Dagboka onsdag 23. september 2009

Vi er forbanna, stenger verden ute og gjemmer oss bak ørerpropper med frekk og livlig Lily Allen-lyd. Fuck you! Fuck you you fucking fuck! Fuck Pyros Egojævlene på Bendit er enda mer nedsnødd enn NFF. Support betyr støtte. Fuck you! Fuck Lyn Pappaskallene har føkka opp serieinnspurten. Hafslund/Vålerenga dreit på draget i fjor i sin … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 23. september 2009»

Vi er forbanna, stenger verden ute og gjemmer oss bak ørerpropper med frekk og livlig Lily Allen-lyd. Fuck you!
Fuck you you fucking fuck!

Fuck Pyros
Egojævlene på Bendit er enda mer nedsnødd enn NFF. Support betyr støtte. Fuck you!

Fuck Lyn
Pappaskallene har føkka opp serieinnspurten. Hafslund/Vålerenga dreit på draget i fjor i sin symbolske redningsaksjon. Fuck zombie Lyn og alle dem som verner, vil verne eller har vernet liket!

Men mest av alt: Fuck fuckings NFF
Pyroene og Lyn er unnskyldt. Enfoldige sjeler. Tilgi dem, de vet ikke hva de gjør! Men for forbundet fins det ingen unnskyldning. Absolutt ingen om de ikke i tolvte time innser hvor mye jævelskap de har satt i gang.
De har trodd de har hatt kontroll. De har vurdert klubbregnskaper uten å få innsyn i hva ASA og Investorer fører i protokollene. De vil følge nøyere med i framtida, lover de. De skal hjelpe klubber i nød, pense dem inn på den smale vei. Store far, dommer og bøddel NFF ser framover!

Så langt framover ser NFF at de ikke har tid til å kaste et blikk på nåtida. Nåtida og Tippeligaen med en leiketabell på den ene siden og en konkurstabell på den andre.

Ålesund ryker rett ned i Adecco om Lyn går konkurs. Kanskje. Men om de gjør det er regnestykket opplagt: Klubben taper 20 mill på nedrykk. Hva er vel mer naturlig enn å spøtte inn bare halvparten for å redde Lyn?

Nydelig. Det snakkes ikke om at ”Tippeligaen trenger Lyn”, men vi hører sunnmørsk gnål som betyr noe sånt som ”vi vil hjelpe oss sjæl.” Og det gjør Ålesund rett i. NFF har lagt opp til at klubber i nedrykkstrid ser det som et reelt alternativ å redde lik for å redde seg selv. Ingen grunn til å ettergi gjeld for baneleie så lenge markedskreftene herjer og sørger for at NFF kan spinke og spare på den lille milliarden de skal kjøpe EM for, et EM som koster skattebetalerne sju-åtte ganger så mye.

NFF-gubbene (det er vel ikke så mye kvinner igjen) har regler å forholde seg til. Det er ofte fornuftig, men når det er opplagt ufornuftig å følge dem, så hvorfor da gjøre det? Stryke Lyns kamper? Late som om klubben ikke har vært med i år, selv om Kåfjord & Co selv har sørget for at Lyn har vært med så langt i sesongen og helt sikkert også er med ut neste uke.

Snart er det kanskje eller kanskje ikke slutt for Lyn. Framsynte NFF vil ikke ta grep nå ser det ut som. Men er det så dønn vrient å gi fire lag walk-over i de siste serierundene som går uten Lyn?

Tilbake til det seriøse livredningsforsøket fra Ålesund.

Alt sunt økonomisk og moralsk gangsyn sier nei til å kaste bort mer gryn på klubben som drømte om en pengemaskin basert på menneskehandel fremfor fotballunderholdning. Men enhver er seg selv nærmest, så Ålesunds løsning er nærmere fakta enn fleip. La oss si 10 millioner rett i dass, men en knallbra investering for AaFK om de unngår nedrykk. En sjanseseilas av en investering.

La oss si at sunnmøringene ikke klarer det, at det er Fredrikstad eller Bodø/Glimt som holder plassen uansett poengtap og konkurstabell. Da er penga fra sildebyen tapt i tillegg til de tjue millionene det koster å subbe rundt i Adecco. Håper Ålesund å få dekket inn investeringen sin fra Bodø, FFK eller Vålerenga som så vidt klarer seg? Ligger det en moralsk forpliktelse fra dem som så vidt overlever, til å hjelpe Ålesund?

Det er ikke sånn vi vil ha det. Vi takler ikke opportunisme. I fjor var det Vålerenga som sa vi trenger Lyn i Tippeligaen, og ledelsen forsvarte innskuddet i konkursboet med de store inntektene fra kommende byderbyer. Den halve millionen var rein og skjær investering!

Jaggu!

Fotballedere har gått på hemmelige kurs og lært hvordan verden egentlig er i forhold til den virkeligheten vi andre har.

Ikke sant, Kåfjord?

Ta grep nå. Det er ingen skam å snu. Det er ingen skam å spasere over de som ligger nede og ikke stiller lag. Skader og karantener endres fra runde til runde uansett. Er det så urettferdig om fire lag får tre mål og tre poeng uten å svette?

Gjør noe før neste serierunde så ikke Ålesund presser seg selv eller investorer til noe dumt. Det er jo mulig 10 mill kunne vært brukt til noe nyttigere enn fotball, eller…?

Nå tar vi den rosa sangen, gutter !
Det rosa sportsbilaget i VG i går fokuserer på redningsaksjoner i fotball-Norge og har telt opp 25 nesten-konkurser siden 1991. Rosenborg er ikke nevnt, men ellers har de fleste toppklubbene fått spalteplass. Vi ler av Lyn i dag, men har glemt at det ikke var så veldig lenge siden det var i går. Vålerenga fikk hjerte-lunge-redning i 1995, 2002 og 2004 og tar med det en delt sølvmedalje i nesten-konk med Lyn som også har tre noteringer i akutt-journalen: 1992, 2000 og 2009. Start troner ensom på livrednings-toppen med 4 transplantasjoner.

Vålerenga i dag
Kanskje 100 billetter igjen til semifinalen, men du må reise til Molde for å kjøpe dem.

Legg igjen en kommentar