Dagboka torsdag 21. januar 2010

I den grad Vålerenga har nerder i troppen så begynner de å pakke kofferten i dag. Passet er allerede lagt i pengebeltet og undertøy er strøket med brettekanter og lagt i kofferten. I Vålerenga handler de neste ukene om trening og treningskamper i varme strøk. Vi vanlige dødelige får lese dagboka og måke snø. La … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 21. januar 2010»

I den grad Vålerenga har nerder i troppen så begynner de å pakke kofferten i dag. Passet er allerede lagt i pengebeltet og undertøy er strøket med brettekanter og lagt i kofferten. I Vålerenga handler de neste ukene om trening og treningskamper i varme strøk. Vi vanlige dødelige får lese dagboka og måke snø.

La Manga
Etter å ha jogga rundt mot lag fra lavere divisjoner begynner nå arbeidet med å drille lag frem mot seriestart. Kampene mot Skeid og Follo var kamper som etter det vi forstår på intervjuene fra Valle, var kamper for å få i gang gutta. Det er nå de alvorlige forberedelsene begynner. Vi ønsker gutta god tur, selv om vi er litt missunnelige på alle som reiser til sol og varme i disse dager.

Viktig satsing i yngres avdelinger
Det virker som om det jobbes bedre enn på lenge i de yngres avdelinger. Vålerenga satser nå på skikkelig oppfølgning av barn og unge, der man allerede innen barneidretten skal matches mot andre på sitt eget nivå.

Barneidretten er, etter mange som er involvert i fotballens mening, kanskje det største hinderet for å utvikle norsk fotball videre. I stedet for at barn opp til 12 år blir utviklet så er regelverket i idretten utviklet slik at det tradisjonelle arbeidet som gjøres i klubbene er mer oppbevaring en utvikling av unger som ønsker å lære, som ønsker å konkurrere.

For de minste er det begrensninger i hvor langt de kan reise for å spille kamper, det er ikke tillatt med tabeller eller konkurranse i cuper. Alle er like og trenerne står med stoppeklokke for at alle skal spille like mye.

Vålerenga gjør nå grep for å gjøre perioden fra seks til tolv år mer givende enn i de klubber som følger den tradisjonelle modellen. Nå skal klubben hente unger som vil spille fotball på skolen og kjøre de til trenings SFO. Vi ansetter kompetente trenere helt ned til de første årskullene og vil la spillerne utvikle seg videre fra det nivået de er på i modenhet og talent.

Modellen har klubben hentet fra utlandet og er tilpasset for å passe innenfor regelverket for barneidrett. Vi gratulerer klubben med å tørre å gå egne og litt unorske veier og er trygge på at det vil gi fotballen mer mening for de som tilbudet omfatter og på sikt vil bidra til å utvikle talenter tidligere.

Velkommen tilbake, Freddy
Det mest gledelige med treningskampene denne uken var å se Freddy tilbake etter hjerteproblemer og lissombeinbruddet. Måtte du få en god sesong!

Juan på landsen
Juan Fuenmayor er tatt ut på landslaget til Venezuela som møter Japan i treningskamp den 2. Februar, selv om dette medfører at Juan mister treningsleieren La Manga ønsker vi god tur og lykke til med flagget på brystet.

Hevn på Jordal!
Etter å ha blitt pissa Sarpsborg er det tid for hevn på Jordal i dag. Med fire poeng ned til Sparta er det viktig med en seier for å holde disse lånesvenskene på litt tryggere avstand. Shampo var for øvrig ute etter kampen mot Sparta og kritiserte kampoppsettet rundt olympiske leker, han mente Vålerenga blir rammet hardere enn andre klubber siden vi har flere spillere i troppen. Vi får håpe den kabalen løser seg slik at det er opp til spillerne selv å ta det double i år.

Vålerenga i dag
Har du klart å tyne deg gjennom dagens dagbok har du vist nok utholdenhet til at du bør belønne deg selv med toppkampen mot Sparta på Jordal kl. 18.30.

Legg igjen en kommentar