Dagboka onsdag 4. november 2009

Det er fremdeles november. Tida går ikke så fort som vi trodde, men sånn er det alltid når ingen ting skjer. Vi får håp det bli likar i morra. Det e bærre lækkert. Når ting butter og misnøyen brer seg er det forskjellige måter å takle motgangen på. Dagboka i dag tar for seg tre … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 4. november 2009»

Det er fremdeles november. Tida går ikke så fort som vi trodde, men sånn er det alltid når ingen ting skjer. Vi får håp det bli likar i morra. Det e bærre lækkert.

Når ting butter og misnøyen brer seg er det forskjellige måter å takle motgangen på. Dagboka i dag tar for seg tre aktuelle metoder: Nulldialog – Lite gjennomtenkt protest – Humør

Vi har plukket ut tre tilfeldige supportergrupper som står fram med hvert sitt ferske eksempel på kreativ problemløsning:

Plankehaugen

Fredrikstadsupporterne er forbanna på sjefen og krever hans umiddelbare avgang. Etter å ha demonstrert for tomme tribuner på Ullevål mot Lyn, dro de rett til Fredrikstad stadion og fortsatte demonstrasjonen der søndag kveld med bannere som dette:

– Henriksen, oppholdstillatelsen din i FFK er gått ut! – Uønsket! – Ikke spill Lotto med klubben i våre hjerter!

Sannsynligvis var det bortimot 2234 færre tilskuere som bivånet demonstrasjonen i Fredrikstad søndag kveld klokka 22 enn på Ullevål noen timer tidligere, men den éne det gjelder, klubbdirektør Runar Henriksen, har for lengst tatt budskapet, og i følge papir-VG mandag vil han invitere Plankehaugen til et møte.

I følge samme avis er ikke dette aktuelt i det hele tatt. Plankehaugens ordfører Jaran Berg velger å ordlegge seg slik:

– Det er helt uaktuelt. Vi vil ikke møte han. Vi har ikke noe behov for å møte han. Vi har ingen dialog med Henriksen, det er nulldialog.

Menigheden

Fedrelandsvennen på nett skriver om at Start styrer mot en bot på ca 50.000 fordi Menigheden ikke kunne styre seg. Avisen henviser til Vålerengas tilsvarende bot mot Lillestrøm i vår, men har ikke fått med seg at Vålerenga også ligger an til 75.000 til forbundets bøtekasse etter en kort ildfest under korsfestelsen av Lyn.

Vi som var på Sør Arena skjønner ikke hva Start-supporterne blussa for, for det var ikke i forbindelse med skåringer eller hektiske situasjoner på banen, så det må ha vært for å holde varmen i vindkulene. Start er i pengenød, men nødbluss er ikke redninga. Men vikarierende, blåøyde toppsjef i Start, Rune Jakobsen, mener at arrangementskomiteen var godt forberedt og håndterte saken så tilfredsstillende at han tror Start slipper bot.

Vi leser videre i sørlandsblekka og registrerer at Menigheden er en knallhard gruppe kinaputter som gjør hva dem vil. Leder i Menigheden, Alexander Jahnsen, vil i utgangspunktet ikke ta avstand fra blussbruken:

– Vi søkte om å få bruke pyroeffekter før kampen, men det ble avslått. Noen har derfor tatt saken i egne hender, for å skape liv og mer stemning. Kasting og uvøren bruk tar jeg avstand fra, men jeg ser ikke problemene når det skjer av og med folk som går god for det, sier Jahnsen som mener det er noe galt med regelverket rundt dette.

Han er ikke alene om synspunktet på regelverket, men vi minner igjen om hvor dumt det er å protestere mot fartsgrenser med å råkjøre på radarovervåket vei.

Klanen

blusstroeye_foran_mediumI etterkant av jakta på gjerningsmenn etter nødbluss mot Lyn, reagerte klanen.no med harde ord i artikkelen Carpe Diem der det ble hevdet at politiet sjekka opp diverse tifo-helter fordi Lyn-blusserne visstnok hadde hatt på seg Tifo-genser, en genser det finnes 2-300 eksemplarer av.

Nå er det en del andre trøyer i omløp som kanskje letter ettersøkingen etter bandittene, kanskje ikke. Humøret er i hvert fall der det skal være. Arrangementsansvarlige har fått overrakt tilståelsene, og ler like godt som alle andre. Men det viktigste er at Vålerengaledelsen har invitert Klanen og Tifo-gruppa til evalueringsmøte for å få til et enda tettere samarbeid .

blussbilde_bak_mediumBlant titusen klansmedlemmer finnes det sikkert en og annen treskalle som ønsker nulldialog à la brødrene i Plankehaugen, men det kan umulig være så mye sagflis i hovedstaden at nulldialog er eneste farbare vei.

Alle de av oss som er avskåret fra å delta på møter med sjefene, kan lese hva klubben svarer VPN på spørsmål omkring aksjon og reaksjon, forbrytelse og straff, ild og vann, i intervjuet om oppildnet stemning og sanksjoner

Vålerenga i dag

Bohemen frister med Sportsquiz kl 1815, West Ham-Aston Villa og mye CL fra kl 2045
Sjappa frister med signert Kappadrakt til den som har lodd nr 3761 fra Klanslotteriet 2008

Les også:
Oppildnet stemning og sanksjoner 
Hovedevalueringen starter nå 

Legg igjen en kommentar