Vålerenga 2010

Ingen over – ingen ved siden! Men er det nok til medalje i Tippeligaen? Vi kan gjøre en veldig bra sesong, men er litt avhengige av at en del unggutter tar det siste lille steget. Martins plan – år tre Ventetiden er over, i år skal Martins plan være oppe å gå. Vi forventer medalje … Fortsett å lese «Vålerenga 2010»

Ingen over – ingen ved siden! Men er det nok til medalje i Tippeligaen? Vi kan gjøre en veldig bra sesong, men er litt avhengige av at en del unggutter tar det siste lille steget.
Martins plan – år tre
Ventetiden er over, i år skal Martins plan være oppe å gå. Vi forventer medalje eller kongepokal, vi forventer å være i toppen av norsk fotball. Klubben kan prate så mye dem bare gidder om “topp 4”, fjerdeplasser metter ikke sultne supporterforventninger. Vi har ikke henta mange nye, men vi har flust med unge spillere som har tatt noen steg de siste åra, nå må de ta det siste steget å melde seg på. Vi trenger ikke flere “nesten”, nå trenger vi talenter som bytter talent til etablert. Vi får ett år uten europacup, vi trenger ikke flere av dem. Vis oss at du kan Martin.

Keepere
Hirschfeld, Larsen og Kongshavn er navna vi skal feste vår lit til i år. Hirschfeld er en matchvinner og en fullgod erstatter for Perkins. Larsen og Kongshavn har ikke den rutinen bolten hadde, men de er unge og lovende, de fortjener å bli statset på. Larsen er den mest erfarne av de to med to sesonger på utleie i Bærum og Moss.

Forsvar
Med Hagen, Wæhler og Storbæk borte på en kort periode skulle man tro det var krise i heimen. Vel slik er det ikke, her er alt harmoni. Med Nordvik på plass ser det lyst ut, vi kunne gjerne tenkt oss en til av samme nivå, men krise er det ikke. Birger Madsen, Muri, dos Santos, Nouri, Nordvik, Fuenmayor, Brix og Strandberg med Bengt i backup så ser det avgjort ungt men betryggende ut. Lagdelen holder tippeliganivå.

Midtbane
Midtbanen er i skarp konkurranse med angrepet vår sterkeste lagdel. Kristofer Hæstad, Fellah, Bojan, Lars Iver Strand, Berre, Singh, Dawda og Haider så oser det ungt og klasse. Med Hæstad, Fellah og Singh inne så snakker vi det som bør være tre landslagsspillere i løpet av året. Det er stabilt, det har løpskraft og det har kreativitet. Midtbana vår kan gjøre det uforutsigbare med ball, men er herlig oppofrende uten.

Angrep
Hva skal man si, dette oser også klasse. Moa, Luton og Bengt er tre spillere med høyst forskjellige egenskaper. Luton har ekstremfarten, Moa balansen, rykket og teknikken til å gjøre det uventede, mens Bengt er den mer gammeldagse targetmannen. Vi håper Martin får maksimalt ut av ferdighetene til Luten og Moa denne sesongen, da skal det bli harraball. Bengt leverer alltid, så det er de to andre det er størst spørsmålstegn og men heldigvis også størst potensial knyttet til.

Trener
Martin sleit litt med å komme i gang, at han sendte halvparten av assistentene sine på dør etter det første året er ikke noe godt tegn. Hvor mange av trenerne Martin hadde med seg sitter han fortsatt igjen med? Nå har han slutta som spiller for å ta mer ansvar selv, vi begynner å bli utålmodige og vil gjerne se at det virker allerede i år. På to år har vi tatt en kongepokal, så helsvart er det ikke, men mye vil ha mer.

Publikum
Vi er størst og fortsatt nummer en.

Økonomi
Vi er fortsatt avhengige av bidrag fra rike onkler for å få det til å gå rundt og det er ingen styrke. På samme tid som vi skriker etter sportslig fremgang krever vi også en økonomisk streng styring som gir penger i kassa, det er det som er forskjellen på å være supporter og det å ha ansvar.

Oppsummering
Vi kan gjøre en veldig bra sesong, vi er litt avhengige av at en del unggutter tar det siste lille steget, men de har i hvert fall løfta foten for å gå.

Vålerenga 2010 i tall ?

Tall mangler sjel, så dette blir en umulig oppgave.

Legg igjen en kommentar