Dagboka mandag 9. november 2009

Litt om cup, litt om hockey, litt om golf og så litt om litt til. Dagboka på en mandag er på plass, litt i tidligste laget kanskje. Fiskerenes cupfinale Så ble det en slags «rettferdig» seier på Ullevaal i går, Rekdal er nærmere en eller annen pris på neste års Gullballutdeling og Molde kan dra … Fortsett å lese «Dagboka mandag 9. november 2009»

Litt om cup, litt om hockey, litt om golf og så litt om litt til. Dagboka på en mandag er på plass, litt i tidligste laget kanskje.

Fiskerenes cupfinale
Så ble det en slags «rettferdig» seier på Ullevaal i går, Rekdal er nærmere en eller annen pris på neste års Gullballutdeling og Molde kan dra hjem og telle plasseringene i årets sesong.

To tapte førsteplasser. Ja, vi gnir det inn. Man tar ikke andreplasser i fotball, man taper førsteplassen. Molde snøyt oss for festen i går – det var vi som skulle ha vært i den finalen – ikke versjon 2.0 av kjøpelaget til Kjell Inge Røkke.

At Ålesund vinner er egentlig hyggelig med tanke på at nesten halvparten av de som var utpå Ullevaal i går har vært eller er spillere i Vålerengas stall. At treneren deres er mannen som ga oss cupgull i 2002 og seriegull i 2005 spiller jo også inn. Det viktigste for min del er uansett at man som Vålerengasupporter blir tatt godt imot i Ålesund. Vi er motstandere på banen og på tribunen, men etter kampen er alle venner.

Det skjer ikke i Bergen, på Lillestrøm, I Molde eller i Tromsø. Der er de ut etter å ta oss. For vi er fra Oslo. Og er det noe disse folka misliker så er det oss fra Oslo. Fordi vi er fra Oslo. I Ålesund trekker de på skuldrene og byr på en øl, etter at vi har slått laget deres for n-te gang der oppe mellom Sunnmørsalpane.

(Så får det stå skrevet i resultatbøkene for 2009 at Vålerenga var det laget som sørget for at Ålesund sikra nok en plass sesong i Tippeligaen etter å ha avgitt poeng på hjemmebane og tapt borte. De fire poenga var det som skilte Aafk fra Ffk, og vi så jo alle hvordan det gikk med Tom – jeg rykker alltid ned – Nordlie.)

Og Thomas Holm: Du har jo et cupgull fra før, så vi syns bare litt synd på deg i dag. Håper du dreit i banketten og stakk en tur opp «dal’n» for å rappe litt med kompisene dine, sniffe inn lukta av 200.000 biler i døgnet, våt betong og «rensa luft» fra forbrenningsanlegget på Brobekk. Godt å deg tilbake i by’n uansett.

Hockeybyen
I Sarpsborg kaller de seg nå «hockeytown», og med seier over Kongsvinger er de jaggu klare for Tippeligen også. I og for seg greit at det er fart i både puck og ball der nede ved Glommas bredd, men vi her i Oslo kan da ikke godta at en haug med innavla celluloseluktende østfoldinger skal skryte på seg å være Norges hockeynavle?

Ikke faen! Den ligger på på Jordal Amfi. Og på tirsdag er det nok et «lokaloppgjør» mellom verdens mestvinnende ishockeylag og samleplassen for tdiligere spillere på verdens mestvinnende ishockeylag: Lørenskog.

Kampen har to artigheter ved seg, i tillegg til den sedvanlige hyggelige og spennende atmosfæren Jordal Amfi:

– den sendes direkte på den hemmelige kanalen TV2 Sport
– igjen slår Vålerenga Ishockey til med gratis inngang for medlemmer av Klanen

Vålerenga strekker altså ut en hånd til dem som ikke finner denne hemmelige TV-kanalen, og håper så mange som mulig tar turen til norsk ishockeys ubestridte sportslige maktsentrum gjennom de siste 50 år.

Som en kuriositet kan jo nevnes at Lørenskog ofte betegnes som «Vålerenga B» da det er en liten armé av spillere med fortid iVålerenga i stallen – vi nevner i fleng Kenneth Larsen, Christian Thygesen og Johnny Bruun.

Men kanskje viktigst av alt, og utvilsomt hovedfaktoren til at Lørenskog er blitt en verdig sportslig motstender, laget trenes av Vålerengalegenden Atle Olsen. Olsen tok en haug med serie- og NM-titler for Vålerenga, i tillegg til to SM-gull med den svenske klubben Färjestad.

Gratis inngang får man ved fremvising av medlemskort i Klanen for 2009, har man ikke medlemskortet duger kvittering for betaling (bank/nettbank/manuelt) aldeles utmerket. Man kan også erhverve nytt medlemskort ved personlig oppmøte i Vålerengasjappa på Oslo S.

Sist lagene møttes på Jordal Amfi (15. oktober) vant Vålerenga 4-1.

Så da sees vi!

Golf…
Hæ? Leste du riktig. Jada. Vi skrev golf. Fordi vi syns at det er kult at sønnen til den gamle klubblegen til Vålerenga er på plass i PGA-touren igjen. Henrik Bjørnstad er en grepa kar, og han går på Vålerengakamp når han er i landet. Utrolig hva man får med seg når man ser på Sportsrevyen gitt.

Litt om litt til
Så er fotballsesong 2009 over. Det ble med en syvendeplass og exit i semifinalen i cupen. Vi røyk ut i Europa League, vi lå langt nede etter ha satt ny tapsrekord i Tippeligaen, men reiste oss etterhvert. To tap på tampen var ikke det vi trengte, men det var også symptomatisk for årets utgave av Vålerenga.

Det er ikke så lenge til 2010-seongen starter. Ryktene sier medio mars, og da peker helgen 13. og 14. mars seg ut.

Det blir den tredje sesongen med Martin bak spakene. Og dere veit jo hva man sier om tallet 3?

Legg igjen en kommentar