Dagboka mandag 25. januar 2010

Vi nærmer oss sakte og sikkert litt mer alvor, men ikke før i morgen. Idag spikker vi fliser og tygger på gammelt nytt framfor å fordype oss i siste nytt om Christer Jensen. Vintersola går sin gang og flytoget står. Seksti tusen bileiere får avskiltingskrav, trakosserte skøyteløpere kjekler, og stort mer er det ikke å … Fortsett å lese «Dagboka mandag 25. januar 2010»

Vi nærmer oss sakte og sikkert litt mer alvor, men ikke før i morgen. Idag spikker vi fliser og tygger på gammelt nytt framfor å fordype oss i siste nytt om Christer Jensen.

Vintersola går sin gang og flytoget står. Seksti tusen bileiere får avskiltingskrav, trakosserte skøyteløpere kjekler, og stort mer er det ikke å si om den siste mandagen i januar enten du holder med Vålerenga eller ikke. Vålerenganytt fins ikke, men nåde oss i VPN om vi ikke blekker opp dagbok smekkfull av vålerenganyheter til lønsj hver bidige dag.

Det blir med å tygge på blyanten eller å snakke med seg selv. Sånn sett er jeg ikke aleine. Mediesjefen i Vålerenga er i tydeligvis i samme båt, hva annet kan sies om dette:

– Det er en god nyhet for supporterne som ønsker å bestille turer i forbindelse med bortekamper så tidlig som mulig, sier mediesjef Svein Graff i Vålerenga til vif-fotball.no

Ja, ja. Forskjellen på innertier eller skivebom, ligger i de små detaljene. I dette eksemplet felles utøveren av slett preposisjonspresisjon. På eller til ? Pålitelig eller tilfeldig? Glem det! Nyheten er en gladnyhet som ikke skal forringes av innovativ grammatikk. Nyheten viser at supporterne endelig blir hørt. Nå skal det bli andre boller.

Skal det egentlig det? Blir ikke alt egentlig nesten som før? I artikkelen på vif-fotball.no heter det:

– Medieavtalen ga i fjor medieselskapene muligheten til å vente tre uker før den aktuelle serierunden før de valgte hvilke kamper som skulle spilles lørdag, søndag og mandag. Nå er NTF og NFF enige med rettighetshaverne om fire ukers varslingsfrist.

Så vidt jeg husker ble veldig mange av serierundene bestemt 4 uker tidligere på grunn av at de endelige berammingene omfattet flere serierunder. Det var fra slutten av august at kun en og en runde ble endelig berammet, og da tre uker på forhånd. Bortsett fra de to siste rundene der kampene gikk samtidig, men vi ikke fikk vite om kampen ble vist på riksdekkende TV før en snau uke på forhånd.

Jeg skjønner rettighetshaverne som vil ha muligheten til å skalte og valte med kamoppsettet alt etter hvor stor interesse det er for de enkelte lagene til enhver tid, men varslingsfristen burde være minst 6 uker. Ta en titt på terminlista som finnes på NFFs hjemmeside fotball.no. Når det gjelder å velge ut hovekampen hver runde ser det ikke ut til å være særlig vrient. Sett opp dine personlige forslag nå og sjekk åssen de kommer til å stemme. Jeg tipper du får 99 prosent klaff med hvordan TV-sendingene ender opp i 2010.

TV2 Sport og Sumo sender fra La Manga. Absolutt nesten alt sender de derfra, uansett publikumsinteresse, og det kan de gjøre fordi de tar seg betalt (i motsetning til NRK?). Gruppespillet er godt i gang, i Vålerengas gruppe åpnet Odd med å tape for polakker etter straffekonk. Ola By Rise likte det han så av Odd, og på Odds hjemmeside sier han at Odds klart definerte spillestil vil gi mange poeng også i 2010.

I morgen er det Vålerengas tur mot Tromsø. Vil vi få se et Vålerenga med en klart definert spillestil? Vi får i hvertfall se et lag med en klart definert trener. Papir-VG intervjuet kapteinen vår lørdag, og da sa Kristofer Hæstad:

– Martin har sørget for mer struktur på treningene etter at han ga seg som spiller. Tidligere var det flere spillere syntes det var vanskelig å forholde seg til Martin. Nå er det mye lettere, samtidig som det har blitt mer struktur på treningene.

Jadda!
Noen gjentagelse av bråket før sesongstart i fjor blir det heldigvis ikke. Og så er det bare å håpe på at vi blir tydeligere i spillestilen selv om vi da blir mer forutsigbare, ikke minst medspillere i mellom.

Fredag offentliggjorde vif-fotball troppen til La Manga, en stor tropp med blant annet Christer Jensen. Men at Christer Jensen satt seg på flyet lørdag morgen med resten av gjengen, er tvilsomt. Lørdag spilte han nemlig andre omgang for Strømmen som slo Lillestrøm 2-0. Les mer om Christer Jensen ferske utlånsavtale til Strømmen her på klubbens sider

Legg igjen en kommentar