Dagboka onsdag 3. februar 2010

Kaos. Vinter. Depresjon. Seriestart om mindre enn 6 uker. Finnes det håp. Kaos Alt som beveger seg på hjul innover mot Oslo i dag er preget av vær og vind. Togene kommer ikke. Bilene står. Folk har gitt opp. Sjøl så sitter jeg på mitt lune og trivelige hjemmekontor og har kontakt med omverdenen via … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 3. februar 2010»

Kaos. Vinter. Depresjon. Seriestart om mindre enn 6 uker. Finnes det håp.

Kaos
Alt som beveger seg på hjul innover mot Oslo i dag er preget av vær og vind. Togene kommer ikke. Bilene står. Folk har gitt opp. Sjøl så sitter jeg på mitt lune og trivelige hjemmekontor og har kontakt med omverdenen via Facebook, SMS, mail og MSN. Blir det kjedelig kan jeg slå på Skype og se om noen er i skravlemodus. LinkedIN er jo også en mulighet dersom jeg vil være litt seriøs oppi det hele.
Jeg har regnet ut at hvis togene i snitt er 12 minutter forsinket per dag. Stjeler NSB 60 minutter av livet mitt hver uke. Det er fire timer per måned, og 2 dager i året. Hvis jeg pendler i 25 år til har jeg altså brukt 50 dager på å vente. Vente på noe som ikke er noe å vente på en gang.

Seriefinalen
VPN har et par karer som også går på hockeykampene. En av dem er svært ivrig og han sender inn referater fra kampene etter rykk og napp metoden. Gårsdagens seier over Sparta har tydeligvis ledet mannen ut på en rotbløyte det vil bli snakket lenge om, for vi har ikke hørt noe fra ham på over 12 timer, og er det noe han kan, så er det å lyd fra seg!

Vel. Vi kan jo oppsummere det hele slik:

Sparta kom til Jordal for å yppe til kamp. De prikka inn én og fikk fire i retur.  Så prikka de inn én til og fikk også den i retur.  5-2. Det var mye pent spill fra Vålerengas iskrigere, og etter de rapporter vi har klart å grave fram så burde vi hatt et par mål til i andre periode.

Med denne seieren styrer Vålerenga mot enda et seriemesterskap, og det skulle vel ikke forundre oss om det også blir ei bøtte til i klubbens overfylte premeiskap. Vi gir ikke fra oss en ni-poengs ledelse. Vi er jo Vålerenga.

Vinter
Det er vinter her hjemme. På La Manga er det også vinter – spansk sådan. Gårsdagens kamp mot Odd ga ikke mange svar. Eller rettere sagt: Den ga oss en klar indikasjon på at det er mye å ta tak i før seriestart. Vi taper fortjent mot et offensivt og til tider velspillende Odd. Det eneste lyspunktet var målet til Fellah.
Klubben har mye stoff om kampen på sine sider, vi gir deg lenkene:

Vålerenga tapte mot Odd Grenland.

Andresen: Manglet intensitet og duellkraft .

Muri: Blir løpende i mellom .

Og det var det? Nei! skriver det slik på forumet:

Vi spiller som et topplag i Italia som møter et bunnlag fra samme nasjon. Vi ønsker store flater, ro med ball og gir motspillerne den samme respekten som igjen betyr at vi først legger press på dem på 30-40 meter. I stedet møter vi et lag fra Championship i England som kriger om hver eneste ball, som ikke gir oss to sekunders ro, som presser ballføreren vår.

Vi bruker lang tid, alt for lang tid, og ender opp med å sparke bort ballen litt på måfå fordi vi har en motspiller tett på oss. Noen ganger treffer vi det vi siktet på, men som regel er pasninga upresis eller går via den angripende spilleren slik at de ofte får kontroll på ballen.

