Molde FK 2010

Med tre senegalesere i spissen har MFK ambisjoner om å kjempe om gull i år også, antagelig uten å lykkes helt. Hadde det gått bedre om de hentet spillerne sine fra Gullkysten? Senegal er storleverandør av stjerner til MFK. Når én forsvinner (Mame Diouf), kommer det en ny inn (Baye Fall). Egentlig ganske lurt. Det … Fortsett å lese «Molde FK 2010»

Med tre senegalesere i spissen har MFK ambisjoner om å kjempe om gull i år også, antagelig uten å lykkes helt. Hadde det gått bedre om de hentet spillerne sine fra Gullkysten?

Senegal er storleverandør av stjerner til MFK. Når én forsvinner (Mame Diouf), kommer det en ny inn (Baye Fall). Egentlig ganske lurt. Det gjør ikke noe å kunne samme språk som lagkameratene. Og for å fortsette å være lure, har Molde likså godt også henta inn kompisen til Baye, den svenske måljegeren Björn Rundström. Kommunikasjon og kjemi er gull verdt for Molde i år.

Men først litt om det utenomsportslige:

Gnagsår for styret
Makhtar Thioune vil spille i Nike-sko. Umbro har ikke fått tegninga av de smekre, men sårbare føttene hans, og klarer ikke å levere varene til primadonnaen. Sannsynligvis er småbarna til Nike mer fingernemme enn det Umbro har klart å oppdrive i sweatshop-fabrikkene sine i China og Malaysia. (Når det er sagt, Nike er ikke spesielt mye verre enn andre skogiganter som Adidas og for den saks skyld Kappa eller Viking gummistøvler, de er bare størst i den kostnadseffektive profittindustrien.)

Molde-ledelsen er taus. Klart de misliker at stjerne Thioune føler seg friere med Nike når klubben selv er bundet på legger og føtter av kontrakten med Umbro som på fint kalles ”Molde FKs utstyrsreglement”

Hvor dumt kan det bli?
Umbro er eid av Nike.

Kukk eller kuk?
En av delene eller begge er det vi stort sett assosierer med Moldes suksesstrener. Han fikk det til å fungere i fjor, og har gjort gode kjøp i år. Men om han ikke tar for seg enkelte av de afrikanske spillerne sine og ber dem slutte med de usportslige skuespillerfaktene som blant annet fikk Nordvik til å tenne og slå oss ut i semifinalen i fjor, oppgraderes Kjell Jonevret til å være en helvetes kuk eller kukk.

Sølvguttene
Laget med to sølv i fjor tar mål av seg å være med i gullkampen i år. Vi både tror og håper det. Først og fremst fordi vi unner Thomas Holm alt mulig godt, og dernest fordi vi unner RBK mest mulig vondt. Laget spiller effektiv og underholdende kontringsfotball, stort sett 4-3-3. Savnet etter Mame Diouf (Man U) og Jose Mota (Korea) trenger ikke bli så stort. Senegaleseren, Baye Djiby Fall, samt svensken Björn Rundström, har slått til i treningskampene. De to spissene er hentet inn for å skyte Molde til seriegull, og ser ut til å være svært gode kjøp.

På midtbanen regjerer kaptein Daniel Berg Hestad og dandy Magne Hoseth, og bak har Molde fremdeles Knut Olav Rindarøy, Vegard Forren og Øyvind Gjerde. I buret får kanskje keeperkjempen Jan Kjell Larsen konkurranse av Uniteds reservekeeper Ben Amos, som mulig tegner kontrakt for vårsesongen.

Tornekrattet
Molde fortsetter suksessen fra i fjor, og da er det alltid støtte å få fra supporterne. Så fort vinden snur og noen kamper tapes, er det ingen som backer opp laget. Aker Stadion er et uhyggelig flott og glissent anlegg i motgang.

Røkkonomi
En klubb med økonomisk ryggrad i Røkk og napp, med midler til litt kjøp.

Oppsummering
Jo da. Vi tror dette holder i lange baner. Men til gull?

Neppe.
Topp fire – med los for sølv.

Molde FK i tall:

Keeper: 8
Forsvar: 7
Midtbane: 8
Angrep:9
Trener: 8
Økonomi:8
Publikum: 0

Totalt: 48

En kommentar til «Molde FK 2010»

Legg igjen en kommentar