Hovedevalueringen starter nå

Så er sesongen over. Da skal vel evalueringer og sånn igang. Det faller seg naturlig å spørre sportsdirektør Truls Haakonsen om hva som nå kommer. Og sånn. Om evaluering: Når starter evalueringen av årets sesong? – Hovedevalueringen er lagt til uke 45. Når det er sagt så er det jo slik at vi også evaluerer … Fortsett å lese «Hovedevalueringen starter nå»

Så er sesongen over. Da skal vel evalueringer og sånn igang. Det faller seg naturlig å spørre sportsdirektør Truls Haakonsen om hva som nå kommer. Og sånn.

Om evaluering:
Når starter evalueringen av årets sesong?

– Hovedevalueringen er lagt til uke 45. Når det er sagt så er det jo slik at vi også evaluerer underveis, forklarer Haakonsen.

Hvem blir involvert i evalueringen, hvem leder den og når skal den være ferdig?

– Spillere, trenere og støtteapparat er involvert, og ledes av meg sammen med noen ressurspersoner.

Hva er viktigst å evaluere?

– Evalueringen skal føre til at vi gjør endringer og tilpasninger som utvikler oss i riktig retning. De viktigste svarene kan like gjerne ligge i de små detaljene, som i de store.

Når starter spillernes fellestreningspause, og hvor lenge varer den?

– Den starter 9.november og varer til 4. januar. Alle har selvfølgelig egentreningsprogram for hele perioden. Spillerne testes siste dag før ferien, og første dag etter.

Er det planlagt en avslutningstur/fest, i så fall hvor og når?

– Spillerne skal tradisjonen tro ha botfest. Doffen og Freddy har regien, og spillerne kan nok vente seg noen overraskelser, ler sportsdirektøren.

Om kontrakter:
Er det mulig å få en oversikt over de forskjellige spillernes kontraktlengde og hvorfor ligger ikke spillernes kontraktslengde lenger lett tilgjengelig på klubbens side?

– Vi er i en konkurransesituasjon, og spillerkontraktene er personlige avtaler mellom klubb og spiller som vi ikke ønsker å gå ut med.

Hvordan jobbes det med spillere som er inne i sitt siste år av kontrakten for å få disse til å forlenge?

– Vi vurderer sammensettingen av spillerstallen, og hvilke behov vi har på ulike plasser. Dette arbeidet skjer fortløpende, og spillerens kvalitet kombinert med klubbens behov avgjør hvordan vi jobber med eventuell forlengelse av kontrakten.

Er det tilfelle at klubbens verdi faller i takt med at spillernes kontraktlengde blir kortere?

– Spillerens verdi blir ikke nødvendigvis lavere, men klubbens mulighet til å styre prosessen blir mindre. Det kan føre til lavere pris.

Jobbes det systematisk med å selge spillere en ikke ønsker å forlenge med, men som er i sitt siste år av kontrakt?

– Ja, kommer det bastant og klart.

Synlighet
Vålerenga har vanligvis hatt sportsdirektører som har vært veldig synlig i mediene. Hva er din rolle i forhold til dette?

– Sportsdirektøren og andre nøkkelpersoner i Vålerenga legger vekt på å være tilgjengelige for media – spesielt i motgang der medietrykket er stort. Både manager og sportsdirektør har vært bevisste på dette i år. Vålerenga er en klubb som opplever stort medietrykk, mange har meninger om den og mediehåndtering er ekstra viktig. Samtidig går sesongen i faser, og det vil være perioder der andre klubber er mer interessante for media, og det gjenspeiler vår eksponering, konkluderer Haakonsen til VPN.

Les også:
Ingen røyk uten krutt !
Dagboka torsdag 29.oktober 2009

Legg igjen en kommentar