at motstanderne er gode. Å, som jeg hater det arrogante laget fra Trøndelag!

Alle veier fører til Ullevål – men går det buss fra Jevnaker og Ringerike?
Vi har fått e-post fra Helge som starter opp Vålerengabussrute Jevnaker-Hønefoss-Sollihøgda-Ullevål. Allerede nå til helga er bussen i gang, i første omgang litt i det små:

– En maxitaxi kan kjøre oss tur/retur Ullevål for pene 200 spenn…Da kan man nyte kald pils, slippe å sitte i kø fra Sandvika som det ofte er på søndager, slipper å lete etter parkering…

– Bussen vil kjøre fra Jevnaker til Hønefoss, Vik, Sundvollen og over Sollihøgda til Ullevål. Stopper for å plukke opp folk på fornuftige steder på veien, det vil si der folk vil på.

– Avreise palmesøndag blir fra Hønefoss i 18-tiden, og regner med å være tilbake i Hønefoss kl 23.

Det er opprettet en gruppe på facebook som heter «VIF Ringerike», og folk kan ta
Kontakt på vif-ringerike@hotmail.no eller ringe Helge på 41322673.

Det var palme-Helgen sin det!

Vålerenga i dag:
Vålerenga – Storhamar 3. semifinalekamp på Jordal Amfi kl 18.30

Legg igjen en kommentar