Dagboka mandag 2. november 2009

Sesongen er over. Det ble tap for Start og forberedelsen til 2010 kan begynne. Dagboka venter den nysgjerrige leser. Tap for Start Rart det å tape for Start I sesongens siste kamp. Kjipt samtidig som tankene stadig vekk gikk tilbake til den herlige høstkvelden i Skien hvor vi slo Start enda vi spilte mot Odd. … Fortsett å lese «Dagboka mandag 2. november 2009»

Sesongen er over. Det ble tap for Start og forberedelsen til 2010 kan begynne. Dagboka venter den nysgjerrige leser.

Tap for Start
Rart det å tape for Start I sesongens siste kamp. Kjipt samtidig som tankene stadig vekk gikk tilbake til den herlige høstkvelden i Skien hvor vi slo Start enda vi spilte mot Odd. Dem fikk tre poeng i går, vi fikk hele kongeriket da det virkelig gjaldt.

I historisk perspektiv en kjempesesong
Vi har hatt det godt de siste åra, medalje etter medalje, Norgesmesterskapene har nærmest stått i kø, for ikke å snakke om seriegullet. Ikke rart vi blir skuffa over bare semifinale og en midt på treet, men langt unna nedrykkssesong. Skrur vi klokka en ti-elleve sesonger tilbake ville Martin vært hyllet som en helt. Dessverre for Martin og kanskje heldigvis for oss skjer fotball i presens.

En syvendeplass i serien er ikke en plassering i samsvar med ambisjonene vi hadde og bør ha. Det er faktisk ikke mindre enn 13 poeng opp til medaljeplass og sikker tur til Europa. Når vi ser tilbake på 2009 sesongen er det ingen som husker at vi bare var en hodeløs handling fra å gå til cupfinalen, vi vil bare konstantere at vi ikke tok Kongepokalen.

Når vi ser tilbake på sesongen vil vi ikke reflektere over at vi sjelden eller aldri har hatt et så ungt og lovende lag, vi vil bare konstantere at vi ikke tok metall.

Det vi derimot vil glede oss over er en spiss som har skåret over ti mål og det har ikke vært hverdagskost.

Kampen mot Start
Kampreferatet kommer i løpet av dagen, foreløpig konstaterer dagboka at vi ikke fortjente så mye mer enn det vi fikk i Kristiansand. Bevares vi hadde våre sjanser, men det hadde Start også, litt betegnende var det da Start tok ledelsen og vi ikke hadde all verden å komme med når vi burde kjøre kampen i jakten på en utligning.

Håpet
Håpet for fremtiden ligger i et ungt lovende mannskap i en skrantende fotballøkonomi. Få om noen har finansielle muskler til å forsyne seg grådig på overgangsmarkedet. Da må klubbene i større grad bygge fundamentet for satsing inn i en ny sesong på de stallene de har når de avslutter 2009-sesongen og der er vi bedre rustet enn mange av de vi konkurrerer med.
Både i egen stall og blant spillere vi har lånt ut er det unge spillere som har fått sjansen tidlig og går inn i 2010-sesongen som rutinerte spillere i alderen 18-22 år. Akkurat det er kanskje den viktigste grunnen til å gå rundt med et glis på leppene seinhøsten 2009.

Vålerenga i dag
Som supporter av hovedstadens eneste tippeligalag er det sikkert mye du kan finne på.

Legg igjen en kommentar