Alle mann på beina!

Fredager er alltid en god grunn for å ta en øl, sist fredag fikk vi en ordentlig god unnskyldning i tillegg. Da kom nyheten om at vi ikke lenger får lov å stå på 228. Nå har vi ikke noe annet valg. Setene blir fjerna! For et tiår siden starta Klanen forhandlingene om å fjerne … Fortsett å lese «Alle mann på beina!»

Fredager er alltid en god grunn for å ta en øl, sist fredag fikk vi en ordentlig god unnskyldning i tillegg. Da kom nyheten om at vi ikke lenger får lov å stå på 228. Nå har vi ikke noe annet valg. Setene blir fjerna!

For et tiår siden starta Klanen forhandlingene om å fjerne noen seter på Ullevål slik at tribunen fullt ut kan anerkjennes som ståtribune, fri for kjipe plastseter som gir sår både foran og bak. På leggen.
En lang ferd er kronet med seier, godt hjulpet av Pål Breen og Vålerenga.
Vi har tatt en prat med Christian Kjellsen, talsmann for Klanen

Hvilket balletak har Klanen på Breen siden han fronter denne saken med stor iver?

– Det er vel heller slik at med Lyn vekke er det viktig for Ullevål Stadion å gjøre seg penere overfor klubben vår som leietaker. Vi er nå eneste leietaker sammen med NFF, og da er det lettere å få i gjennom saker, forteller Christian Kjellsen og fortsetter:

– Vi har alltid tatt det opp med Ullevål Stadion når vi har vært i møte med dem. Nå fikk vi en åpning og smidde mens liket var varmt og Jack Hemmestad fikk med seg sine overordnede til å ta investeringen.

Ikke noe balletak altså?

– Balletak er vel og ta litt hardt i, men etter en sesong med en del dårlig stemning og misforståelser, har vi hatt gode og oppklarende møter med klubben fra rundt november. Du kan si vi har fått en ny positiv drive i samarbeidet med klubben, svarer talsmannen.

Klanen er ikke de eneste som har kjempet for ståplasser. Over hele Europa har man kjempet mot såkalte allseaters i en årrekke, sist under markeringen Eurostand08, noe Kjellsen også poengterer.

– Det er jævlig bra supporterpolitisk at vi har fått til dette på nasjonalarenaen. Det er videre også viktig i forhold til vår egen stadion, nå er det ikke rom for tvil: Det blir ståtribuner med sitteløsninger som i Tyskland.

Mange undrer seg sikkert over hva som er vitsen. På 228 står jo folk allikevel. Om det er et plastsete å legge jakka på burde vel ikke gjøre noe fra eller til?

– Alle klanens felter er definert som ståplasser. Fjerning av setene gir oss tilbake den ekte ståtribuna. Supporter- og tribunekultur og Klanen som sådan har sitt utspring i betongen og ståplasser. Vi få med andre ord tilbake den ramma vi vil være i. Selv VPNs gamel grinbitere tipper jeg blir litt blanke i øyekroken og yre i koppen når vi sier trappetrinn av betong og bølgebrytere…

Sorry Kjellsen, du får oss ikke i bingen av skittent snakk. Skitne handlinger derimot får de fleste av oss på gli og når en bråte seter skal settes frem ved internasjonale begivenheter og fjernes til de viktige hendelsene er det nødt til å bli mye handling.

Har vi kontroll på arbeidsmengden Christian?

– Nei, det må testes ut. De nye setene kommer tre og tre (som kan bæres av én person) og de låses på plass i nye høl i betongen. Jeg tipper 20 personer fikser dette på en lang formiddag.

Har Klanen nå fått forbund og klubb på defensiven så vi kan se andre positive supportertiltak i nær fremtid?

– Vi har kommet et stykke på veien, men dette har ingenting med forbundet og gjøre, de er som alltid styrt av Vesterlund og gjengen og er en vesentlig tyngre materie. Vi håper signaleffektene av dette prosjektet kan gi forbundet ideer om at supportere kan man, og bør man samarbeide med.

Den nye ståtribuna blir altså midtfeltene på Bendit Øvre. Blir det lov å stå andre steder, Vestbredden, på sidene i Bendit Øvre, Bendit nedre?

– Svaret er selvfølgelig ja. Alle klanens felter er ståplasser. Vi er stående syngende.

Det blir bedre plass når setene fjernes, blir det solgt tilsvarende fler billetter?

– Ja. 700 seter fjernes og det gir oss ca 1200 ståplasser på felt 228 Bendit Øvre

Kan det tenkes at TV-rettighetshavere kan bry seg og kreve at ståfeltet plasseres nede bak mål på Bendit Nedre for at TV-kameraene skal fange opp en livligere bakgrunn under spillets gang?

– Nei. De kunne jo prøvd seg.

Vi syns å huske at det var et argument for (eller var det bivirkning av) komprimering av Vestbredden foran kommende sesong; det skulle se fullt ut på TV-skjermen ved at publikum nå må bruke de nederste radene også.

– Det er en flersidig greie. Komprimering, eller trøkke folk sammen har flere positive sider. Det blir lettere bedre stemning og, ja, det ser bedre ut på TV. Hovedgrunnen er likefull ikke hensynet til TV-bilder, men bedre stemning.

– På samme tid vil fulle og utsolgte Klansfelt gi større trøkk på salg av sesongkort, det tjener klubben på. Hadde det vært opp til meg skulle hele Bendit vært bygget om til ett drag med ståtribuner med plass til 7000. Dette får vi heller ha våte drømmer om og vente på til vi får vår egen stadion.

Legg igjen en kommentar