Start 2010

Tørum får ut det meste av dette laget som er bedre jo lenger spillerne er fra eget mål. Størst utfordring får Start utenfor banen der gjeldsspøkelset ikke slipper taket. Dem får fortsatt vondt på Sørlandet når dem hører “offside”, fortsatt gnåler dem om makrell og dommeravgjørelsen dem mener snøt dem for gullet i gullkampen med … Fortsett å lese «Start 2010»

Tørum får ut det meste av dette laget som er bedre jo lenger spillerne er fra eget mål. Størst utfordring får Start utenfor banen der gjeldsspøkelset ikke slipper taket.

Dem får fortsatt vondt på Sørlandet når dem hører “offside”, fortsatt gnåler dem om makrell og dommeravgjørelsen dem mener snøt dem for gullet i gullkampen med Vålerenga. Det blir større margin i år, VPN tror Start vil overaske positivt, men det er da grenser. Samtidig som klubben økonomisk nærmest har fulgt løypa til Lyn, har klubben sportslig klart å hente noen morsomme spillertyper.

Keeper
Denne plassen er Starts svakeste, Kenneth Høie, Tommy Runar og Rune Nilsen er ikke navn som får spisser til å miste nattesøvnen. Starts klart svakeste lavdel.

Forsvar
At de har gamle Knut Henry Haraldsen, mannen som starta Vålerengas opphenting mot Besiktas, veldig nærme en plass i startoppstillinga oser nok heller ikke medaljer, men forsvaret er mer enn Sonja. De har lovende Vikstøl og mer etablerte spillere som Borgersen, Freeman (ikke han fra HalfLife), Goodson og Milcevic. Blanding av muskler, rutine og ungt, en lagdel som er i nærheten av å holde tippeliganivå.

Midtbane
Bolanos har vært et friskt pust i norsk fotball, bra skuddfot, bra fart og stor kreativitet. Han er Starts midtbaneener og rundt han er det langt tynnere. Du har “Loffen” broren til Kristofer Hæstad, noe som vel er Loffens største meritt så langt i karrieren, i tilegg har du spennende spillere som Christer Kleiven og Børrulfsen. En lagdel som vil variere noe, men som nok holder tippeliganivå.

Angrep
Starts sterkeste lagdel. Gamle Ole Martin Årst og Bernt Hulsker vil plage mange forsvar, mens unge Khalili, som vi husker fra juniorfinalen for noen år siden, stadig nærmer seg gjennombruddet. Definitivt en spennende spisstype denne Khalili. Som om ikke det var nok har de wonderboyen Mads Stokkelien også, angrepet holder dermed god tippeligaklasse.

Trener
Knut Dørum forsvant som en sympatisk usikker liten guttunge da han fikk fyken i RBK, nå er han tilbake i Tippeligaen. Det sportslige potensialet er mindre nå, men det er heldigvis også forventningene som felte han sist. Tørum holder i massevis med dette utgangspunktet.

Publikum
Borte er tiden da førti hårete bønder krabba rundt og lagde kvalm både borte og hjemme. Start har kanskje ikke all verden til supportere i dag heller, men det verste pakket later i det minste til å være borte.

Oppsummering
Start har forutsetninger til å overaske, får spissene noe å jobbe med og slipper å spille størstedelen av kampene med nesa hjemover så kan det bli “makrell i tomat” eller hva dem nå kaller trygg plass på Sørlandet. Større utfordringer får Start trolig utenfor banen, med gjeldsspøkelse hengende over seg gjennom flere sesonger nå.

Økonomi
Det tar lengre tid å skrive om penga til Start enn å telle dem. Her kan alt skje.

Start 2010 i tall:

Keepere: 3
Forsvar: 4
Midtbane: 5
Angrep: 7
Trener: 6
Publikum: 7
Økonomi: 1

Sum: 33

Legg igjen en kommentar