Dagboka mandag 8. februar 2010

Litt om forskning, litt om Storbæk, og en oppfordring om å bidra til dugnad for Klanen. Det er mandagens beholdning i dagboka. Innkjøpspolitikk Man kan forske på så mangt. Av og til med overraskende, om enn kanskje ikke sjokkerende resultater. Aller best synes jeg det er når en fordom eller to bekreftes: En gruppe i … Fortsett å lese «Dagboka mandag 8. februar 2010»

Litt om forskning, litt om Storbæk, og en oppfordring om å bidra til dugnad for Klanen. Det er mandagens beholdning i dagboka.

Innkjøpspolitikk

Man kan forske på så mangt. Av og til med overraskende, om enn kanskje ikke sjokkerende resultater. Aller best synes jeg det er når en fordom eller to bekreftes: En gruppe i Rotterdam har studert mer enn 100000 frisparksituasjoner i nederslandsk og europesik fotball og funnt ut at det statistisk sett er større sjanse at det blåses i mot høyere spillere enn kortere.

Alle vi som ble dritsure på dommerene under Josteins Flos storhetstid på landslaget og nikket anerkjennende hver gang han ble avblåst som den bøllen han var i Strømsgodsets drakt skjønner dette intuitivt. Men det er godt å få det bekreftet.

Steffen Giessner, tysker og en av forskerene, blir intervjuet av Guardian om hvilke følger dette burde få for lagledelsen på det tyske landslaget. Vi synes hans syn på Phillipp Lahms (178 cm) rolle under kamp er verdt å gjengi:

– You wouldn’t call Lahm a dirty player, but he’s certainly quite aggressive. And even as a defender he never seems to have many fouls given against him, sier han og fortsetter

– If I was Joachim Loew at the World Cup, I’d be advising Lahm to get into the opposition penalty area as often as he can, fall over and see what happens.

Her burde det være ting å tenke på både strategisk og taktisk, selv om det ikke virker som om oppskriften er helt god når det gjelder Morten Berre. Men Vålerenga er, og har vel alltid vært, mester i å hente inn små midtbanespillere. Kanskje det har ligget en tanke bak?

Storbæk til Hellas

Fredag ettermiddag ble det klart at Jarl André Storbæk endelig har funnet seg en ny klubb, nemlig den greske klubben Panetolikos. Panetolikos holder til vest i Hellas, i byen Agrinio.

Vi klipper:

– Kontrakten er på fire måneder. Jeg kom hit torsdag, og falt umiddelbart for denne klubben. Treningsfasilitetene, arenaen og klubben – alt virker bra. Økonomien skal også være trygg, og jeg får greit betalt selv om jeg ikke blir millionær av å være her i fire måneder, sier Storbæk til Nettavisen.

Panetolikos spiller på det nest øverste nivået i Hellas, og ligger akkurat nå på 8. plass seks poeng bak opprykksplass når 15 kamper gjenstår av sesongen.

Du er etterlyst

Og mens vi er i gang med klippinga tar vi med denne fra Klanens sider:

Klanen er, som de fleste veit, tufta på frivillig innsats og dugnadsarbeid. Så også med medlemsservice. Medlemsservices arbeidsoppgaver er å holde orden på medlemsdatabasen, besvare spørsmål fra medlemmer vedrørende medlemskap (++), og sørge for at postutsendelser går på skinner (men helst ikke de skinnene som Jernbaneverket har ansvaret for).

De siste åra har vi i medlemsservice jobba mye med å få på plass en ny database for medlemsregisteret vårt. Nå når dette er på plass, er vi klare for å utvide staben, slik at vi alle kan gjøre litt mindre, samtidig som sluttsummen av utført arbeid blir mer. Derfor søker vi etter fem-seks (eller kanskje flere?) klansmedlemmer som kan tenke seg å sette av en time i uka til klansarbeid.

Dette er en typisk dugnadsgreie for deg som trives med systematikk, liker å ha kontroll over folks ve og vel, og som ønsker å yte litt service for dine medklansfolk. Selve arbeidslaget styres etter en flat struktur, så du slipper å bli bossa rundt med. Vi gir deg selvsagt opplæring i rutiner og systemer, så det skal ikke være noe problem!
Vi har ikke noen særlig tunge og byråkratiske søknads- og opptakskrav, så om du synes dette kan være noe for deg, send oss noen ord på medlem@klanen.no – så tar vi kontakt med deg!

Legg igjen en kommentar