Vålerenga – Viking 3-1

En sesong som så ut til å være slutt slutter som den som skal begynne. Vi gleder oss enormt. Hvilket lag vi har! Ullevaal Stadion, 5.10.2009 19.00 Tippeligaen 27. runde, 6250 tilskuere Vålerenga 3 ( 1) – Viking 1 ( 1) Mål: 1-0 Bengt Sæternes 7 1-1 Peter Ijeh 14 2-1 Birger Madsen 50 3-1 … Fortsett å lese «Vålerenga – Viking 3-1»

En sesong som så ut til å være slutt slutter som den som skal begynne. Vi gleder oss enormt.
Hvilket lag vi har!

Ullevaal Stadion, 5.10.2009 19.00
Tippeligaen 27. runde, 6250 tilskuere

Vålerenga 3 ( 1) – Viking 1 ( 1)

Mål:
1-0 Bengt Sæternes 7
1-1 Peter Ijeh 14
2-1 Birger Madsen 50
3-1 Bojan Zajic 52

Gule kort:
Martin Fillo Viking 57
Amin Nouri Enga 65

Vålerenga: Troy Perkins – Amin Nouri,Birger Madsen,Stefan Strandberg,Jarl André Storbæk – Mohammed Fellah,Harmeet Singh,Bojan Zajic (Håvard Nielsen 90.) – Morten Berre (Kristian Brix 90.),Bengt Sæternes,Mohammed Abdellaoue

Viking: Thomas Myhre – Håkon Skogseid, Jørgen Horn, Børre Steenslid, Indridi Sigurdsson – Martin Fillo (Tommy Høiland 77.), Jone Samuelsen, Tomasz Sokolowski, Birkir Bjarnasson, Alexander Ødegaard (Andreas Ulland Andersen 55.) – Peter Ijeh.

Hoveddommer: Tommy Skjerven, Kaupanger IL
Assistentdommere: Geir Åge Holen, Rælingen og Øystein Havig, Sørvikmark IL

En sesong som så ut til å være slutt slutter som den som skal begynne. Vi gleder oss enormt.

Hvilket lag vi har!

Plutselig ble fotball moro. Når underholdning samtidig gir poeng er det bare publikum som mangler. De kommer tilbake fortere enn vi aner. Bare fortsett som i går,dere gutta, så går det helt av seg selv.

Denne referenten var dessverre ikke blant det fåtallige Ullevål-publikummet, men måtte nyte kampen fra et vannhull vestenfor folkeskikken. Det er fælt å se fotball på TV, du får med deg alt. For eksempel at Moa må lære seg offside-regelen og at Harmeet Singhs dytt er ufarlig på midtbanen, men ikke inne i feltet. Klar straffe, bortsett fra at kveldens gode dommer Skjerven manglet TV-dekning og var såpass feilplassert at han ikke fikk det med seg.

Ellers er kombinasjonen lite publikum og fjernsyn veldig bra for dem som er på leit etter den lille, anonyme gjengen som kaller seg VPN. I går kveld var de lett å få øye på. En svart, liten klump mennesker ytterst til høyre på den glisne bredden, for anledningen opplyst av en sprakende gul jakke med rød topp. De hadde lite å sutre for i klagemuren sin i går.

Det første målet kom tidlig, men ikke så tidlig som det skulle ha gjort da Berre var nær ved, men ble avblåst for offside, eller rett etterpå da frispillinga fra Bengt ikke gikk vägen. Det kom heller ikke så tidlig som Fellah ønsket det etter forsøket på langskudd. Nei, det varte og det rakk. Vi måtte faktisk vente i sju minutter før skåringa satt. Corner fra Bojan , en hodestuss fra en på nærmeste stolpe til Sæternes som stupheada inn ved den andre stolpen. Spillerutvikleren på Vikingbenken spurta inn på bakrommet i garderoben der det sto et TV som viste målet igjen og igjen. Når det endelig satt fløy han ut igjen og hviska Peter Ijeh noe i øret, og ikke lenge etter satt kula i nota bak Troy. Nesten kliss likt målet vårt. Dårlig gjort. Herming e’kke lov, og det ble ikke mer av det. Og hvordan skulle sidrompa siddiser klart å kopiere de to kvikke skåringene rett etter pause?

Jeg likte den andre, det vil si den tredje, best, den der Morten Berre etter et enormt dribleraid inn i feltet gir til Bojan som mislykkes litt med skuddet og treffer låret til Moa i stedet for nettmaskene. Rekylen satt.

To minutter tidligere hadde blodige Birger Madsen kasta seg fram og åpna skåringskontoen sin hos oss etter at Storbæk hadde klinka ballen i stolpen. To minutter seinere putta Moa igjen, men ble annullert for offside. Alt konstruert og designet av kveldens playmaker Mohammed Fellah, banens beste.

Vålerenga eide kampen bortsett fra siste kvarter i første omgang. Martin forklarte TV-ekspertene at Vålerenga spilte på samme måte, med samme press som tidligere i omgangen, selv om sjefsekspert Semb mente noe annet. Det var tapet av andreballene i en periode som utgjorde forskjellen.

Midtbanen var strålende i går. Savner vi Martin? Tja. Han har ett og annet som resten mangler, noe med overblikket, men nå er det så lenge siden han har spilt at jeg nesten har glemt det. Det eneste jeg husker er hvordan han på en måte bremset de andre spillerne som nå blomstrer uten ham. Selv blomstrer han på sidelinja. Et eksempel til etterfølgelse av mer eller mindre halvgale trenere rundt omkring i Tippeligaen. Martin kler dress.

Den bakre fireren da? Akilles-helen vår. Har den grodd av seg selv? Den har visst det. Ikke nødvendigvis på grunn av innkjøpt medisin, selv om Madsen betyr svært mye. Nei, med sykdom og skade har kroppen en fin evne til å hele seg selv, bare den får tid nok. Amin Nouri ble kasta uti det og har vokst enormt. Vi venter den samme effekten på Strandberg, men når Muri er tilbake er det naturlig å tenke at han må ut igjen. Men nå snakker vi neste sesong. Og Muri skal ikke ta det helt for gitt at han alltid er førstevalget. Sånn er det å ha et lag.

Angrepet vårt er ålreit, trenger ikke bruke millioner der. Når gamle Morten Berre holder seg til skrittet som tegn på at det er over, flyr en unggutt som knapt har fått hår på’n , inn på matta. Gratulerer med ny rekord, Håvard!

Etter det sure tapet i Molde for snaut to uker siden trodde jeg bestemt at sesongen var over. Gleder meg intenst til fortsettelsen. Først litt leik med Skeid på Bislett torsdag, og deretter bergensturen neste runde, en tur jeg hadde tenkt å droppe. Godt at vinteren ikke kom så tidlig som jeg trodde.

Les også Dagboka tirsdag 6.oktober 2009

Spillerbørs

Troy Perkins 6
Amin Nouri 7
Birger Madsen 5
Stefan Strandberg 4
Jarl André Storbæk 5
Harmeet Singh 5
Bojan Zajic 4
Mohammed Fellah 7 BB
Moa 4
Morten Berre 4
Bengt Sæternes 5

Innbyttere:
Luton Shelton 4
Ktistian Brix For kort tid
Håvard Nielsen For kort tid

Legg igjen en kommentar