Dagboka mandag 15. mars 2010

Og så var det i gang igjen. Vålerenga møter Viking til serieåpning på Ullevaal kl 19 i kveld. Vi trosser vinteren og gjør oss klar. Dessuten så har dagboka solgt seg som en hore til Magasinet. Men hva så? Det er et tiltak som også fortjener et nummer en gang i blant. Seriestart Tiårets beste … Fortsett å lese «Dagboka mandag 15. mars 2010»

Og så var det i gang igjen. Vålerenga møter Viking til serieåpning på Ullevaal kl 19 i kveld. Vi trosser vinteren og gjør oss klar. Dessuten så har dagboka solgt seg som en hore til Magasinet. Men hva så? Det er et tiltak som også fortjener et nummer en gang i blant.

Seriestart

Tiårets beste vinter for dem som elsker snø og kulde blir også tidenes tidligste seriestart i fotball og i kveld, en dag eller to etter alle de andre lagene er i gang er det Vålerengas tur. Hjemmekamp mot Viking, en av seriefavorittene, står på menyen. Dette er tradisjonelt en kamp Vålerenga skal ha godt tak på, det er også tradisjonelt en kamp det kommer lite folk – uten at vi dermed påstår det er noen sammenheng. Burde det ikke komme fler om vi «alltid» vinner? Vålerenga underpresterer nesten alltid med mye folk på tribunen, og derfor vinner de kamper det kommer få på? Åge Hareide er folkefavoritt blant VG-netts lesere som har kåret «folketabellen», burde ikke «folket» komme å se på da? Så mange spørsmål, så få svar.

For egen del må jeg si at serieoppkjøringen har kommet litt brått på, skienen står fortsatt på verandaen og det var såpass vanskelig å se ballen, selv den oransje, på TV-kampen mellom Rosenborg og Molde i går at jeg skrudde av etter halvspilt kamp. Stemningen er med andre ord ikke helt på plass ennå, men det er unektelig vår og været er atskillig bedre nå enn da vi serieåpnet i 1998 mot Viking, selv om det var langt ute i april. Resten av historien fra den gang da kan like gjerne slettes fra minnet – for Vålerenga var langt fra klare for seriestart foran den kampen. Vi krysser med andre ord fingrene for at Martin har gjort en bedre jobb i år enn Lars Tjærnås fikk til. Og i og med den sene starten så har tross alt Vålerenga klatret seks plasser på tabellen og det uten å røre en ball. Hva skal ikke laget kunne få til etter nitti? (Forhåpentligvis blir det en og annen ballberøring). Martin Andresen er i alle fall optimistisk og påstår at laget er beredt:

– Det blir godt å komme i gang. Vi har trent såpass mange måneder for dette her, så det blir greit å spille ompoeng igjen. Vi har jobbet mye med spillet vårt mot etablert forsvar. Vi har utviklet og skal utvikle det offensive spillet vårt videre slik at vi er bedre rustet til å ta i mot lag som legger seg lavt, sier Andresen til VIF TV.

Det blir spennende å se for det var nettopp det offensive spillet på hjemmebane, eller rettere sagt hjemmebane overhodet, som var lagets akilleshel i fjor. Vålerenga må bli bedre der om prosjket Martin ska l ha noen eksistensberettigelse overhodet. VPNs lesere er i hvert fall nesen overbevist, blant de avlagte stemmene (det er fortsat mulig å være med, klikke seg inn og stemme) er det 60% som tror på medalje.

Troppen inneholder ikke så veldig mange overraskelser: Dawda Leigh er tilbake i trening etter skaden men blir ikke klar for kveldens kamp og Bojan Zajic sliter fortsatt litt med skade. Amin Nouri er heller ikke med i troppen mot Viking.

– Amin var god i fjor og er en spiller vi fortsatt har veldig trua på. I vinter har det gått litt tyngre for han, men han er på vei igjen nå. Konkurransen om backplassen er tøff og denne gangen ble han ikke med, forklarer Andresen til vif.no, som lister opp følgende tropp.

1 Lars Hirschfeld, 34 Gudmund Taksdal Kongshavn, 3 Andreas Nordvik, 4 André Muri, 6 Freddy dos Santos, 10 Lars Iver Strand, 11 Morten Berre, 13 Håvard Nielsen, 14 Bengt Sæternes, 17 Mohammed Fellah, 20 Mostafa Abdellaoue, 21 Luton Shelton, 22 Birger Madsen, 23 Kristofer Hæstad, 24 Stefan Strandberg, 25 Mohammed Abdellaoue, 28 Harmeet Singh, 31 Kristian Brix.

Og i og med at jeg klipper inn troppen kjenner jeg kampstemningen komme smygende. Ses på Ullevaal!

Magasinet med seriestartnummer

Årets første Vål’enga Magasin er ute til salgs nå på Sjappa og selges selvfølgelig utenfor og inne på stadion i kveld .

Saker: Portrettintervju med Harmeet Singh, Kaptein Hæstad presenterer årets stall, intervjuer med Tom Henning Hovi, Tore Krogstad, Rune Hansen, Vidar Davidsen og Kristofer Hæstad om temaet kaptein, en gjennomgang av ungdomssatsinga fra 2001 til i dag, Fosser’ns drømmelag, ishockey og mye mer til bare 50 kroner! Har du Vålerenga i hjertet finnes det ingenting som gir bedre valuta for penga enn Norges beste fotballklubbmagasin, du får ikke engang en øl på Bohemen for den summen.

Så husk derfor å ta med deg en femtilapp på kampen i kveld!

Nemlig.

Les også:
Jørgen Horn – skadet igjen
Vålerenga 2010
Bønder er også brikker i spillet.
Start 2010
Dagboka fredag 12. mars 2010

Legg igjen en kommentar