Dagboka tirsdag 29. september 2009

Damelaget møter Byåsen og Sortland i kvalifisering til nest høyeste nivå. Ellers stiller dagboka spørsmålene, du kjære leser har kanskje svarene? Karsk, eller sjarkfiske Ja om ikke det er spørsmålet, så er det i hvert fall fort det som er alternativene for vår vinnermaskin av et damelag. Med en seiersmargin i serien som fort vil … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 29. september 2009»

Damelaget møter Byåsen og Sortland i kvalifisering til nest høyeste nivå. Ellers stiller dagboka spørsmålene, du kjære leser har kanskje svarene?

Karsk, eller sjarkfiske
Ja om ikke det er spørsmålet, så er det i hvert fall fort det som er alternativene for vår vinnermaskin av et damelag. Med en seiersmargin i serien som fort vil overgå Lyns samlede poengfangst kan kvalifiseringskampene fort bli en fest du ikke vil gå glipp av. Om vi møter Byåsen eller Sortland hjemme bestemmes av utfallet i den første kampen mellom bønda (eller heter det budeiene?).
Det eneste vi veit er at vi vil opp i norgestoppen med damelaget også, første skritt på veien er seier i kvalifiseringen. Skal vi dømme ut fra resultatene hittil i år, kan det fort bli morsomme og målrike kamper.

Bør Martin gå ?
Ut fra de målene som ble definert før sesongen er det neppe vågalt å konkludere med at sesongen ikke ble noen suksess. På samme måte som Martin ville blitt hyllet som en gud om han vant, må han tåle pepper når vi ikke lykkes. Så er spørsmålet, bør Martin fortsette, har vi tillit til at suksessen vil komme med mer tid, eller bør vi gå for en mer erfaren trener, ala Hareide. Har vi penger til en annen løsning og vil en mer erfaren trener få midlene han vil kreve til spillerinvesteringer for å komme?
Er det slik at Martin har æren for i større grad en noen forgjengere for å bygge opp vår egenart som en klubb som tør å satse på unge lokale egenutviklede spillere og hvor mye av æren for Singh, Nouri osv har Martin og hvor mye ville kommet av seg selv.

Vi har ikke svaret på noe, vi ser vel bare at bildet ikke bare er svart/hvitt. Martin har gitt oss mye og mye vi har etterlyst, samtidig har han ikke levert det viktigste av alt, medaljestrid i Tippeligaen. Vålerenga som klubb skal være med å kjempe i toppen og for andre år på rad så er vi høyst middelmådige i Tippeligaen.

Lyn
Lyn prøver å skrape sammen penger til å redde lurveskinnet sitt unna konkurs, samtidig pågår en aksjon for å redde driften ut sesongen. Skal vi tro Lyns hovedsponsor, og erfaringen har lært oss at vi ikke stoler på noen i eller rundt den klubben, så er det allerede samlet inn to millioner. Vi antar at om beløpet stemmer så stammer penga fra sunnmøre. Aalesund er den klubben som vel tjener mest på at Lyn spiller ferdig sesongen. Nå appellerer Lyn til ”supportere av fotballen” eller rettere sagt alle supportere av klubber som kommer dårlig ut hvis Lyn rykker ned. På rent utpressingsvis skal altså tilhengere av lag som Aalesund og Tromsø tvinges til å dekke Lyns drift for at deres egen klubb ikke skal tape på at Lyns kamper blir annullert.

VPN var kritiske til NFFs behandling av Lyns lisenssak i fjor høst og mente Lyn fikk nyte godt av at NFF hadde økonomiske interesser i Lyns eksistens. NFF og Tippeligaen får svi for NFFs tilsynelatende uansvarlige behandling av Lyns lisenssak. Hadde NFF gjort en ansvarlig jobb når elitelisensen ble behandlet så hadde vi sluppet å spekulere i hva som skjer når en klubb går konkurs i løpet av sesongen.

Nå som det på det nærmeste er klart at Lyn er historie, synes jeg for min del at en måned med krampetrekninger og ydmykelser vil være en fin avslutning på klubbens sorti. La dem lide ut sesongen.
Spørsmålet for fremtiden bør være om man ikke må se nærmere på hvem som skal godkjenne lisensen til klubbene og om NFF har den nødvendige kompetansen og økonomiske avstanden til klubbene til at de bør sitte med dette ansvaret. At Lyn skulle gå konkurs i løpet av 2009 var en hendelse forutsett av stort sett alle andre enn lisensnemda til NFF og det er i beste fall et tankekors.

Vålerenga i dag
Ta en skål for damelaget, en for hockeylaget, en for a-laget, en for b-laget, en for juniorene, eller bare drekk med begge henda. Fotballsesongen er snart over og for oss handler det mest om en teoretisk sjanse for nedrykk og en teoretisk sjanse for spill i Europa 2010. Det er ikke mye å slå i bordet med i midten av september.

Legg igjen en kommentar