Dagboka onsdag 10. februar 2010

Panzer reiser hjem og vi har vært på Strømmen. Finansene går så det uler og Vålerenga velger reklamebyrå som ikke bryr seg om øl og fotball, men som har mange tanker om hvordan hjerter og lommebøker kan vinnes. Return to sender Ja, ja. Litt vemodig er det. Erik Hagen forlater oss, Panzer får aldri det … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 10. februar 2010»

Panzer reiser hjem og vi har vært på Strømmen. Finansene går så det uler og Vålerenga velger reklamebyrå som ikke bryr seg om øl og fotball, men som har mange tanker om hvordan hjerter og lommebøker kan vinnes.

Return to sender
Ja, ja. Litt vemodig er det. Erik Hagen forlater oss, Panzer får aldri det seriegullet han hadde fortjent selv om man aldri skal si aldri, han signerte tross alt for Hønefoss, vinterens store vinner på overgangsmarkedet.
Han drar tilbake dit han kom fra. Det blir ikke tid å høre like mange pusete Garth Brooks eller Elvis-plater på vei til og fra treningsfeltet som før, og gryta hennar mor ligger urovekkende nær til at vi tror Panzer får et comeback det lukter svidd av. Selv om man altså aldri skal si aldri. Det er i alle fall trygt å vite at Martin står på sidelinja når vi møter Hønefoss, trenern vår er ikke sletta fra lista til Panzer så vidt vi veit.

– Klanen ga meg et ekstra gir, sier Panzer til vif-fotball i avskjeden med klubben. – Det skjer noe med hodet ditt når du spiller foran Klanen. Det blir merkelig å møte Vålerenga til våren, men jeg gleder meg til å komme på Ullevaal igjen for å høre ”bråket” fra Klanen

Vi gleder oss ikke bare til det møtet, men også til høstkampen i Hønefoss. Det blir godt å se deg igjen, og det er godt vi ikke står på lista di !

Vi holder oss for gode til å spørre om det var for å spare lønnsutgifter Vålerenga lot Hagen gå, men vi er ganske sikre på at han ikke ville ha sikker plass på årets Vålerengalag. Selv sier Erik Hagen det sånn til vif-fotball:

– Klubbyttet passer fint med tanke på skaden min. Jeg får rett og slett bedre tid til å bli frisk i Hønefoss enn jeg får her i Vålerenga. Jeg trenger litt ekstra tid på å bli frisk etter operasjonen.

Vi ønsker Panzer lykke til i den gamle garnisonsbyen, og framfor alt: Takk for alt du ga oss den tida du var her!

Seier mot Strømmen
At Vålerenga slår Strømmen 4-0 i en treningskamp burde ikke føre til mange øyenhevinger, spesielt ikke når kampen spilles ufyselig fotballvær tidlig i februar. Men det er et par tre ting vi gjerne trekker fram uansett. Først og fremst at et unggutta tydeligvis er blitt fortalt hvor målet står, og at et godt alternativ til å dytte ballen til nestemann i håp om at han gjør noe, det er rett og slett å skyte. Det kan jo tenkes at den går i mål. Fellah satt to vakre mål med den innstillingen. Slik skal det være.
Dernest, så vet vi ikke om Bojan trives på kanten, men han virket i hvert fall bra der, og samspillet med Harmeet Singh var til tider meget effektivt. Det var mange bra innlegg fra venstre i den omgangen jeg fikk med meg. Morten Berre var heller ikke ueffen på sin kant og så lenge den midtre midtbanen med Singh, Fellah og Hæstad fungerer såpass bra som den gjorde i går, så har Vålerenga et variert og farlig angrep. Negativt så er det ikke så mye å trekke fram annet enn at forsvaret så ganske så vaklevorent ut de første fem minuttene når Strømmen øvde seg på stormløp mot mål, og at Kristian Brix og Amin Nouri solgte seg uten sikring et par ganger for mye. Alt dette ut fra kampen i første omgang.

Sponsorrekord
Aftenposten.no skriver at Vålerenga har satt ny pers i sponsorinntekter. 60 mill lyder den på, bare 10 bak RBK som også har persa på sponsorsida. Grunnen skal være at ”VIF lever godt på Lyns «undergang» og flerkulturelt image.” Sposormarkedet er skjerpa, det er vesentlig mer krevende å få til avtaler nå, men vi øker likevel med 8 mill i forhold til fjoråret.

– Før kunne vi selge Vålerenga gjennom å vise en DVD eller legge ved et bilde av en jublende Vålerenga-spiller. Nå må vise til at et samarbeid gir netto utbytte i kroner og øre. Vi må dokumentere effekt, sier Rune Hansen, markedsleder i Vålerenga Invest Fotball.

Men til alle der ute som venter på nye spisser og stoppere: Dette kommer ikke til å føre til innkjøpsfest.

Heldigvis, sier vi.

Når vi først er inne på markedsføring: Vålerenga har gjort en superavtale med Futatsus Industries. Under overskriften Mer hjertebank og mindre neseblod i går sa vår kommersielle direktør Søren Eriksen:

– Når det gjelder valg av reklamebyrå så ønsket vi oss et miljø som kunne fotball, men som også var ledende på strategi og merkevarebygging. Vi gikk derfor rett til Futatsu Industries.

Og det gjorde VPN også. Vi gikk rett inn i hulen, og ble møtt av saftige slagord på hjemmesida demses:

– Vi prioriterer ikke øl og fotballkamper
– Våre ideer skal vinne hjerte og lommebøker – og gjerne heder og ære på kjøpet

Jadda.

Noen som i hvert fall ikke prioriterer øl og fotballkamper er TV, men når de har spøtta inn en milliard i europeisk bakgårdsfotball syns de selvsagt at de må få skalte og valte med den som de vil. Vi trodde faktisk at klubbene tjente på å bli vist på TV, for det er jo ingen klubber, heller ikke Vålerenga, som har gjort så veldig mye for ikke å bli det. Nei, ikke en eneste klubb tenkte på å legge inn noen klausuler her og der når det gjaldt hva TV skulle vise og når. Klubbene, deriblant Vålerenga, var så forblindet av milliarden at de glemte seg helt.

Vålerenga sies å være den store vinneren i sesongstarten; alle kampene klubben spiller blir vist på riksdekkende TV. Men så viser det seg at vi kanskje er den store taperen. I går gikk mediesjefen vår, Svein Graff, ut i VG:

– TV-eksponering er viktig for Vålerenga og klubbens samarbeidspartnere som betaler for synlighet. Men for supporterne og vår tilskueroppslutning er det en kjempeutfordring, vi mister tusenvis av tilskuere.

– Vi taper mer enn vi tjener, sier Graff, og vil derfor heller gi bort en tv-kamp eller to til for eksempel Kongsvinger og Tromsø, mot at Vålerenga får hjemmekamper på Ullevaal søndag klokken 18

Et friskt utsagn. Så friskt at vi helt sikkert kommer tilbake med en samtale med mediesjefen vår om ikke så lenge

Ha en god dag!

Legg igjen en kommentar