Dagboka tirsdag 10. november 2009

Kom deg på hockeykamp er hovedbudskapet i dagens dagbok. Men først litt om ferie, fri og annet faenskap Ferie, fri og faenskap Laget har fri. Ferie med andre ord. Noen chiller’n på en eller annen solfylt strand, andre har eksamen og andre trener med gamle kompiser. Appropos det siste: Jeg må innrømme at jeg skvatt … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 10. november 2009»

Kom deg på hockeykamp er hovedbudskapet i dagens dagbok. Men først litt om ferie, fri og annet faenskap

Ferie, fri og faenskap
Laget har fri. Ferie med andre ord. Noen chiller’n på en eller annen solfylt strand, andre har eksamen og andre trener med gamle kompiser. Appropos det siste: Jeg må innrømme at jeg skvatt litt i går da jeg leste at Doffen trener med Start. FAEN, tenkte jeg, nå som han endelig er på gang, skal han tilbake til Start? Så viser det seg at tvetydighetens tempel – Vålerengas informasjonsministerium har laget en sak som handler om at Doffen trener med Start siden han er tatt ut i troppen som skal møte Sveits til privatlandskamp.

Og det er jo en liten smart vri den tittelen der. Siden den også vises på Nettavisen sine sider, kan man jo få inntrykk av at Doffen trener med Start fordi han kanskje har hjemlengsel eller fordi han liker makrell bedre enn kebab. Vel, noen ganger er det morsomt. For eksempel da klubben meldte at Martin ble tatt for råkjøring, og Ingerbritt reagerte med sinne og oppgitthet fordi Vålerenga bruker «simple» triks for å lure folk til å tro at UP hadde tatt selve storfisken, når det viste seg at det var på go-kartbanen det hele hadde foregått.

Simple triks? Vel, når du lager ei bok som handler om store hårete mål, så bør du vel bare godta at man setter seg som mål å være den største fotballklubben på nett i Norge, og at veien dit nås ved å ta i bruk «kreative» metoder for å påvirke publikum. Er det ikke det reklame og markedskommunikasjon handler om da?

Dagens VG er forøvrig viet til det faktum at det har vært mye bråk FFK det siste året. Fra sølv til nedrykk på ett år er jo egentlig en trist affeære – vel og merke hvis ditt hjerte banker for Fredrikstad. For vår del så skjønner vi jo litt mer av hele spillestilen og oppførselen til diverse spillere i årets FFK-stall når Raijo Piiroja forteller om slåssing og drekking på treningsleire og i garderoben. Vel, dere fikk som fortjent FFK – der valgte feiten og hans tjenester. Alle rykker ned med Tom Nordlie – det vet vi en del om.

Vi håper at våre spillere bruker feiren på noe fornuftig, og at de kommer tilbake over nyttår, proppfulle av energig og et ønske om å vise at det eneste Tippeligalaget i Oslo har som mål å vinne noe til neste år.

Hockey i kveld
Vi gjentar gårsdagens budskap (nesten ordrett til og med ved å trykke Ctrl + C for så å trykke Ctrl + V):

I dag er det nok et «lokaloppgjør» mellom verdens mestvinnende ishockeylag og samleplassen for tdiligere spillere på verdens mestvinnende ishockeylag: Lørenskog.

Kampen har to artigheter ved seg, i tillegg til den sedvanlige hyggelige og spennende atmosfæren Jordal Amfi:

– den sendes direkte på den hemmelige kanalen TV2 Sport
– igjen slår Vålerenga Ishockey til med gratis inngang for medlemmer av Klanen

Vålerenga strekker altså ut en hånd til dem som ikke finner denne hemmelige TV-kanalen, og håper så mange som mulig tar turen til norsk ishockeys ubestridte sportslige maktsentrum gjennom de siste 50 år.

Som en kuriositet kan jo nevnes at Lørenskog ofte betegnes som «Vålerenga B» da det er en liten armé av spillere med fortid iVålerenga i stallen – vi nevner i fleng Kenneth Larsen, Christian Thygesen og Johnny Bruun.

Men kanskje viktigst av alt, og utvilsomt hovedfaktoren til at Lørenskog er blitt en verdig sportslig motstender, laget trenes av Vålerengalegenden Atle Olsen. Olsen tok en haug med serie- og NM-titler for Vålerenga, i tillegg til to SM-gull med den svenske klubben Färjestad.

Gratis inngang får man ved fremvising av medlemskort i Klanen for 2009, har man ikke medlemskortet duger kvittering for betaling (bank/nettbank/manuelt) aldeles utmerket. Man kan også erhverve nytt medlemskort ved personlig oppmøte i Vålerengasjappa på Oslo S.

Sist lagene møttes på Jordal Amfi (15. oktober) vant Vålerenga 4-1.

MØT OPP!

Vålerenga i dag
Hvis du er spiller: Ha ferie.
Hvis du er supporter: Jobb, skole, dagdrømme, dagdrive (eller hva du nå enn bruker tida di på)
Hvis du heter Doffen: Trene med Start
Hvis du heter Tom Nordlie: Starte på den N-te slankekuren som innebærer å spise organisk suppe, gjøre yogaøvelser og lure på hvorfor du klarte å trene enda et lag ned en divisjon.

Legg igjen en kommentar