Dagboka torsdag 22. oktober 2009

I nøden spiser fanden fluer. Det er fortsatt lenge til Sandefjordkampen og vi finner ikke annet å bry oss om enn den rene skjære tittelysten. Usympatisk javel, men hva annet kan vi gjøre? Vi gir oss hen og tar en titt på skattelistene. Skattelister Det er den tiden på året, og i og med internettets … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 22. oktober 2009»

I nøden spiser fanden fluer. Det er fortsatt lenge til Sandefjordkampen og vi finner ikke annet å bry oss om enn den rene skjære tittelysten. Usympatisk javel, men hva annet kan vi gjøre? Vi gir oss hen og tar en titt på skattelistene.

Skattelister

Det er den tiden på året, og i og med internettets vidunderlige nye verden kan vi uten hemninger grafse i andres private saker. F.eks. ta en titt i lønningsposen til folk. Der finner både vi og Aftenposten at Vålerengas best betalte heter, ikke overranskende, Martin Andresen med 5,3 mill og Kristofer Hæstad med 2,0 mill. Nå vet ikke vi hvor mye av Martins inntekt kommer annet steds fra, men uansett så er lønna ikke så forskljellig fra det andre trenere i tippeligaen får, spesielt når en tar i betraktning at Martin også er spiller. Vi nevner i fleng, Erik Hamren 4,6 mill, Tom Nordlie 3,5 mill, Steinar Nilsen 1,9 mill, Uwe Rösler 1,3 mill, Henning Berg 1,5 mill og Kjetil Rekdal 1,4 mill.

Av spillere så ligger tydeligvis, og heller ikke overraskende Rosenborg på topp: deres to best betalte heter Krist Stadsgaard med 5,6 mill og Steffen Iversen med 5,2 mill. Ellers er det morsom å merke seg at ungutten Erik Huseklepp drar inn hele 5,6 mill, at Vidar Riseth fortsatt er istand til å dra inn så mye som 3,6 mill fra Strømsgodset og at Thomas Holm er Moldes best betalte med 2,1 mill. Broren dro med seg ca. halvparten i den tiden han var i Vålerenga. I det hele tatt så er det en god del tidligere Vålerengaspillere som topper lønningslista for sine nye klubber: for eksempel så er Johan Arneng på topp i Alesund med 2,0 mill og Ardian Gashi i FFK med 1.6 mill, mens Bernt Hulsker 1,4 mill og Jan-Derek Sørensen 0,9 mill er nest best betalt i henholdsvis Start og Bodø/Glimt.

Ble vi noe klokere av det? Ikke så veldig, men det er svært interresant å legge merke til at Raio Piiroja kun tjener 0,5 mill (det er jo nærmest en vanlig lønning jo!) – var ikke han «for dyr» for Vålerenga? Og at våre unggutter også er svært billige i drift foreløpig. Harmeet Singh, Mohamed Fellah, Dawda Leigh og Amin Nouri tjener henholdsvis 176 tusen, 387 tusen, 131 tusen og 105 tusen for å neven noen. Så lenge det varer får en vel si, selv om det er OK lønninger for snaut 20-åringer.

Lagersalg i Sjappa

Vi minner på det igjen:

På Sandefjordkampen vil det deles ut flyere, men da er det allerede for seint hvis du vil være først ute. Sjappa skal nemlig avholde lagersalg, i Strømsveien 179 vis avis bussgarasjen på Alnabru, rett etter avkjørselen på E6. I følge en viss Sjappesjef så vil det være ektsremt mange godbiter til ekstremt lave priser, og vi ser ingen grunn til å betvile at han snakker sant.

Med andre ord anbefaler vi sterkt å sette av en av dagene lørdag 24. oktober 10-16, mandag-onsdag 26-28 oktober 14-20, for en tur til Strømsveien. Husk å ta med lommebok.

Les også:
Så jævla enkelt 
Dagboka onsdag 21. oktober 2009   
Høstnatta er et eventyr for spesielt interesserte

Legg igjen en kommentar