Vålerenga-Sandefjord 1-2

Ullevaal Stadion, 25.10.2009 – Tippeligaen 29. runde – 7453 tilskuere Et stusselig farvel med hjemmepublikum 2009. Vålerenga 1 ( 0)        –         Sandefjord 2 ( 1) Samuel Camazzola 31 0-1 straffe Erik Mjelde 42 54 Jarl-André Storbæk 1-1 1-2 Erik Mjelde 63 Ebrima Sohna 75 Troy Perkins Amin Nouri André Muri Andreas Nordvik Jarl-André Storbæk Harmeet Singh … Fortsett å lese «Vålerenga-Sandefjord 1-2»

Ullevaal Stadion, 25.10.2009 – Tippeligaen 29. runde – 7453 tilskuere
Et stusselig farvel med hjemmepublikum 2009.

Vålerenga 1 ( 0)        –         Sandefjord 2 ( 1)

Samuel Camazzola 31
0-1 straffe Erik Mjelde 42
54 Jarl-André Storbæk 1-1
1-2 Erik Mjelde 63
Ebrima Sohna 75

Troy Perkins
Amin Nouri André Muri Andreas Nordvik Jarl-André Storbæk
Harmeet Singh Kristofeer Hæstad (Mohammed Fellah 35.) Bojan Zajic
Morten Berre Bengt Sæternes Luton Shelton (Mario Martinez 79.)

Lagoppstilling Sandefjord: Espen Bugge Pettersen – Olav Zanetti, Rune Hansen, Alexander Gabrielsen, Martin Jensen – Ørjan Røyrane (Victor Demba Binda 65.), Marciano de Nascimento, Samuel Camazzola (Eirik Lamøy 63.), Fenan Salcinovic (Ebrima Sohna 63.) – Erik Mjelde – Malick Mane

Hoveddommer: Terje Hauge, Olsvik IL

Assistentdommere: Steinar Holvik, Sandane Turn og Idrettslag og Kim Thomas Haglund, Navestad IF

Et stusselig farvel med hjemmepublikum 2009. Noen gode kombinasjoner og noen fine angrep ble overskygget av tapet. Innsatsen kunne med enkelthet vært mer intensiv i avgjørende faser av spillet.

Så var det klart for siste hjemmekamp for sesongen. Vål’enga hadde 4 strake seire i ryggen og vår motstander, Sandefjord, var innhyllet i et slør med påskriften ”Grått, kjedelig, og med enkelte matchvinnere».

Ca 7.500 møtte frem i regnværet og fikk se et motstanderlag som la seg lavt, spilte kompakt og satset fremover når de kunne. At et lite lag skulle komme til Ullevaal med denne taktikken bør ikke forundre så veldig mange.

Hæstad var god så lenge det varte. Etter ca 25 min med godt spill der han vant ballen en rekke ganger sa hofta i fra og han ble byttet ut til fordel for en smerteløs Fellah. En midtbane bestående av Fellah, Zajic og Singh kan bli veldig lekent, men også noe lett.

Rett før pause ser det ut for meg som at Hauge overser en klar forseelse. Shelton skulle hatt frispark, men i stedet får Sandefjord en overgang der vi er fullstendig i ubalanse. Ballen blir spilt inn vår boks langs bakken og Nordvik klepper Røyrane. Straffe. Ikke spesielt mye å utsette på straffe-situasjonen, men som sagt; den burde aldri ha oppstått da vi skulel hatt frispark i forkant.

Utover det så er det bare å komme til en anekdote personlig rettet til Andreas Nordvik: Se sånn lager man straffespark. Skal man lage noen slike så sørg for å kleppe ned motstanderen på en slik måte at det gjør vondt. At du plukket deg ut en liten pjokk som på avstand ligner bemerkelsesverdig mye på Kaci Kullman Five ser jeg på som noe positivt – når det likevel ble straffe i mot.

Straffen satte Brann-rejecten Mjelde i mål, men målet skulle aldri vært godkjent. Sandefjords Mane var flere meter inne i feltet da han

skjøt. Målet skulle vært underkjent og straffen skulle vært tatt på nytt.

I andre omgang prøver vi oss flere ganger mer eller mindre halvhjertet, men får en utlikning etter 10 min av 2. omgang. En dødball blir slått langs bakken inn i boksen og treffer sannsynligvis Sæternes. Ballen havner i føttene på Storbæk og han klinker kulen kontrollert i lengste.

Med en nylig ervervet 1-1 er det tid for å drepe kampen, men det skjedde ikke. Det ble tamt og vi har egentlig bare oss selv å skylde på for at det ble en ny goal til Sandefjord. Lite press, slapp markering og alle gutta med balansen godt plantet på hælene er noe som beskriver innsatsen i forkant av 1-2. I tillegg bør det nevnes at det ser ut som om Perkins gjør en meget kvalifisert redning på et skudd som er innom en spiller i forkant av målet.

At Sandefjords spillere velger å feire på måten de gjør foran Klanen er litt uheldig, og noe de godt kan holde seg for gode til. Igjen så kunne Hauge vært mann nok til å bruke regelboka. Gult kort er faktisk en mulighet når man oppfører seg slik.

Uansett, vi evner ikke å komme tilbake og vårt ”stormløp” mot Bugge-Pettersen kulminerer med at Mario Martinez får muligheten til å stå på banen i noen minutter for uromomentet Shelton og at en upresset Storbæk sleiver et innlegg i retning av øvre VG i det Hauge båser av kampen. Ikke noe fryktinngydende med andre ord.

Vi hadde noen gode muligheter ved siden av målet. Først og fremst ved en tidvis god Luton Shelton og en kjempemulighet ved Muri. Upresset fra 5 meter bør han klare bedre enn å sette den i tverrliggeren rett over Sandefjords keeper.

Mitt inntrykk av dette hjemmefarvelet for 2009 versjonen av eliteserien var ganske så stusselig egentlig. Noen gode kombinasjoner og noen fine angrep ble overskygget av et for dårlig resultat grunnet en innsats som med enkelthet kunne vært mer intensiv i det som viste seg å bli avgjørende faser av spillet.

Nå er det egentlig bare én ting som gjelder og det er seier mot Start og 5. plass på tabellen.

Spillerbørs

Perkins 6 BB

Nouri 5

Muri 5

Nordvik 4

Storbæk 5

Hæstad 5

Singh 5

Zajic 3

Berre 4

Shelton 5

Sæternes 3

Innbyttere:

Fellah 2

Martinez For kort tid

Legg igjen en kommentar