Dagboka tirsdag 2. februar 2010

Erik, Odd, Freddy og Jamaica. Det er omtrent dagens tematikk i dagboka, men den som leser får se… Panzer til Hønefoss… Mannen med lista er på vei hjem. Få spillere har vel oppnådd samme kultstatus som Erik «Panzer» Hagen i klubben vår. I hvert fall hvis vi snakker om det siste tiåret. Erik Hagen fulgte … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 2. februar 2010»

Erik, Odd, Freddy og Jamaica. Det er omtrent dagens tematikk i dagboka, men den som leser får se…

Panzer til Hønefoss…
Mannen med lista er på vei hjem. Få spillere har vel oppnådd samme kultstatus som Erik «Panzer» Hagen i klubben vår. I hvert fall hvis vi snakker om det siste tiåret. Erik Hagen fulgte «med på lasset» da broren hans – Rune – gikk fra Strømsgodset til Vålerenga før den famøse 2000-sesongen. Tvillingbroren ble ingen suksess i klubben, men det ble Erik til gangs.
Nå ser det altså ut til at Mannen med lista skal avslutte karrieren i nyopprykkede Hønefoss. Og det kan man jo forstå. At spillere vil hjem til sine røtter før eller siden, er like sikkert som at folk som er gamle snakker om hvor fint det var i gamledager. Den gangen alt var mye bedre og livet var en opptur.

Så kan man jo spørre seg hvorfor.

Er det fordi man vil tilbake til de gode minnene at man trekker tilbake til utgangspunktet? Er det fordi man vil tilbake til sin barndomsverden? Gå på epleslang, røyke bøffa sigg bak skuret, kjenne konturen av sin første dong i lommeboka, drikke øl med sugerør mens man står på hodet opp etter vegg, skrive «kukk og fitte – skal sammen sitte» på skoledassveggen, stikke en tur ned til stranda eller opp til tjernet flekke av seg klæra og kaste seg uti fra tier’n mens alle de digge damene beundrer deg og din veltrente kropp idet den bryter vannflata med et ‘svupp’?

Er det det som har skjedd Erik? I så fall har diu vår fulle foståelse.

VPNs avdeling for panegyrisk lyriske hyllester sitter i skrivestuen og fører i pennen det som skal være vår offisielle takketale til mannen som ga alt han hadde for klubben og dens tilhengere.

Siste avsnitt i sagaen om Panzerhagen og Vålerenga kommer med andre ord når vår skribent er fornøyd med sitt epos.

Odd fra Grenland
De er treningskamp mot Odd fra Grenland på La Manga i dag. Fjorårets opprykkslag overbeviste med en fjerdeplass og ga oss en real omgang med juling på Ullevaal i fjor. Det er med andre ord på tide å sette skapet tilbake på plass. Odd er et lag vi skal slå. Ferdig snakka – nesten.
Klubben melder at Freddy muligens er ute med lyskestrekk. Vi klipper følgende:

På mandagens trening kjente Freddy dos Santos at det hogg til i lysken. Han stod umiddelbart av treningen og er usikker for spill til Vålerengas siste kamp på La Manga.

– Vi skal undersøke Freddy etterpå, men hvis det er noen tvil om han kan spille, så står han over kampen, sier medisinsk koordinator Eirik Bjærke til vif-fotball.no.

Vi får håpe at det er enda en «innbilt» skade på Freddy, og at han er klar for kamp i dag. (På den andre siden lurer vi på om vi kan få en lege til å innbille Freddy at han er gravid…)

Jamaica
Med ti kalde utafor døra er det ikke rart at man får litt drømmende øyne når man hører ord som forbindes med karibiens klare vann, palmesus, reggae og grillet sjømat.
I søndagens privatlandskamp mot Canada avgjorde han kampen med en scoring etter 68 minutter. Shelton og Jamaica dominerte kampen på National Stadium, og vant fortjent.

Shelton scoret da han fikk pasning fra spissmakker Omar Cummings, og skjøt lavt og velplassert under Canadas keeper David Monslave. Tidligere i kampen hadde Shelton også et par andre store sjanser.

Vi har store forventninger til Sheltons rolle på laget i 2010. Prestasjonene hans etter «comebacket» ifjor lover godt.

Akkurat nå så lover det meste godt egentlig.

Nesten.

Nesten ja…
VPN sitter på noen kjipe rykter. Informasjon om årets seriepremiere mot Viking. Vi sier ikke mer foreløpig, men gårsdagens dagbok omhandler temaet.

Legg igjen en kommentar