Det er utrolig hvor ofte det skjer når vi har ballen, nærmeste motspiller er ti meter unna, men likevel ender vi opp med en stress-løsning fordi motspilleren har løpt opp de ti meterne før vi har sendt avgårde pasninga. I dag så jeg Muri ha ballen, nærmeste Odd-spiller er 30 meter unna, Muri går, ser opp og når pasninga kommer toucher den Odd-spilleren som nå sto én meter unna. Når vi ligger under MÅ vi ha større tempo enn dette.

Vi kan ikke ha 6-7 trekk innad i forsvarsrekka vår når vi må fram for å score mål. Det virker som at man i forsvar ikke er trygge nok på å treffe med en langpasning, og det virker som spissene er for statiske til å bli ansett om et verdig mål for pasninga. Midtbanen er for høyt oppe og kan ikke bidra i oppspillsfasen. Dermed går ballen sidelengs før vi venter på at enten midtbanen faller dypere, eller før noen tør å få avgårde en langpasning.

Med unntak av Berre, og til dels Sæternes, så har vi ikke spillere med øye for mål i denne kampen. Når Bojan får ballen rett i beina fra sju meter på blank kasse, og så velger å dempe ballen for så å ta en liten finte for så å skyte… vel, da er det på tide med straffetreninger i Vallhall. 19/20 spillere med øye for mål hadde skutt på direkten der. Når Singh får ballen på 40 meter fra motstanderens mål, avanserer ti meter uten motstand, så velger å sende ballen ut mot cornerflagget til en ventende Berre, ja, så er det feil. 1) Sett fart mot mål og når du blir utfordra sender du ballen til Berre som da 2) har kommet seg inn i banen og ikke står ute ved cornerflagget. Da er han på blank kasse og kan avslutte selv.

Vi er alt for passive i forsvar. Vi lar Odd Grenland gå komme til den ene avslutninga etter den andre, vi lar de komme til innlegg, vi plasserer oss feil slik at vi gir fra oss ørten cornere. Man skal være ganske så naiv hvis man tror man kommer seg gjennom 90 minutter uten baklengs ved å spille sånn.

Odd Grenland hadde ikke scoret på sine første to kamper på La Manga, men mot oss scorer dem tre. Det er grunn til å sende varskusignaler helt i lomma på Fredriksen.

Depresjon
Om du kjenner deg litt tung i kroppen om morran. Sitter og stirrer tomt ut i lufta på jobben. Sovner på sofaen etter en kjedelig middag. Legger deg uten å få napp hos din bedre halvdel på kvelden, og lurer på hva det egentlig var som hendte med livet ditt så kan jeg trøste deg med at du er ikke alene.
Du er en av mange andre som sitter slik og lurer, og grubler, og tenker og spinner deg inn i en skikkelig dyp vinterdepresjon. Og det kommer ikke til å slippe med det første. Det tar tid å komme seg opp og ut av denne tilstanden. Og man kan jo faktisk skjønne at en del dyr legger seg i hi om vinteren.

I mitt neste liv skal jeg bli en bjørn.

Seriestart om mindre enn 6 uker
Jepp. Vi møter Viking. Uvisst når. På papiret skal vi møte dem søndag 14. mars klokka 18.00. Men vi vet at det ikke kommer til å skje. Så da lir det enten klokka 16.00 på lørdag, 20.00 på søndag eller 19.00 på mandag.
Vi tipper at det er det siste alternativet som inntreffer.

Her kan du forøvrig laste ned hele serieoppsettet fra NFF.

Så kjære NFF, TV2 og hvem det nå enn er. IKKE la oss åpne på eget gress på en mandag. Vær nå litt fornuftige. La alle lag starte samme dag. La det bli en tradisjon at det blåses synkront i åtte fløyter når serien starter.

Det hadde vært noe – men det er vel lite sannsynlig at rakettforskerne i Sognsveien klarer å se fornuften i dette. For hva er vle supporternes ve og vel opp mot klingende mynt i kassa?

Finnes det håp
Ja. Det gjør vist det. Men ikke spør meg hvor.

Legg igjen en kommentar