Tromsø 2010

Nordens Paris eller Hersens Pes. Det siste er mer nærliggende å tenke på. Men om du har gode minner om dama du klina med på Blårock sist bør du nok ta turen opp i år. For det blir siste gang på en stund du ser TIL i toppserien. Tromsø Nordens Paris? Heller en snøscooterparkering med … Fortsett å lese «Tromsø 2010»

Nordens Paris eller Hersens Pes. Det siste er mer nærliggende å tenke på. Men om du har gode minner om dama du klina med på Blårock sist bør du nok ta turen opp i år. For det blir siste gang på en stund du ser TIL i toppserien.

Tromsø
Nordens Paris? Heller en snøscooterparkering med flyplass, blårock og noen broer. Tromsø er ok, men de tror lissom de er opphavet til all hipphet i Norge. Hadde de enda blitt der i nord i stedet for å fylle opp Grunerløkka så hadde de ennå hatt noe som ligna på en bygd. Allikevel ser jeg frem til neste besøk der nord, det er i alle fall en hyggeligere utenlandstur enn å dra til skarrepakket.

TIL
De har da denne fotballklubben sin som til stadighet gjør livet vanskelig for de fleste andre, spesielt på deres hjemmebane. Kanskje er det fordi de ikke har annet å gjøre enn å spelle ball der, men de har med sånn passe små ressurser og et lite publikum fått til mye. Men det kan bli en røff sesong for torsketemmera som tror de er fra en by.

TIL 2010
På papiret ser det mørkt ut for sjnøskvathtergjengen. De mista han som reddet dem lenge, han Steinar Nilsen, til Brann i fjor. Per-Mathias Høgmo tok over roret og fiksa det i fjor. Men nå virker stallen tynnere selv om de har et par bautaer. Til neste sesong kan det fort være at Norges nordligste lag i Tippeligaen er RBK, (for jeg tror ikke så mye på Glimt heller). Og det vil ikke være bra, fordi da vil tåkehodene i NFF og NTF sikkert mene at serien kan starte i februar, de grådige nissene.

Keeper
To bra skanser i Ramovic og Stappapølsos. Problemet er todelt. For det første vil de sikkert krangle om hvem som skal spille. For de andre er de begge kjerringer. Minner om Ramovic sin ikke spesielt mandige opptreden mot han Moldekyllingen i fjor. Og var det ikke en av dem som kælka Bojan i hodet? Men brukbare keepere.

Forsvar
De har Koppinen, og han er solid. Yndestad og Høgli er dugandes og. I tillegg har de tre nye spillere fra alle verdens kanter inkludert Sverige. Dette virker som et forsvar som er sårbart. Blir Koppinen skadet eller solgt, er TIL ferdig om ikke de nye presterer overraskende godt.

Midtbane
Her har de Tommy Knarvik. Og thats it. Han får en travel sesong. Kanskje kan også Jenssen og Haugen bidra, men gud bedre – jeg ser ingen sjef her. TIL bør pole baller opp til spissene og bruke midtbanen til å vinne andreballer. Se der har du planen.

Angrep
Her har de assistenttrener Sigurd Rushfeldt. Og det er faktisk alt, æ kødde ikje. Det står noen navn til på spillerstallsiden til klubben, men Braathen født i 87 og Jama fra 85 er nok ikke TILs frelsere. En kanonsolid spiss som alltid scorer og ellers et lag i oppløsning.

Trener
Per Mathias er nok en mann som kan fotball. Men en fotballtrener i Tippeligaen må også kunne formidle og motivere laget. Her mistenker jeg han for å være for svak. Det er noe annet enn Nilsen. Høgmo er best med unge spillere som har tiltro til treneren uansett, kontra ringrever som Rushfeldt. Det holder ikke.

Orden i regnskapet
De måtte kutte lønn i sommer. Og sliter vel som alle andre. Kanskje fraværet av dyre spillere gjør dem godt, men nedrykk gjør det verre. Men kommunen redder dem nok, de er jo deres stolthet.

Oppsummering
Det ser kølsvart ut for gutan. Og greit er det. Snakkes om noen år etter 2010.

TIL i tall:
Keeper: 7
Forsvar: 4
Midtbane: 2
Angrep: 5
Trener: 5
Økonomi: 6
Publikum (svikter i år): 3

Legg igjen en kommentar