Dagboka tirsdag 13. oktober 2009

Klubben og Klanen, eller Klubben vs. Klanen. Hva skjer ‘a? Brann i rosenes leir vs. Storm i et vannglass I et forhold som har vart i mange år vil det alltid være gnisninger. Man krangler, man diskuterer, man er uenige og så blir man venner igjen. (I parforhold ender dette mange ganger opp i intense … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 13. oktober 2009»

Klubben og Klanen, eller Klubben vs. Klanen. Hva skjer ‘a?

Brann i rosenes leir vs. Storm i et vannglass
I et forhold som har vart i mange år vil det alltid være gnisninger. Man krangler, man diskuterer, man er uenige og så blir man venner igjen. (I parforhold ender dette mange ganger opp i intense økter på soverommet, eller et dertil egnet sted for utøvelse av mellommennesklige drifter og lyster.) Så spørs det om «låsen» mellom Klubben og Klanen kan løses på en annen måte enn ved at man slenger ut påstander om hverandre for å så å gå i skyttergravene.

I lengre tid har vi kunnet lese oss fram til en ganske så stor misnøye blant deler av Klanen i forhold til hvordan Breen og Ulseth ivaretar sine jobber. Mange mener at Breen er mer opptatt av å farge Tusenfryd blått framfor Ulleaal Stadion. Ulseth blir sett på som en person som baserer sitt arbeid på metoder man forbinder med gode gamle organisasjoner som Stasi, KGB, Mossad eller CIA for den saks skyld.

På Klanen.no går Eystein Jacobsen og Nimo W. Gasparini hardt ut mot det de mener er en heksejakt etter de som tente bluss under kampen mot Lyn. En person ble observert iført en genser forbeholdt TIFO-gruppa og dermed har Ulseth (og evt. Breen) fått det for seg at blussingen var «organisert» av folk i tifomiljøet.

Vi oppfatter essensen i denne saken i disse avsnittene – som vi her gjengir:

SITAT:

Oppdraget noen av hovedstadens konstabler utførte på ordre fra Vålerenga Fotball på mandag, var å ta personalia av diverse tifohelter, før og etter kamp, samt trakassere dem ved å anklage dem for å ha blusset etter nevnte kamp, uten å fremvise bevis, kun påstå at bevis foreligger på tape. Ganske flaut for dem som har satt igang heksejakta, da samtlige som blei krevd personalia av faktisk ikke har blusset på nevnte kamp. Ikke at det er sakens kjerne, men samtidig er det et poeng da det beviser hvor langt uti gjørma man faktisk har tråkka nå.

Når man ikke blir kalt inn til noe møte, eller får beskjed om at man er mistenkt for å ha blusset, men blir møtt med beskjeden om at «du blussa – vi har det på video», så vitner det om at man egentlig ikke veit noe som helst. På spørsmål om man kan få se bildene får man til svar at det tar så lang tid, så da må vi nesten ta et møte på Valle, som sikkert blir avslørende… Altså, ikke noe møte før man spør om å få se bevisene man blir anklagd med, som sjølsagt tar veeeeldig lang tid å finne fram.

Med dette så sier man i realiteten at det ikke er så viktig med den jobben som enkelte legger ned for å arrangere tribunearrangement på Vålerengakamper.

Man kan jo spørre seg om lovligheten i at politiet brukes til å hente inn personalia som skal videreformidles til Vålerenga som et idrettslag fordi man har en mistanke om et brudd på et regelverk på norske fotballkamper. Bruk av ressurser og tid en annen sak som kanskje noen aviser og politikere er mer interessert i?

SITAT SLUTT

I VPN er vi opptatte av at klubben går foran både egne preferanser og personlige vendettaer. Ingen, og absolutt ingen skal sette seg over felleskapet og handle på egne vegne. Heller skal ingen innad i klubben misbruke sin rolle eller sin makt for å oppnå egne personlige mål.

Vi kan fostå at klubben øsnker å komme til bunns i saken om blussinga på Lynkampen. Vi mener også at de skyldige bør gjøre opp for seg og betale eventuelle bøter – enten kontant, eller ved å utføre «samfunnstjeneste» for klubben.

Men vi i VPN misliker de metoder som tas i bruk, og vi syns det er direkte pinlig dersom det medfører riktighet at klubben har bedt politiet om bistand i denne saken, og det basert på noe som ikke kan sies å være annet enn indisier.

På den andre siden opplever vi også støyen rundt de noe mer «alternative» supportermiljøene som en belastning for klubben, eller rettere sagt Vålerengas gode navn og rykte.

Vi mener at Klubben, Klanen og andre involverte bør møtes for å legge fram fakta, at personlige vendettaer legges døde og at man sammen jobber for å få flere tilskuere på kampene laget spiller.

Det er den eneste farbare vei, og dersom man mener at den jobben som blir gjort for å få til dette ikke gjøres godt nok av de som skal gjøre den, ja så burde man i alle fall komme opp med forslag på hvordan den skal gjøres.

Å kreve andres hode på et fat, betyr også at man er villig til å legge sitt eget hue på blokka.

Legg igjen en kommentar