Vålerenga til 1. divisjon ?

Årets nest siste kamp betyr at Vålerenga er på vei opp dit vi hører hjemme. Om søndagskampen derimot blir sesongens siste, betyr det at vi får enda et år uten motstand i andre divisjon. Vålerenga møter Byåsen i skjebnekampen og slår dem på farta og teknikken. Det suverene damelaget vårt spiller årets viktigste kamp søndag. … Fortsett å lese «Vålerenga til 1. divisjon ?»

Årets nest siste kamp betyr at Vålerenga er på vei opp dit vi hører hjemme. Om søndagskampen derimot blir sesongens siste, betyr det at vi får enda et år uten motstand i andre divisjon. Vålerenga møter Byåsen i skjebnekampen og slår dem på farta og teknikken.

Det suverene damelaget vårt spiller årets viktigste kamp søndag. Vålerengas spillende trener, Cecilie Berg – Hansen, forteller om mulighetene til å lykkes og hvorfor.

Hva er det Byåsen kan vente seg søndag?

– Spillesugne Vålerenga-jenter klare til å gå i krigen . Et spillende lag med tøffe spillere.

Kjenner du noe til laget fra Trondheim?

– Jeg har sett dem et par ganger i år. Syns de spiller en umoderne fotball. De slår langt, med lite spill bakfra. Rett og slett litt primitiv spillestil

Byåsen har et favorittstempel som de prøver å legge over på Vålerenga. Enig?

– Helt uenig! Vålerenga må finne seg i å være favoritter. Vi suste gjennom serien med 22 seire og ett tap, 92 skåringer mot 21 baklengs. Ingen grunn til å late som at trønderne er favoritter søndag.

Hvor viktig er det for dere å rykke opp nå? Har dere tid til å vente enda et år?

– Veldig viktig at det skjer nå. Vålerenga er klare for et høyere nivå, i andre divisjon har vi ikke lenger noe å gjøre. Der er det ikke god nok motstand for dagens sterke Vålerenga-lag.

Hvordan er egentlig dette Vålerenga-laget?

– Vi har en fin blanding i spillerstallen. Unge, lovende spillere mikset med erfarne med god rutine. Noen har spilt i toppserien. Marte og Maren i Røa for et par år siden,og selv har jeg mange sesonger i Kolbotn bak meg.

Sterke og svake sider ?

– Styrken vår er underholdende fotball, alle spillerne har gode ferdigheter. Fart er også et stikkord. Et spillende lag med spillestil som funker. God lagmoral. Svake sider finnes kanskje, men det trenger jeg vel ikke å røpe her.

Neida. Ingen vits i å gi Byåsen noen tips om Vålerengas sårbare sider, selv om vi ikke tror en døyt på at de finnes. Taktikk og formasjon trenger motstanderne våre heller ikke å lese seg til her.

Hvem vinner og hvorfor?

– Vålerenga vinner fordi vi har det beste laget. Men vi må ikke la oss lure til å tro vi kan ta steget opp én divisjon uten at vi spiller opp mot vårt aller beste søndag. Vi møter et kjempende og sterkt Byåsen, et godt gammelt krigerlag. Vi vet vi er gode, men hovmodige er vi ikke. Uten max innsats taper Vålerenga.

Les også:

På bytur med Byåsen

Legg igjen en kommentar