Dagboka onsdag 13. januar 2010

Dårlig nytt på en onsdagsmorgen: Troy Perkins forlater Vålerenga. Troy forlater Vålerenga Det slår aldri feil: ikke før har vi skrevet at det skjer intet i Vålerenga så skjer det noe stort og, dessverre, vanligvis ille. I går fant vi et rykte i Washington Post. Might former D.C. United goalkeeper Troy Perkins return to the … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 13. januar 2010»

Dårlig nytt på en onsdagsmorgen: Troy Perkins forlater Vålerenga.

Troy forlater Vålerenga

Det slår aldri feil: ikke før har vi skrevet at det skjer intet i Vålerenga så skjer det noe stort og, dessverre, vanligvis ille. I går fant vi et rykte i Washington Post.

Might former D.C. United goalkeeper Troy Perkins return to the States after two years with Valerenga in Norway? That’s what I am hearing.If it does come to fruition, Perkins would be subject to MLS’s allocation process because he is in the national team player pool. United no longer maintains his MLS rights, having received compensation in the form of a transfer fee in the deal with Valerenga after the 2007 season. (Clubs retain the rights to players who sign overseas only if attempts were made to re-sign an out-of-contract player or if no fee was collected.)

«Fint jeg har et usannsynlig rykte å spille på i morgendagens dagbok» tenkte jeg da. Men det viser seg at amerikanske avisers rykter, i hvert fall Washington Post, har atskillig mer hold enn det som er vanlig i for eksempel den jevne engelske avis. Det ble bekreftet på vif.no i dag tidlig.

– Jeg vet at Vålerenga har investert mye tid og brukt mange penger på meg, men denne avgjørelsen er tatt med hensyn til forhold som ikke berører fotballen, forklarer Perkins til vif-fotball.no.

– Vi har vært klar over situasjonen hans en stund og alternativene hans var enten å reise hjem til USA og fortsette fotballkarrieren der eller legge opp som profesjonell fotballspiller. Vi har derfor forståelse for Troys situasjon, og valgte denne løsningen, sier Haakonsen til vif-fotball.no.

Han fortsetter.

– Siden vi har vært klar over situasjonen en periode har vi jobbet med noen alternativer som erstatning for Troy. Vi har god tro på å finne en ny keeper som holder like høyt nivå, sier Haakonsen.

Dette forklarer nok også hvorfor Øivind Bolthof forsvant akkurat nå. Men uansett hvor mye klubben har kjent til og jobbet med saken så kan det ikke stikkes under en stol at dette er en alvorlig svekkelse av laget. En god keeper er alfa og omega, dessuten var Troy tydeligvis en spiller som sørget for at moralen og vinnerviljen ble holdt høyt. Han skal bli vanskelig å erstatte.

Vi lar Troy selv få siste ord som sitert i vif.no.

– Jeg har vokst mye som spiller i løpet av mine to år i klubben. Jeg har sterke følelser for Vålerenga, og støtteapparatet har tatt nivået mitt til høyder jeg aldri kunne nådd andre steder. Jeg ønsker å sende en stor takk til trenerne og støtteapparatet i klubben. Ingenting kan noensinne erstatte kveldene på Ullevaal med de beste supporterne og ingenting kan måle seg med cupfinalen 2008.

Lojalitetsbonus til Moa

tv2sporten.no skriver at Moa får lojalitetsbonus dersom han signerer en fireårskontrakt med Vålerenga. Disse pengene blir ikke utbetalt med en gang, men derimot slik at Moa får mer utbetalt dess lenger han blir.

– Etter min erfaring er det ikke veldig vanlig med lojalitetsbonuser, men det forekommer. Det er gjerne noen nøkkelspillere som får lojalitetsbonuser. Først og fremst for klubbene ønsker at spilleren skal være i klubben over tid, sier agent Gunnar Martin Kjenner til TV 2 Sporten.

Vi skal ikke mene alt for mye om dette med en gang. En får tro at klubbledelsen har foretatt en beinhard økonomisk vurdering og kommet fram til at dette er den beste måten å sikre at klubben står igjen med en god slump penger dersom Moa reiser ut, eller en knallbra spiller som trekker mange tilskuere dersom han blir.

Les også:
Dagboka tirsdag 12. januar 
Overalt og over alle

Legg igjen en kommentar